Store porer og oljete t-sone? Ta tilbake kontrollen!

Hvorfor har vi porer?

Porene er små åpninger i huden som slipper ut talg og hjelper huden med å være fuktet, sunn og beskyttet. Porene har altså en veldig viktig jobb i å bevare hudens helse, men som mange av dere kanskje har opplevd kan de også bli tette og fulle av smuss. Videre kan tetthet føre til økt synlighet av porene, kviser, og hudormer.

Porer er en helt naturlig del av huden. Noen har små og nesten usynlig porer, mens andre har svært store og sjenerende. Genetikk er den største faktoren, i tillegg til at fet hud også kan spille en rolle. Ettersom vi bli eldre vil vi også miste elastin rundt porene, som også kan påvirke synligheten – det samme vil solskadet hud som mister kollagen og elastisitet. Målet er ikke å fjerne porene helt, for det er rett og slett ikke mulig, men heller å holde dem rene og frie for smuss slik at de blir mindre synlige. I dag deler Sanja våre beste tips for å få kontroll på porene og talgproduksjonen i vår nyeste video på SkinTV:

Slik behandler du porene

Rens huden godt

Rensesteget er utrolig viktig uansett hvilke hudproblemer du sliter med, og en dobbelrens er viktig for å fjerne alle rester av sminke, olje og smuss som samler seg opp i løpet av dagen. Bruk milde renseprodukter som ikke stripper huden for dens naturlige oljer, som f.eks. Heimish All Clean Balm og d’Alba Piedmont Peptide No-Sebum Mild Cleanser som passer selv de med sensitiv hud. Med mindre du har veldig fet hud kan du med fordel hoppe over oljerensen om morgenen og bare bruke gelrensen.

BHA-syre for mild eksfoliering

Sliter du med fortettede porer velg BHA-syre fremfor AHA-syre eller fysisk eksfoliering. Dette fordi BHA-syrene har en unik egenskap til å trenge dypere ned i porene, sammenlignet med de andre to eksfolieringsmetodene som jobber mer overfladisk. Prøv enten COSRX Blackhead Power Liquid som behandlingstoner 2-3 ganger i uken, eller COSRX Two In One Poreless Power Liquid som er mild nok til bruk hver dag, og som i tillegg inneholder tannin til å stramme opp porene.

Niacinamide styrker og balanserer huden

Superingrediensen niacinamide hjelper hudbarrieren slik at den holder på fuktigheten og holder huden balansert. Niacinamide balanserer også talgproduksjonen og forbedrer elastisitet gjennom å promotere produksjonen av kollagen. Purito sin Galacto Niacin 97 Power Essence er en essens med 5% niacinamide og 92% fermenterte galactomyces, og funger supert sammen med COSRX Two In One Poreless toner til å bekjempe store porer og regulere talgproduksjon.

Gi huden fukten den trenger

Mange tenker at fetere hudtyper må unngå kremer for å ikke gi huden for mye olje, men er huden din dehydrert produserer ofte huden mer talg for å veie opp. En godt fuktet hud holder huden i balanse og forhindrer overdreven talgproduksjon. Har du fetere hud velg en gelaktig fuktighetskrem, mens tørr hud kan gå får en noe tyngre krem. Some By Mi sin AHA BHA PHA 30 Days Miracle Cream har en lettvektig konsistens med hele 70% beroligende centella asiatica, i tillegg til en lav prosent med eksfolierende syrer slik at porene ikke tettes.

Bruk solfaktor hver dag

Solfaktor er viktig for huden uansett hudtilstand, men er også viktig i forhold til å forhindre store porer i fremtiden. Stråling fra solen bryter ned elastin og kollagen i huden, slik at den blir slapp og dratt nedover. Her er d’Alba Piedmont sin Essence Waterfull Sun Cream et supert valg, den har en lett konsistens som gir huden spenst og pleie samtidig som den beskytter huden.

Leiremaske som et ekstra behandlingssteg

Har du mye tette porer og hudormer i tillegg til veldig overdreven talgproduksjon og kan du 1 gang i uken bruke Neogens Canadian Clay Pore Cleanser, en rensende ansiktsmaske med centella asiatica, kullsyrevann og kanadisk kaolinleire. Sammen med den myke børsten eksfolierer masken skånsomt, fjerner døde hudceller, og renser sminkerester og smuss ut av porene.

Kort oppsummering

Porer er en helt vanlig og viktig del av den normale hudfunksjonen. Selv om det ikke går an å fjerne porene helt, kan man gjennom en regelmessig og god rutine regulere overdreven oljeproduksjon og redusere synligheten av porene. Velger du en god rens, eksfolierer med BHA-syrer og bruker en god fuktighetskrem tilpasset din hudtype, er du allerede langt på vei.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *