Hva er ginseng og hvorfor er det så populært i hudpleie?

I korea kommer det stadig nye, innovative hudpleieingredienser på markedet. Og mens mange av disse fungerer superbra, er det fortsatt noen klassikere som alltid vil bestå. Ginseng er en såkalt hangbang-ingrediens, som er en betegnelse på ulike naturlige ingredienser som tradisjonelt har blitt brukt både til helsekost, velvære og skjønnhet i Asia. Vi forklarer nærmere nøyaktig hvilke fordeler ginseng har for huden!

Dette er ginseng

Ginseng, ofte kalt roten til udødelighet, er en søt og styrkende urt som har blitt brukt i tradisjonell kinesisk medisin i århundrer for å behandle ulike lidelser. Noen av egenskapene til ginsengroten er blant annet å bidra til å stimulere nervesystemet, forbedre utholdenhet, øke energinivået og bidra til en sunn fordøyelse. Som regel har ingrediensen ofte blitt i te og ulike matretter.

Derfor er den populær i hudpleie

Selv om det tok ganske lang tid før man begynte å bruke ginseng i hudpleie, betyr ikke det at den ikke har bemerkelsesverdige fordeler for huden. Ginsengrot inneholder nemlig mange supre næringsstoffer. Blant disse er saponiner, polysakkarider, sukker, vitamin B1, B2, B12, pantotensyre og mineraler, som sammen bidrar til sunne hudceller, økt blodsirkulajson og optimal hudhelse. I tillegg besitter ginseng anti-inflammatoriske egenskaper, og er en kraftig antioksidant som bidrar til å beskytte huden mot frie radikaler.

Disse egenskapene gjør ginseng til en ypperlig ingrediens for alle hudtyper, og spesielt dersom man vil fokusere på anti-age. Polysakkaridene og glykoproteinene bidrar nemlig til en glatt, fast og jevn hudoverflate med færre fine linjer. Samtidig gjør den seg godt for området rundt øynene, da den hjelper til med å bekjempe mørke ringer og “puffy” øyne. Sist men ikke minst gir ginseng en frisk og sunn glød!

Våre ginseng-favoritter

Dersom du nå ønsker å implementere ginseng som en del av din hudpleierutine er Beauty Of Joseon et merke verdt å sjekke ut. Deres produkter er nemlig laget med naturlige ingredienser, og fokuserer i stor grad på hangbang-ingredienser som ginseng!

Ginseng Cleansing Oil

Denne oljerensen smelter lekende lett vekk alt av sminke, og er silkemyk mot huden. Den er mild og god, og kan brukes av alle hudtyper men er en særlig god match for å holde på hudens fuktighet i den kalde vinterluften.

Ginseng Essence Water Toner

En klassisk skin-secret favoritt som er formulert med hele 80% ginseng og 2% niacinamide. Toneren tilfører massevis av fuktighet og glød, og bidrar til en jevnere hudtone.

Revive Serum Ginseng+Snail Mucin

I dette serumet kombineres gineseng med en annen koreansk superingrediens som gjør en god jobb om man ønsker seg glattere og jevnere hud, nemlig snegleslim. Perfekt for deg som vil redusere aldringstegn og samtidig roe ned rødhet.

Revive Eye Serum : Ginseng + Retinal

Med tanke på at ginseng reduserer hovenhet og strammer opp huden, gjør den seg særlig godt i øyekremer. Beauty Of Joeseon Revive Eye Serum : Ginseng + Retinal trekker raskt inn og gir samtidig en deilig avkjølende følelse.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *