4 fordeler med honning i hudpleie

Honning, sammen med propolis, er en velkjent og velelsket ingrediens i koreansk hudpleie. Vi har allerede skrevet et helt blogginnlegg om propolis og dens gode egenskaper, men denne gangen dedikerer vi hele artikkelen til bienes gyldne gull.

Honningens 4 supre egenskaper

1. Heler sår hud

Honning har siden antikkens tid blitt brukt til å lege sår, og også innen moderne medisin blir medisinsk honning hyppig brukt. Siden den både har en lav pH-verdi og et høyt sukkerinnhold sørger den for at bakterier ikke overlever på hudoverflaten. Honning er derfor en fin ingrediens for akneutsatt hud som sliter med regelmessige kviseutbrudd.

2. Anti-inflammatorisk

Har du irritert, rødlig eller sår hud f.eks. etter en reaksjon eller overeksfoliering, kan honning hjelpe med å berolige huden. Flere studier har nemlig vist at honningen har betennelsesdempende og anti-inflammatoriske egenskaper, og har også vist spesielt god effekt på brannsår.

3. Anti-aging

Honning er proppfull av antioksidanter, som er viktige i bekjempelsen av frie radikaler. Frie radikaler er både noe som kroppen produserer naturlig, men også noe som kan komme fra eksterne faktorer, men blir det for mye i kroppen brytes cellene raskere ned og vi eldes fortere. Antioksidanter beskytter mot frie radikaler, og forhindrer tørrere hud, inflammasjon, sensitivitet og nedbryting av kollagen og elastin.

4. Mild eksfoliering

Honning inneholder naturlig enzymer som skånsomt fjerner døde hudceller slik at gusten hud blir glødende og babymyk. Har du irritert hud kan det være lurt å droppe både kjemiske og fysiske eksfolieringer og heller velge produkter med honning frem til huden har fått tid til å bygge seg opp.

Rå honning eller hudpleieprodukter?

Man finner flere artikler på nettet som handler om å bruke rå honning direkte på huden. Dette er ikke farlig eller skadelig i seg selv, men det er likevel viktig å huske på at honning brukt i hudpleieprodukter er behandlet og tilpasset topisk bruk. Og selv om honning er en super ingrediens, er honning rett fra glasset ikke en mirakelkur for alle hudproblemer som akne, rynker og ujevn hud. Best nytte drar du ut av ingrediensen om den brukes sammen med andre produkter tilpasset dine utfordringer.

Prøv produkter med naturlig honning:

Honningmasken til I’m From inneholder hele 38,7% naturlig honning fra Wolpyeong-landsbyen som ligger ved Jirifjellet i Sør-Korea. Ansiktsmasken inneholder også snegleslim, sheasmør, i tillegg til pleiende oljer fra makadamia, solsikkefrø og jojoba. Masken gir fukt og pleie til sliten og slapp hud, og etterlater den glødende og silkemyk. Den kan brukes både morgen og kveld, og er kjempefin for å gi huden en ekstra boost før sminke.

Er du en som foretrekker fysiske eksfolieringer, er Neogens Real Polish Honey & Sugar med hele 82% naturlige ingredienser et skånsomt alternativ. I tillegg til honningekstrakt inneholden den også propolis og botaniske oljer som mykgjør og gir huden glød. I stedet for skarpe korn eller skall fra nøtter som kan lage rifter i huden, har den heller sukkerkorn som smelter på huden og i kontakt med vann. Bruk den 1 gang i uken for babymyk honninghud.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *