Hvordan ta vare på brunfargen og sommergløden!

Noen synes kanskje det er litt deilig å komme hjem fra ferie, mens andre skulle ønske den varte enda lenger. Uansett ønsker de aller fleste å bevare sommergløden så lenge som mulig. En av de mest irriterende tingene med å komme tilbake til virkeligheten etter en ferie er å se at brunfargen blekner umiddelbart. Huden er gylden og glødende mens man sitter på stranden, men i det øyeblikket man går av flyet er den plutselig matt og tre nyanser lysere. Er det egentlig noe man kan gjøre for å få sommerfargen til å vare lenger? Vi svarer!

For oss som bor i Norge er det dessverre uunngåelig at brunfargen blekner utover høsten. Likevel finnes det noen ting man kan gjør for å sørge for at den holder seg så lenge som mulig!

1. Prepping og forarbeid

Om du allerede har vært på ferie er dette tipset kanskje bare irriterende, men for at brunfargen skal vare er det lurt å forberede huden godt. Dette innebærer å eksfoliere huden for å fjerne døde hudceller og få et så jevnt resultat som mulig. Samtidig bør du sørge for at huden er hydrert og fuktet. Bruk derfor fuktighetskrem regelmessig, også i forkant av ferien.

For eksfoliering av kroppen er SNP Prep Cafferonic Body Scrub midt i blinken. Huden i ansiktet er mer delikat enn resten av kroppen og krever derfor en mildere skrubb. For deg som ønsker en skrubb til ansiktet, er KLAVUU  Phytoncide Peeling Gel et godt valg.

2. Fukt, fukt, fukt!

Nøkkelen til langvarig brunfarge er å unngå tørrhet og forebygge flassing. Fuktighetskrem er derfor superviktig, også underveis og i etterkant av ferien. Huden har godt av fuktighet både i form av vann og olje, så se gjerne etter en krem som inneholder begge deler. Eventuelt kan du supplere med en kroppsolje for å gi ekstra pleie og fuktighet til de ytterste hudlagene, som ofte blir tørket ut av soleksponering.

SNP Prep Cafferonic Body Lotion er en perfekt oppfølger til skrubben i samme serie, og er en herlig body lotion basert på kaffe! Dersom du har noen steder på kroppen som trenger ekstra pleie er PYUNKANG YUL ATO Nourishing Baby Oil en super olje, og tilfører huden massevis av gunstig næring uten å bli klissete.

Når det kommer til huden i ansiktet, anbefaler vi å velge beroligende og fuktighetsgivende produkter som ivaretar huden. Etter å ha blitt eksponert for sterk sol er lindrende ingredienser som for eksempel centella asiatica helt supert! Et godt valg for deg som vil ta vare på huden og holde på sommergløden, er derfor MULDREAM Vegan Green Mild CICA Ampoule.

3. Ro ned eksfolieringen, men ikke kutt det helt ut

Selv om det er lurt å eksfoliere jevnlig før ferien, kan du godt ta en liten pause når du kommer hjem om du ønsker å beholde fargen du har fått. Likevel kan det være lurt å eksfoliere litt etterhvert for å unngå flassing og sørge for at fargen forsvinner gradvis og jevnt, og ikke blir flekkete.

4. Unngå varme dusjer

Et annet tips som er verdt å notere seg, er å skru ned temperaturen på vannet når du dusjer. Du trenger ikke dusje i iskaldt vann, men varmt vann kan tørke ut huden og strippe den for naturlig oljer. Som sagt er hydrert og fuktet hud nøkkelen til langvarig brunfarge, og da er det smart å styre unna alle faktorer som kan gjøre huden tørrere.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *