Den koreanske hudpleierutinen for sensitiv hud

Har du sensitiv hud og lurer på om koreansk hudpleie er noe for deg? Det er jammen ikke lett å orientere seg i hudpleiejungelen når huden ikke alltid spiller på lag. Selv sliter jeg med sensitiv og tørr hud, særlig nå på vinteren, og må nøye gjennomgå ingredienslisten for å se om produktene inneholder noe som kan forårsake en reaksjon. Jeg vet altså godt hvor demotiverende det kan være å ha sensitiv hud – selv om man ønsker å prøve alle de nye hudpleieproduktene på markedet, tør man rett og slett ikke i frykt for å trigge et utbrudd, rødhet eller irritasjon.

Det finnes heldigvis håp! Vår 5-stegs hudpleierutine for sensitiv hud består av milde og beroligende (men effektive!) produkter som ikke hisser opp huden, så er du en av dem som sliter med sensitiv hud, enten den er irritert, rødlig eller kløende, bør du lese videre!

Steg 1: Banilaco Clean It Zero Cleansing Balm Purifying

Vi er en stor fan av den originale Banilas rens som fjerner selv den tyngste vannfaste sminken. Men for de som trenger en ekstra beroligende oljerens, har Banilaco utviklet en oljerens spesielt for de med sensitiv hudtype. Den inneholder ingen syntetiske fargestoffer eller parfymer, alkohol eller parabener som kan trigge en rekasjon. Cleansing Balm Purifying er like god som originalen, men inneholder i tillegg også beroligende oljer fra primrose og arganfrukten, pluss ekstrakt fra kamilleblomsten og lakrisekstrakt, hvorav sistnevnte er særlig god på å roe ned huden.

Steg 2: Sioris Day By Day Cleansing Gel

Tørrhet og sensitiv hud går ofte hånd i hånd, derfor gjelder det å finne en vannbasert rens som ikke tørker ut huden og stripper huden for dens naturlige oljer, samtidig som den må gjøre jobben og rense i dybden. Vi anbefaler at du styrer unna skummende renser, som kan virke uttørkende, og heller går for en gelrens. Sioris sin Day By Day-rens er perfekt til akkurat dette. Den etterlater huden dypt renset, men ikke stram og uttørket.

Steg 3: Acwell Licorice pH Balancing Cleansing Toner

Dette er en svært populær toner, og det er det god grunn til! Den inneholder mye ekstrakt av peoner og lakrisvann som fjerner rødhet og pigmentflekker, og er dermed en skånsom men effektiv toner å ha i hudpleierutinen din. Er huden din også litt sliten og slapp, inneholder toneren også antioksidanter i form av grønn te for å gi huden en ekstra boost.

Steg 4: Purito Centella Unscented Serum

Når vi får spørsmål om produkter til sensitiv hud, anbefaler vi alltid å se etter produkter som innholder centella asiatica. Vi virkelig elsker denne ingrediensen, som vi også har skrevet et helt innlegg og laget en video om her! Derfor var det naturlig å ta med dette serumet i hudpleiesettet. Den inneholder hele 49% centellaekstrakt, i tillegg til vitamin B5 (panthenol), som hjelper huden med å trekke til seg og holde på fuktigheten, og vitamin B3 (niacinamider), som jevner ut hudtonen og reduserer synligheten av porer.

Steg 5: IUNIK Beta Glucan Daily Moisture Cream

Betaglukanene og antioksidantene i denne kremen bekjemper irritert hud og beskytter huden mot omgivelsene. Kremen gir også intens fukt, og er fri for parabener, alkoholer og parfymer som kan føre til reaksjoner på sensitiv hud. Med andre ord: den perfekte avslutningen på en hudpleierutine for sensitiv hud.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *