5 produkter til akneutsatt hud (+1 bonussteg!)

For deg som aldri har hatt en hudpleierutine før eller til koreansk hudpleie-nybegynneren som synes at utvalget vårt er overveldende, så kan et av våre 5-stegssett være et supert utgangspunkt. Denne uken setter vi fokus på 5-stegs hudpleiesettet for kviser/akne. Dette settet består av rens, et behandlingssteg og fuktighetskrem, samt et bonussteg du kan bruke etter behov.

Oljerens: Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm

Mange som sliter med akne har ofte fet hud eller en ubalansert oljeproduksjon, gjerne med store porer. Da er det spesielt viktig at man hver dag får fjernet overflødig talg, skitt og smuss som kan tette porene og forårsake flere kviser. Vi anbefaler derfor at du starter med en oljerens som smelter bort alt av sminke og urenheter som samler seg opp i løpet av dagen.

Ta en passe mengde Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm på tørr hud og masser godt inn. Etter ca. 1 minutt fukter du fingrene og masserer litt til slik at rensen blir melkete (den emulgerer). Til slutt skyller du den helt av med lunkent vann. Synes du oljerens på fet hud høres skummelt ut? Ikke vær redd: rensen løser seg opp med en gang den kommer i kontakt med vann. Oljerens brukes vanligvis bare på kveldstid, men pleier du å våkne med veldig oljete hud kan du bruke den på morgenen også.

Vannbasert rens: COSRX AC Collection Calming Foam Cleanser

Nå som du har fjernet alt av sminke og smuss er det neste steget å rengjøre selve huden. På fuktig hud påfører du COSRX AC Collection Calming Foam Cleanser, en mild rens spesielt utviklet for aknehud. Den inneholder litt salisylsyre som vil rense porene i dybden, samt anti-inflammatoriske ingredienser som centella asiatica som beroliger huden under hele rensen. Du bør rense huden i minst 60 sekunder morgen og kveld.

Toner: COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner

COSRX er et merke som har spesialisert seg på kviser. COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner inneholder et lavt nivå av naturlig AHA og BHA som skånsomt fjerner døde hudceller som kan tette porene. Toneren er formulert slik at den kan brukes hver dag, men har du aldri vært borti syrer før kan det være lurt å starte forsiktig. Vi anbefaler at du bruker den bare i kveldsrutinen. Påfører du toneren på morgenen må du huske å bruke solfaktor, minst SPF30.

Tips! Bruk gjerne en fuktighetsgivende toner på morgenen. COSRX Hydrium Watery Toner gir mye fukt og trekker superraskt inn i huden selv på fet hud.

Serum: Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum

Serum er behandlingssteget i hudpleierutinen. I dette 5-stegssettet har vi satt inn Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum, som er spesielt utviklet for akneutsatte. De beroligende ingrediensene centella asiatica og tetre er kjente for å virke anti-inflammatorisk og anti-bakterielt på kviser, mens AHA, BHA og PHA sørger for å forhindre tette porer og for å holde huden fri for urenheter. Serumet er utviklet slik at det er skånsomt mot huden, og den kan brukes hver dag morgen og kveld.

Fuktighetskrem: Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Cream

I samme hudpleieserie som Some By Mi-serumet finnes fuktighetskremen AHA BHA PHA 30 Days Miracle Cream. Også mer oljete hudtyper må bruke en krem i slutten av rutinen for å lukke inn fukten, ellers risikerer man dehydrert hud og en skadet hudbarriere. 30 Days Miracle Cream er lettvektig og har en herlig avkjølende effekt på huden. Kremen brukes morgen og kveld, og husk solkrem på dagtid hele året rundt!

Ekstra! COSRX Clear Fit Master Patch

Som et bonussteg kan du benytte deg av COSRX Clear Fit Master Patch, også kjent som kviseplaster. Disse plastrene er laget av hydrocolloid og brukes på inflammerte kviser (som har «hoder»). I løpet av få timer (for eksempel over natten) har den behandlet kvisene og gjort dem mindre synlige. Plastrene brukes på renset og helt tørr hud, du påfører bare toner, serum og fuktighetskrem over.

Kjøp hele settet her:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *