Tenåringshud? Dette er rutinen for deg!

I tenårene og tidlig pubertet skjer det mye med både kropp og hud, og som resultat av dette er det mange som opplever kviser og uren hud. Det kan være flere grunner til dette, men som oftest er det hormonell forandring som er hovedsynderen. For jenter er det vanlig å ha mest uren hud i 16-årsalderen, mens for gutter er denne alderen rundt 18 år.

Det er ikke nødvendig med en komplisert hudpleierutine for ung hud, heller det å velge få men effektive produkter slik at du får på plass gode vaner som gir resultater på lang sikt. Her har vi satt sammen en kjapp rutine bestående av rens, eksfoliering, fuktighetskrem og solbeskyttelse.

Rutinen for ungdomshud med kviser og urenheter:

Oljerens: Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm

Mange begynner i tidlig ungdomsalder å bruke sminke, og da er det ekstra viktig å rense huden godt om kvelden. Da blir ikke produktene liggende på huden og tette igjen porene, for det gjennom tette porer at kviser og urenheter ofte oppstår. Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm er et godt utgangspunkt da den inneholder beroligende ekstrakter fra bambus og grønn te. Oljerensen brukes hver kveld som første steg i rutinen, om morgenen kan du hoppe over oljerens og starte direkte med vannbasert rens.

Vannbasert rens: The Plant Base AC Clear Magic Foam A1+

Nå som ansiktet er fritt for smuss, sminke og produktrester er det tid for å virkelig rengjøre huden. Velg en vannbasert rens som renser i dybden samtidig som den ikke tørker ut huden. The Plant Base AC Clear Magic Foam A1+ er spesielt utviklet for trøblete hud, og inneholder både salisylsyre som renser ut av porene og ekstrakt av centella asiatica for å berolige huden. Rensen brukes både morgen og kveld.

Eksfoliering: Cosrx One Step Original Clear Pad

Å eksfoliere med BHA-syre er en god måte å sørge for at døde hudceller fjernes og porene ikke tetter seg igjen slik at akne oppstår. For ung hud med kviser er Cosrx One Step Original Clear Pad et mildt og godt startpunkt. Disse skrubbpadsene inneholder 1% BHA-syre, og utrolig lette å ta i bruk. Stryk over ansikt, bryst og rygg 2-3 ganger i uken på kveldstid. Har du behov for mer behandling er de milde nok til at de kan brukes enda flere ganger i uken.

Fuktighetskrem: Cosrx Oil-Free Ultra Moisturizing Lotion

Etter å ha brukt skrubbpadsene kan det være lurt å bruke en mild og lett fuktighetskrem. Oil-Free Ultra Moisturizing Lotion med hele 70% bjørkesevje fra COSRX er et fuktighetsgivende samt lettvektig alternativ.

Solkrem: Purito Centella Green Level Safe Sun

Det er kanskje merkelig å tenke på anti-aging når man er så ung, men det å bruke solkrem hver dag er det beste du kan gjøre for hudens fremtidige helse. Foruten å beskytte mot solskader og tidlig aldring i form av rynker og fine linjer, vil solkremen også beskytte huden mot farlige UV-stråler, som ifølge Kreftforeningen er årsaken til hudkreft i 9 av 10 tilfeller. Vi anbefaler Centella Green Level Safe Sun, som har en lett konsistens som ikke føles fetende på huden.

Kviseplaster: COSRX AC Collection Acne Patch

Disse kviseplastrene fra Cosrx er ultratynne og perfekte for alt fra små kviser til store aknecyster. Finn en passende størrelse og klistre over kvisen på ren og tørr hud. Dette vil beskytte kvisene og hjelpe de til å reduseres og helbredes raskest mulig. I tillegg minsker de sjansen for dannelse av arr.

Når bør jeg kontakte lege?

Kviser og urenheter kan deles opp inn i kategorier av alvorlighetsgrad: mild (overfladisk akne med hudormer), moderat (røde og betente kviser), og alvorlig (verkebyller som kan gi dype arr). Selv om en god hudpleierutine er viktig og kan så absolutt hjelpe huden på vei, må alvorlige tilfeller av akne tas seriøst. Dessverre kvier mange seg for å oppsøke lege før store og dype arr allerede har oppstått, og tilstanden blir ofte ubehandlet. Særlig hvis kvisene går ut over selvtilliten bør man være rask med å kontakte fastlegen for å kartlegge behandlingsmuligheter.

Har du noen spørsmål til rutinen eller andre produkter? Fyr løs i kommentarfeltet, så svarer vi!

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *