Koreansk hudpleie for menn

Menn er fra naturens side utstyrt med en grovere og fetere hud enn kvinner, og de får lettere sorte hudormer (blackheads) og store porer. Mange menn sliter også med sensitiv, sår og fuktighetsfattig hud etter barbering, men noe de derimot har mer av i huden enn kvinner, er kollagen, som sinker aldringstegn. Til tross for dette, har menn økt tendens til å få grovere og dypere rynker enn kvinner, og bør derfor også ta hensyn til anti-aging i sin hudpleierutine. Det er vanlig med høyere talgproduksjon hos menn, og de mannlige kjønnshormonene (androgener) bidrar til akkurat dette, noe som igjen kan føre til at og akne og fet hud er et større problem hos menn enn hos kvinner.

Hva må menn passe på?

Menn har fetere hud og det er derfor viktig å bruke produkter som gir nok fuktighet i form av vann og ikke fett, slik at huden holdes i balanse og ikke blir uttørket. På grunn av økt skjeggvekst og hyppig barbering, er det lurt å bruke en god skrubb som forhindrer inngrodde hår og som renser og forebygger kviser. Det er også lurt å bruke gode og milde produkter under barbering som beskytter og ikke bidrar ytterligere til å tørke ut huden.

Koreansk hudpleierutine for menn

En koreansk hudpleierutine for menn kan inneholde følgende steg:

  • Rens: Det er viktig å rense godt. Med en koreansk dobbelrens bruker du først en oljerens slik som BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm, som løser opp talg og annet smuss som kan tette igjen porene. Deretter bruker du en vannbasert rens som virker dypere og renser alle rester etter oljerensen, som ACWELL Bubble Free pH Balancing Cleanser.
  • Skrubb og toner: Bruk en god skrubb, gjerne en med fruktsyrer (BHA) som fjerner døde hudceller og stimulerer til økt cellefornyelse, som f.eks COSRX One Step Pimple Clear Pads. Dette er både en skrubb og en toner i ett og samme produkt, og er enkle og praktiske pads du sveiper over ansiktet og kaster etter bruk. Hjelper deg å unngå hovne og inngrodde hår.
  • Serum: Finn et serum som jobber med ditt hudproblem, enten det er grov hud, store porer, kviser og lignende. COSRX Blackhead Power Liquid gjør huden jevnere, renser ut av porene og reduserer synligheten av disse.
  • Fuktighetskrem: Fuktighetskrem må du ha, og gjerne en som er oljefri dersom du sliter med fet hud. COSRX Oil-Free Moisturizing Lotion roer ned huden etter f.eks barbering og gir massevis av fukt som holder en hel dag.
  • Solfaktor: Til slutt fører du på solfaktor som beskytter mot aldringstegn og alvorlige skader forårsaket av UV-stråling fra solen.

BONUS! Bruk gjerne en sheetmaske av og til for en ekstra boost med fuktighet og næring til huden, som for eksempel ISNTREE Hyaluronic Acid Deep Moisture Water Mask som er proppfull av snegleslim, og som balanserer huden og virker anti-aging.

Oppsummering

Menns hud er forskjellig fra kvinners hud på flere måter, og menn har derfor litt andre behov enn kvinner når de skal ta vare på huden sin. De har hormoner som fører til fetere hudtyper og flere urenheter, men de kan også oppleve mer sensitivitet og tørr hud etter hyppig barbering. Det er viktig å finne ut hva slags behov du har, for å kunne velge riktige produkter. Enda viktigere er det å starte med en god hudpleierutine som utføres morgen og kveld.

Del gjerne artikkelen med en mann som kan trenge en koreansk hudpleierutine!

Produkter omtalt i artikkelen

Skrevet av

SkinSecret logo

SkinSecret

SkinSecret tilbyr kvinner og menn de aller beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og vakker hud, og vårt mål er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.