Høstens must-haves!

Ulike ingredienser egner seg til ulike sesonger, og nå om høsten er det spesielt noen ingredienser som utmerker seg som must-haves. Uansett hudtype gjør man seg tjent med å gi huden ekstra fuktighet og pleie i vinterhalvåret, og enkelte ingredienser er spesielt godt egnet til jobben. Vi forklarer hvilke du bør se etter for å unngå tørr, irritert og uren hud utover i mørketiden.

Glycerin

Dette er en hardtarbeidende ingrediens som ofte er å finne i hudpleieprodukter, men som man sjeldent hører så mye om. Glycerin eller glycerol finnes som en naturlig del av huden vår og er det vi kaller for en fuktighetsgiver. Det vil si at stoffet har en evne til å dra fuktighet fra luften rundt oss og lukke denne fuktigheten inne i huden. Glycerin er også en mild ingrediens og kan fint brukes av alle hudtyper i alle aldre uten å skape irritasjon. I tillegg bidrar denne godbiten også til å styrke hudens fuktighetsbarriere og påfølgende produkter vil trenge dypere ned i huden og absorberes bedre.

AROMATICA Vitalizing Rosemary Decoction Toner er fuktighetsgivende toner som inneholder en kombinasjon av glycerin og rosmarinekstrakt. Den egner seg godt for sensitiv hud som trenger å roes ned, gir massevis av pleiende fuktighet og bidrar til en mer avslappet og balansert hud. En annen glycerin-favoritt er ABIB Heartleaf Essence Calming Pump som også roer ned og lindrer irritasjon. Samtidig vil huden tilføres fuktighet og plumpes opp, slik at den ser friskere og glattere ut. Denne essensen er god match for alle hudtyper, og spesielt om man sliter med sensitiv hud som blir rød og kløende.

Hyaluronsyre

Hyaluronsyre er en av de kraftigste fuktighetsgiverene vi har, og fungerer på samme måte som glycerin ved å binde fuktighet til huden. Også hyaluronsyre finnes naturlig i huden og er blant annet med på å holde huden spenstig, sunn og hydrert. Spesielt om høsten er det gunstig å sørge for at denne ingrediensen er en del av rutinen, da huden trenger mer fuktighet enn i sommerhalvåret.

Ingenting er bedre enn å unne seg litt egentid og selvpleie når været er grått og vått. THANK YOU FARMER Back To Relax Soothing Gel Mask er en avslappende gelémaske som umiddelbart kjøler ned og behandler stresset hud. I tillegg til hyaluronsyre inneholder den granatepleekstrakt som bidrar til å reparere skadde hudceller og gir massevis av næring. Den passer ypperlig til sensitiv og tørr hud, men gjør også en formidabel jobb med å roe ned akne-utbrudd og kvitte seg med urenheter.

Betaglukan

Mange opplever at huden blir mer stresset, irritert og kranglete når klimaet skifter. For å forhindre og behandle dette er betaglukan en av de aller beste ingrediensene man kan bruke. I tillegg til å gi fuktighet har den også betennelsesdempende og beskyttende egenskaper, noe som gjør den til en super høst-ingrediens.

Med hele 98% rent betaglukan er IUNIK Beta-Glucan Power Moisture Serum en av våre klassiske favoritter. Hudbarrieren blir styrket samtidig som rødhet og irritasjon roes ned, og huden etterlates med en sunn glød. SKINFOOD Aqua Grape Bounce Cream er en næringsbombe av en fuktighetskrem. Sammen med betaglukan inneholder den både aminosyrer, proteiner og mineraler fra sjøalger. Den passer perfekt  for deg som trenger godt med fuktighet, men likevel ønsker en lettvektig fuktighetskrem.

Sheasmør

Helt til slutt har vi sheasmør, en naturlig og tradisjonell ingrediens som er redningen for tørr hud. På grunn av sitt innhold av fettsyrer vil huden få mykgjørende fuktighet samtidig som dens naturlige barriere styrkes. Sheasmør vil også være med på å beskytte huden mot ytre stressfaktorer, slik at også kviseutbrudd og irritasjon forebygges.

Dersom du er en av dem som sliter med tørr og sliten hud på denne tiden av året, anbefaler vi å prøve BLITHE Pressed Serum Velvet Yam som er spesielt utviklet for oss som bor i et kaldere klima. Dette er et presset serum og har derfor en kremlignende konsistens, men det absorberes likevel raskt og gjør ru hud om til babymyk. Et annet godt valg for deg som ønsker å teste ut sheasmør er PYUNKANG YUL ATO Cream Blue Label. Dette er en svært mild fuktighetskrem, som faktisk er så skånsom at den til og med kan brukes av babyer. Den tilfører likevel huden alt den trenger av fuktighet og pleie, beroliger alt av irritasjon og behandler en svekket hudbarriere. En glimrende match for alle hudtyper, særlig tørr og sensitiv hud!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *