Hvordan ta vare på brunfargen og sommergløden!

Noen synes kanskje det er litt deilig å komme hjem fra ferie, mens andre skulle ønske den varte enda lenger. Uansett ønsker de aller fleste å bevare sommergløden så lenge som mulig. En av de mest irriterende tingene med å komme tilbake til virkeligheten etter en ferie er å se at brunfargen blekner umiddelbart. Huden er gylden og glødende mens man sitter på stranden, men i det øyeblikket man går av flyet er den plutselig matt og tre nyanser lysere. Er det egentlig noe man kan gjøre for å ta vare på brunfargen lenger? Vi svarer!

For oss som bor i Norge er det dessverre uunngåelig at brunfargen blekner utover høsten. Likevel finnes det noen ting man kan gjør for å sørge for at den holder seg så lenge som mulig!

1. Prepping og forarbeid for å ta vare på brunfargen

Om du allerede har vært på ferie er dette tipset kanskje bare irriterende, men for å ta vare på brunfargen er det lurt å forberede huden godt. Dette innebærer å eksfoliere huden for å fjerne døde hudceller og få et så jevnt resultat som mulig. Samtidig bør du sørge for at huden er hydrert og fuktet. Bruk derfor fuktighetskrem regelmessig, også i forkant av ferien.

For eksfoliering er Beauty Of Joseon Apricot Blossom Peeling Gel midt i blinken. Denne kan bruker over hele kroppen i tillegg til i ansiktet! Her får du altså to-i-en, som er perfekt hvis du også ønsker å ha den med på ferie.

2. Fukt, fukt, fukt!

Nøkkelen til langvarig brunfarge er å unngå tørrhet og forebygge flassing. Fuktighetskrem er derfor superviktig, også underveis og i etterkant av ferien. Huden har godt av fuktighet både i form av vann og olje, så se gjerne etter en krem som inneholder begge deler. Eventuelt kan du supplere med en kroppsolje for å gi ekstra pleie og fuktighet til de ytterste hudlagene, som ofte blir tørket ut av soleksponering.

Fukt til kropp

AROMATICA Embrace Body Lotion Neroli & Patchouli er en herlig bodylotion som gir massevis av fukt og pleie til huden! Dersom du har noen steder på kroppen som trenger ekstra pleie er AROMATICA Serene Body Oil Lavender & Marjoram en super olje, og tilfører huden gunstig næring uten å bli klissete.

Fuktighetsgivende rutine til ansiktet

Når det kommer til huden i ansiktet, anbefaler vi å velge beroligende og fuktighetsgivende produkter som ivaretar huden. Etter å ha blitt eksponert for sterk sol er lindrende ingredienser som for eksempel propolis helt supert! Et godt valg for deg som vil ta vare på huden og holde på sommergløden, er derfor COSRX Full Fit Propolis Synergy Toner. I tillegg kan du bruke COSRX The Vitamin C 23 Serum! Et høyt innhold av vitamin C gir nemlig en fin glød, mens hyaluronsyren sørger for at huden holder på fuktigheten. En fuktighetsgivende krem som ISNTREE Hyaluronic Acid Moist Cream er også midt i blinken for å sørge for at huden holder seg hydrert!

3. Ro ned eksfolieringen, men ikke kutt det helt ut

Selv om det er lurt å eksfoliere jevnlig før ferien, kan du godt ta en liten pause når du kommer hjem om du ønsker å beholde fargen du har fått. Likevel kan det være lurt å eksfoliere litt etterhvert for å unngå flassing og sørge for at fargen forsvinner gradvis og jevnt, og ikke blir flekkete.

4. Unngå varme dusjer

Et annet tips som er verdt å notere seg for å ta vare på brunfargen, er å skru ned temperaturen på vannet når du dusjer. Du trenger ikke dusje i iskaldt vann, men varmt vann kan tørke ut huden og strippe den for naturlig oljer. Som sagt er hydrert og fuktet hud nøkkelen til langvarig brunfarge, og da er det smart å styre unna alle faktorer som kan gjøre huden tørrere.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *