Hva forårsaker rynker? Og hvordan forebygge aldring?

Før eller siden får alle rynker! Tap av kollagen og elastisitet er noe som rammer alle og det er en helt naturlig prosess som ikke kan stoppes, men det finnes tiltak du kan gjøre for å redusere aldringstegnene og utsette de så lenge som mulig.

Tap av kollagen under øynene

Aldring kommer i mange former, men som regel synes de første tegnene i området under øynene. Det er nemlig her man taper kollagenet først. Mange velger å starte med øyekrem etter at de ser de første fine linjene, men vi anbefaler at man begynner før det, for å utsette synligheten av de første rynkene så lenge man kan. Et godt utgangspunkt er å starte med en øyekrem som inneholder ceramider som øker elastisiteten i huden, slik at området under øynene får mer volum. COSRX Honey Ceramide Eye Cream avkjøler området rundt og under øynene og øker elastisiteten ved hjelp av naturlige ceramider. Har du mørke partier i området, kan du dempe dette med vår SKIN & LAB K Plus Red-X Cream, som også kan brukes som fuktighetskrem i resten av ansiktet.

Røyking og kosthold

Man kan gjøre alt for å beskytte og pleie huden sin, men om man spiser usunt, drikker alkohol og i tillegg røyker, så er det ingen hudpleie som vil hjelpe. Røyking bryter ned kollagenet, og dermed elastisiteten i huden, på samme måte som solen, og vil i tillegg gjøre huden tørr og grå. Ikke nok med det vil cellene i huden lide av oksygenmangel hver gang du tenner en sigarett, som igjen slår dårlig ut på hudens generelle tilstand. Det er også verdt å nevne at røykere lager grimaser med øynene og munnen mens de røyker som resulterer i rynker rundt munnen, i munnvikene og rundt øynene, og det er da ikke snakk om de sjarmerende smilerynker som mange får.

Høyt inntak av sukker og prosessert mat kan både føre til alvorlige helseproblemer men også en svak hudbarriere og tidlig aldring av huden. Det er lov å unne seg sukker, men reduser inntaket av brus og andre sukkerholdige drikker. Forsøk å drikk vann med friske bær, agurk eller sitron for å få en frisk smak på vannet, hvis det er vanskelig å øke inntaket av vann for deg.

UV-stråling

Det er vanlig å redusere bruken av solfaktor når sommeren er over, for hva er vel poenget med solkrem når man ikke soler seg? UV-stråling fra dagslys står for 80% av aldringen i huden, og selv om du ikke kan se skadene med det blotte øye, vil huden din takke deg hvis du beskytter deg mot disse strålene som fører til pigmentering, tap av kollagen og elastin, og i det lange løp dype rynker og sensitiv hud. Koreanske solkremer er ikke slik som mange vestlige solkremer, de har en lettere konsistens og fungerer ofte som primer under sminke. Bruk et lag med solfaktor hver morgen året rundt for å beskytte deg mot hudens verste fiende.

Vår nye solfaktor fra Skin&Lab SKIN & LAB Fre C Sun Lotion utmerker seg under sminke og tetter ikke igjen porene. Den inneholder Vitamin C og E som også forebygger tidlig aldring, og reparerer solskader som pigmentering og fine linjer som er dannet av UV-skader. Den inneholder ikke tilsatt parfyme og dufter friskt av sine naturlige ingredienser, samt etterlater ikke en fet og hvit hinne på huden.

Ansiktsmimikk

Musklene i ansiktet har mye å si for om vi får tidlige rynker, og hvor i ansiktet de setter seg. Selvfølgelig kan man ikke styre ansiktsuttrykkene sine og man burde heller ikke det, men om du vet at du rynker mye på pannen og bekymrer deg mye, så prøv å minne deg selv på å slappe av i ansiktet og smile mer. Dette fører til bedre humør i tillegg til mer avslappede muskler i ansiktet. Og pass på å bruke en sheetmaske i ny og ne som får ansiktsmusklene dine til å slappe av helt 🙂 Sheetmaskene er enkle i bruk og pleier godt, noe som kan virke dempende på rynker og linjer du allerede har! Utvalget av våre sheetmasker finner du her.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *