SPØRSMÅL OG SVAR OM KOREANSK HUDPLEIE

Vi mottar mange spørsmål om Koreansk hudpleie, og her er de vi oftest svarer på.

Jeg har sensitiv hud. Kan jeg bruke koreansk hudpleie?

Om du har sensitiv hud har du kommet til rett sted! Vi har gode produkter for de med sensitiv hudtype. Vi har også et hudpleiesett spesielt tilpasset sensitiv hud.

Kan menn bruke koreansk hudpleie?

JA! Selvfølgelig. Produktene våre er ikke spesielt utviklet for kvinner, men for alle kjønn og alle aldre.

Hva betyr de 10 stegene?

Sørkoreanske kvinner bruker opp til 10 eller flere steg i hudpleierutinen sin hver morgen og kveld. Dette er en del av kulturen deres, hvor det er veldig viktig å ta vare på huden sin. Har du merket at de har porselenshud som ikke eldes? En viktig faktor her er at de tar hudpleierutinen sin på alvor. De 10 stegene begynner med rens og skrubb og kan fortsette med toner, essens, serum, sheetmaske og solkrem. Se våre 10-stegs sett spesielt tilpasset din hudtype.

Inneholder koreansk hudpleie bleking?

Dette er en av de største misforståelsene med koreansk hudpleie. Når koreanske hudpleieprodukter inneholder begrepet “whitening” eller “brightening”, betyr det ikke at de inneholder blekningsmidler og at huden blir hvitere. Disse begrepene indikerer på at produktet hjelper til å jevne ut hudtonen og falme pigmentflekker ved bruk av for eksempel c-vitamin eller lakrisrot-ekstrakt. Flere og flere produsenter har begynt å skifte forpakninger med begrepet whitening til brightening, for ikke å forvirre vestlige konsumenter.

Ingen av våre produkter inneholder blekningsmidler.

Er det nødvendig med dobbelrens?

Når man dobbelrenser huden renser man først med en oljerens etterfulgt av en vannbasert rens. Dobbelrens er nøkkelen til en sunn og vakker hud, uansett hvilken utfordring man har med huden sin, så det er absolutt en nødvendighet hvis du ønsker å se raske resultater, og ta best vare på huden din.

Les mer om hvorfor dobbelrens er så viktig her.

Er det oljerens eller vannbasert rens som får av sminken?

En oljerens bryter opp oljen i sminken. Vann løser ikke opp olje, dermed klarer man ikke å rense av sminken ordentlig med kun vannbasert rens.

Hva gjør en oljerens vs en vannbasert rens?

En oljerens renser bort sminke, overflødig talg og fett, forurensede partikler, solkremrester, og annet som har lagt seg som en hinne på ansiktet etter en lang dag eller natt. En vannbasert rens rensen i dybden og fokuserer på å holde porer rene og fine. Derfor er det mest gunstig å bruke oljerens først, og så en vannbasert rens.

Må man bruke toner?

Toner er en viktig del i den koreanske hudpleierutinen. En koreansk toner fukter og åpner opp porene slik at de andre produktene kan absorberes optimalt.

Kan man bruke en sheetmaske hver dag?

Man kan bruke en sheetmaske hver eneste dag. Man ender bare opp med velpleid, hydrert og spenstig hud.

Les mer om sheetmasker her.

Hvor mange ganger skal jeg eksfoliere/skrubbe huden i uken?

Hvor mange ganger man bør eksfoliere huden er veldig individuelt, men en tommelfingerregel er at man eksfolierer 1-3 ganger i uken. 1 gang i uken om man har sensitiv hud, og 3 ganger om man har ru og robust hudtype som tåler mer.

Skal man bruke solfaktor hver dag?

Ja! Vi kan ikke få sagt det nok, hvor viktig det er å alltid ha et lag med solfaktor hver eneste dag, selv midt på vinteren. Vi er utsatt for skadelig UV-stråling hver dag, og disse strålene er hudens verste fiende. Ønsker du å beholde ung spenst i huden, og minske sjansene for tidlige aldringstegn, bør du tenke deg om før du går ut midt på lyse dagen uten solfaktor. Koreansk solkrem er annerledes enn vestlige solkremer. De er lette i konsistensen, har pleiende ingredienser, lar porene puste, absorberes raskt inn i huden og etterlater ikke en fet og hvit hinne.

Hva gjør en essens?

En essens er en eliksir for huden. Den jobber hovedsakelig med cellefornyelse i hudoverflaten mens den behandler på et dypere nivå. Dette er et viktig steg man ikke ønsker å hoppe over i sin koreanske hudpleierutine.

Er produktene deres testet på dyr?

Vi er dyreelskere og er i mot dyretesting. Ingen av våre produkter er testet på dyr, og vi innhenter alltid dokumentasjon og sertifiseringer fra våre leverandører på at dyretesting ikke har forekommet i produktutviklingen.

Hvor lang tid bruker man på en 10 stegs rutine?

Når du kommer deg inn i rutinen, vil du bruke ca. 10 minutter på en 10-stegs koreansk hudpleierutine.

Hvor lang tid skal det gå mellom påførelsen av hvert produkt?

Dette varierer fra produkt til produkt. De fleste av våre produkter har en lett konsistens og trekker raskt inn i huden, så alt mellom 5-25 sekunder.

Huden min sliter med å absorbere produkter, hva kan årsaken være?

Hvis huden har vanskeligheter med å trekke til seg produkter, kan det skyldes at talgproduksjon i huden lager en “hinne” som hindrer produkter i å absorberes.

Hvis dette er tilfelle, er det viktig at du renser og eksfolierer huden ordentlig og toner den, før du påfører produkter som skal behandle og fukte.