Hudpleierutine 101

Hverdagen består av et sett med rutiner som gjennomføres hver eneste dag uten at vi ofrer det alt for mange tanker. På samme måte som vi pusser tenner og dusjer, bør vi også rense og pleie huden både morgen og kveld. Hudpleierutinen kan settes sammen på ulikt vis slik at den passer akkurat din hud, men de grunnleggende stegene kan gjerne bestå av rens, fuktighet og solfaktor. Dersom du legger til fler steg blir det desto lettere å tilpasse rutinen til din hud og behandle de hudproblemene som er mest relevante for deg. Den koreanske 10-stegs rutinen er et godt utgangspunkt om man ønsker seg en sunn, ren og strålende hud. Vi forklarer hvordan man går frem med hvert av stegene.

Hudpleierutine 101

Steg 1: Oljerens

Det første steget i enhver rutine er oljerensen. Uansett om man velger en flytende oljerens eller en oljebalm vil sminke, solkrem og overflødig talg effektivt smeltes bort. Dette kan være vanskelig for en vannbasert rens alene, og ved å oljerense huden først vil den vannbaserte rensen også fungere bedre. Noen av våre favoritter er blant annet AROMATICA Orange Cleansing Sherbet og SKINFOOD Black Sugar Cleansing Oil.

Steg2: Vannbasert rens

Rett etter oljerensen kan du nå følge opp med en vannbasert rens. Porene renses i dybden uten at huden strippes for fuktighet, og du kan gjerne velge et renseprodukt tilpasset din hudtype. For eksempel er SNP Prep Cicaronic Cleansing Foam spesielt utviklet for sensitiv hud, mens SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Acne Clear Foam passer ypperlig for deg som sliter med akne og kviseutbrudd.

Steg 3: Eksfoliering

Eksfoliering kan gjøres enten i form av en fysisk skrubb eller kjemisk peeling, og går ut på å fjerne døde hudceller. Dette er en effektiv måte å forebygge urenheter og generelt holde huden sunn og glødende. Man kan eksfoliere på flere måter, enten ved hjelp av milde produkter som er tilpasset daglig bruk eller kraftigere produkter som kan brukes et par kvelder i uken. Her er det viktig å ta hensyn til hvilken tilstand huden din er i og hva den tåler. SKINFOOD Black Sugar Perfect Scrub Foam er en fysisk kornskrubb som passer godt til tørr hud, men bør ikke brukes oftere enn 1-2 ganger i uken. Dersom du foretrekker kjemisk peeling anbefaler vi BANILA CO Clean It Zero Toner Pad Pore Clarifying, som regulerer talgproduksjonen og fjerner hudormer. Denne kan forbeholdes 2-3 ganger i uken.

Steg 4: Toner

Toner er et steg som kanskje ikke blir ansett som det viktigste, men som absolutt ikke børe glemmes. Dette er en mulighet for å gi huden en ekstra fuktighetsboost, balansere pH-verdien eller minimere synligheten av porer. Ofte er tonere multifunksjonelle og kan ha alle disse egenskapene på en og samme tid, som for eksempel ACWELL Phyto Active Balancing Toner.

Steg 5: Essens

Det kan være vanskelig å skille mellom essens og serum, men i utgangspunktet er essens en mellomting mellom toner og serum. Dette steget brukes for å gi huden ekstra fuktighet og næring, og forbereder huden slik at den lettere kan ta til seg aktive ingredienser i de påfølgende produktene. Dersom huden er godt fuktet vil den altså lettere absorbere andre produkter. Det betyr ikke at huden skal være helt våt av produkter, så vent gjerne noen få minutter før du går videre med rutinen slik at hvert produkt rekker å trekke litt inn mellom stegene.

 

Steg 6: Serum

Etter essensen kommer serumet, selve behandlingssteget i hudpleierutinen. Her kan man velge et serum som aktivt jobber med å forbedre huden på et spesifikt område. For eksempel bidrar SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum til å bekjempe kviser og hudormer. IUNIK Tea Tree Relief Serum roer ned irritasjon og ABIB Lumionius Serum Melting Vita gjør en fantastisk jobb med å reduserer aldringstegn.

Steg 7: Ansiktsmaske

Dette steget har man kanskje ikke tid til å gjøre hver dag, men den er lurt å gi huden det lille ekstra en gang i blant. Uansett om du kjenner at huden trenger en skikkelig behandling etter en lang arbeidsdag, eller kanskje bare ønsker den perfekt gløden til julebordet er en sheetmaske midt i blinken. Her er det virkelig rom for å prøve seg frem og finne flere favoritter!

Steg 8: Øyekrem

Huden rundt øynene er den tynneste og mest delikate i hele ansiktet, og er ofte det første stedet aldringstegn dukker opp. Nettopp derfor er det lurt å gjøre det til en del av den daglige rutinen å tilføre dette området godt med fuktighet og næring. Øyekremer jobber som regel både med å lysne mørke ringer og motvirke rynker og fine linjer. Vi digger ACWELL Licorice pH Balancing Intensive Eye Cream som trekker raskt inn i huden og gir et ungdommelig uttrykk!

Steg 9: Fuktighetskrem

Fuktighetskrem er en av de viktigste elementene i en hudpleierutine. Den beskytter mot tap av fuktighet og lukker alle de gode ingrediensene fra de andre produktene inne i huden. Hvilken krem du bør velge avhenger av hudtype og årstid, og hva som er dine hudproblemer. Har du for eksempel fet eller kombinasjonshud som er dehydrert anbefaler vi PYUNKANG YUL Moisture Cream, men dersom tørr og gusten hud er din store utfordring i vinterhalvåret er SKINFOOD Aqua Grape Bounce Cream et godt alternativ.

Steg 10: Solkrem

Ingen hudpleierutine er komplett uten solfaktor! Dette bør være en del av enhver morgenrutine året rundt, og er det mest effektive anti-age produktet som finnes. Selv på dager uten direkte sollys er huden utsatt for UV-stråling, og det er derfor lurt å bruke en solkrem med minst faktor 30 hver dag. Ikke minst er dette en ypperlig måte å tilføre huden ekstra glød og fuktighet!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *