Slik velger du riktig c-vitamin serum

Er det en ingrediens som faktisk kan betegnes som en superingrediens, så må det være c-vitamin. Dette vitaminet, også kjent som askorbinsyre, er viktig både i forhold til oppbyggingen av kroppens bindevev og regulering av opptaket av jern. Innenfor hudpleie er c-vitaminet også et av de mest klinisk testede ingrediensene, og er en kraftig antioksidant som nøytraliserer frie radikaler og beskytter huden mot solskader.

Dette gjør c-vitamin

Vi får i oss vitamin C gjennom maten, men det vil ikke nødvendigvis hjelpe på huden. I flere studier har topisk bruk av c-vitamin hatt demonstrert effekt på forbedring av solskader og hudtekstur, redusering av pigmentflekker og aknearr, i tillegg til at den også øker produksjonen av kollagen. Sammensatt gjør dette c-vitaminet til en fantastisk anti-aging ingrediens, da tap av kollagen og elastin fører til synlige rynker og fine linjer, og fordi den også motvirker frie radikaler som skader cellene i kroppen. Og nettopp fordi det er en beskyttende antioksidant, er c-vitaminet altså en fin ingrediens å inkludere i morgenrutinen sammen med en god solfaktor.

Hvilken konsentrasjon er best?

De fleste c-vitamin serum som finnes på markedet ligger på mellom 10-25% konsentrasjon, og serum med høyere innhold av c-vitamin enn det vil ikke nødvendigvis gjøre serumet mer effektivt. Som med all annen hudpleie, og særlig når vi prater om aktive ingredienser, er det veldig individuelt hva din hud tåler. For noen få er ikke vitamin C en god match, da det kan gjøre huden sensitiv. Har man tørr eller sensitiv hud og likevel vil prøve seg på et slikt serum bør en gjerne holde seg under 15% konsentrasjon. Da vil Purito Pure Vitamin C Serum med 5% c-vitamin og 89% hyaluronsyre være et god valg. Eventuelt kan man også gradvis øke styrken for å teste ut hva huden din tåler. Har du normal, fet eller kombinasjonshud er Neogens Real Vita C Serum med 22% c-vitamin supert, særlig hvis du sliter med sta pigmentflekker, ujevn hudtone og uren hud.

Slik bruker du c-vitamin serum

Uansett hvilken konsentrasjon av c-vitamin du velger, er det lurt å begynne forsiktig. Bruk serumet et par ganger i uken før du gradvis øker bruken. Serum med c-vitamin er perfekt å påføre om morgenen, da antioksidantene i den nøytraliserer frie radikaler, men husk uansett solfaktor. C-vitamin kan i utgangspunktet benyttes sammen med andre aktive ingredienser, men det er helt avhengig av hva huden din tåler. For noen kan kombinasjonen virke sensitiviserende, og da kan det være en god idé å bruke c-vitamin i morgenrutinen og andre aktive ingredienser på kvelden.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *