Hvordan velge riktig rens?

I den koreanske dobbelrensen bruker du en oljebasert- og en vannbasert rens, og i denne artikkelen har vi laget en kort guide som hjelper deg å finne den vannbaserte rensen som passer best for deg og dine hudutfordringer.

Forskjellige typer vannbaserte renser

En vannbasert rens renser huden i dybden og forhindrer tette porer, urenheter og tidlig aldring av huden. Vi skiller som oftest mellom gelrens og skumrens, men i den siste tiden har også blitt populært med pulverrens.

Skumrens skummer opp i kontakt med vann og er en effektiv form for rens som gir en forfriskende ren følelse. Imidlertid kan en skumrens virke uttørrende på enkelte hudtyper på grunn av ingrediensene som fører til at rensen skummer opp. Dette gjelder ikke alle skumrenser, og mange koreanske skumrenser har derfor fuktighetsgivende ingredienser og er formulert uten de uttørrende stoffene.

Gelrenser har en mer gel-aktig konsistens, og skummer ikke opp like lett som en skumrens. De er allikevel like effektive, og i noen tilfeller mer fuktighetsgivende og mer skånsomme mot huden.

Pulverrenser har blitt populært i det siste, og det er med gode grunner; de inneholder ikke vann slik at de aktive ingrediensene forblir ufortynnede som igjen fører til effektive resultater. De har også en eksfolierende effekt på huden som reduserer døde hudceller, og dermed fører til sunnere og jevnere hud. For ikke å nevne de praktiske årsakene som at de er reisevennlige og at de er drøye i bruk, og ikke går like raskt ut på dato.

Guide til våre vannbaserte renser

BOOM DE AH DAH Moisture Foam Cleanser

Dette er en mild skumrens som er spekket med botaniske ingredienser, og som passer til alle hudtyper. Den forvandles til en myk og luftig krem i kontakt med vann og etterlater ikke huden stram og tørr.

COSRX AC Collection Calming Foam Cleanser

Hvis du sliter daglig med hormonelle kviser og samtidig har en normal/kombinasjonshud så bør du prøve denne rensen. Den inneholder litt BHA i form av salisylsyre, og vil kunne skånsomt fjerne overflødig talg som tetter igjen porer og fører til ytterligere urenheter. Den er også formulert med laurinsyre fra kokosnøttolje som virker antibakterielt og antiinflammatorisk. Kan godt brukes hvis du har sensitiv hud.

COSRX Good Morning Gel Cleanser

Denne gelrensen er COSRX sin mest populære gelrens og har vært en bestselger på SkinSecret siden vi startet. Den har et rykte på seg for å være utrolig effektiv mot uren hud, samtidig som den er skånsom. Tetreolje og evening primrose-ekstrakt er noen av ingrediensene som holder huden og kvisene i sjakk.

COSRX Low pH Centella Cleansing Powder

Vår første pulverrens som er porsjonert i små praktiske kapsler man lett kan ta med seg overalt. Pulveret skummer opp til et mykt skum i kontakt med vann og har en mild eksfolierende effekt på huden. Pulverrensen er formulert med 9 EWG-godkjente ingredienser, hvor en av hovedingrediensene er et mildt enzym-pulver som ikke tørker ut huden og unngår å etterlate den stram.

COSRX Salicylic Daily Gentle Cleanser

Om du har fet hud og overflødig talg som fører til vonde kviser og nupper er dette skumrensen for deg. Den inneholder effektiv salisylsyre som renser porene for urenheter og hindrer at de tetter seg igjen. Denne rensen er også god på å minimere porer og redusere hudormer.

DR ORACLE A-Thera Cleansing Foam

En nylig favoritt for alle som ønsker en skumrens som er effektiv mot cystisk akne og andre urenheter, men som også er perfekt for sensitiv hud. Denne rensen balanserer talgproduksjonen samtidig som den roer ned røde og irriterte partier.

KLAVUU Pure Pearlsation Revitalizing Facial Cleansing Foam

For alle luksusdyr der ute med moden hud eller hud som ønsker å være fri for pigmentflekker, så er dette den perfekte rensen. Med nøkkelingrediensen perleekstrakt samt 30 ulike planteekstrakter gir denne rensen økt spenst i huden og en klarere hudtone. Konsistensen er fløyelsmyk og ubeskrivelig. Må prøves!

SKIN & LAB Dr. Vita Clinic Always Vita Gel Cleanser

For alle tørre og sensitive hudtyper der ute er denne skånsomme gelrensen som en drøm. Den stripper ikke vekk de naturlige oljene huden trenger, samtidig som den fjerner smuss fra huden og fører til rene porer. Konsistensen kan beskrives som en lettvektig gel som skummer lett i kontakt med vann.

TIA’M Snail & Azulene Low pH Cleanser

Rensen for alle snegleelskere der ute! Denne naturlige gelrensen inneholder snegleslim og vil jevne ut hudtonen, redusere kvisearr og andre sjenerende flekker. Samtidig vil azulenen i rensen redusere rødhet og hudoverflaten vil fuktes. Denne rensen passer til alle hudtyper, spesielt de med ujevn hudtone og tekstur, og de med gusten og slapp hud.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *