Thale sin guide til koreansk hudpleie

I dag er det meg, Thale, som skal dele min hudpleiertuine! Jeg er SkinSecrets innholdsprodusent og nettsideansvarlig, og har jobbet her siden 1.januar. Selv om jeg allerede var godt kjent med koreansk hudpleie da jeg begynte hos SkinSecret, har jeg i løpet av disse månedene testet ut flere produkter og funnet noen soleklare favoritter og har laget en guide til koreansk hudpleie!

Min hud 

Jeg har helt siden tidlig tenårene vært opptatt av hud og hudpleie, men har som mange andre bommet litt på hva huden min egentlig har hatt behov for. Det har gjort at jeg har testet ut mye forskjellig opp gjennom årene. Nå har jeg derimot funnet ut at milde og fuktighetsgivende produkter er det huden min liker aller best!

Mine største hud utfordringer er at jeg har tørr hud, som i tillegg er veldig sensitiv og ofte reagerer på ulike ingredienser. Jeg har også noe som heter perioral dermatitt, som betyr at jeg fra tid til annen opplever å få små kviser eller “papler” rundt haken og nesen. Jeg er derfor forsiktig med å påføre for mye produkter med parfyme eller sterke ingredienser, men sørger heller for å bruke produkter som roer ned huden og holder den hydrert og myk. 

Renserutine: PURITO From Green Deep Foaming Cleanser og Banila Co Cleansing Balm Original 

Siden jeg har tørr og sensitiv hud, er jeg opptatt av at renserutinen min ikke skal tørke ut huden, men fremdeles etterlate den ren. Jeg har opplevd at en del vannbaserte renser gjør at huden min føles tørr og stram, og ble derfor så fornøyd da jeg fant PURITO From Green Deep Foaming Cleanser! Denne renser godt samtidig som den etterlater huden myk og ren. 

På kvelden bruker jeg også en oljerens, og min favoritt akkurat nå er Banila Co Clean It Zero Original. Denne fjerner alt av sminke og smuss. For å finne min favoritt testet jeg ut Banila Co Clean It Zero Special Kit, som er veldig greit om du er litt usikker på hvilken av banila sine oljerenser som vil passe din hud best!

Serum: COSRX The Vitamin C 23 Serum IUNIK Beta-Glucan Power Moisture Serum

IUNIK Beta-Glucan Power Moisture serum er mitt absolutt favoritt serum. Dette gir godt med fukt, men det roer også ned huden min så den ikke blir rød og tørr i løpet av dagen. Jeg bruker også Vitamin C og er veldig glad i COSRX sitt The Vitamin C 23 Serum. Siden huden min er ganske sensitiv bruker jeg dette serumet annenhver dag. 

Krem: IUNIK Beta Glucan Daily Moisture Cream og COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream

Det virker som at huden min elsker ingrediensen Beta-Glucan. IUNIK Beta Glucan Moisture Cream tilfører huden masse fukt uten at den legger seg som et lag oppå huden. Denne bruker jeg hver eneste morgen før jeg påfører solkrem. 

De dagene huden føles ekstra tørr, påfører jeg også litt av COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream. Denne inneholder ceramider og roer ned huden min. På kveldstid bytter jeg gjerne ut IUNIK sin krem med denne, og våkner alltid med myk hud på morningen. 

Solfaktor: PURITO Daily Go-To Sunscreen og Beauty Of Joseon Relief Sun : Rice + Probiotics SPF50+ PA++++

For meg er det et must å påføre solkrem hver eneste dag. I tillegg til at huden min er ganske sensitiv, er den også veldig lys. Jeg blir derfor raskt solbrent, og huden min føles alltid tørr ut etter å ha sittet i solen. Frem til nå har Beauty Of Josen Relief Sun : Rice + Probiotics vært min faste daglige solkrem, men nå har jeg også testet ut Purito Daily Go-To Suncreen. Begge legger seg pent på huden og passer fint til min sensitive hud.

THANK YOU FARMER Sun Project Silky Calming Sun Stick

Siden jeg blir så raskt solbrent, liker jeg å ha med en sunstick i vesken så jeg enkelt kan påføre en liten touch-up med solkrem hvis jeg plutselig skal sitte en stund i solen. THANK YOU FARMER Sun Project Silky Calming Sun Stick er enkel å påføre over sminke, og veldig fin å ha med seg overalt!

Leppepleie

Siste steget i rutinen min er leppepomade. Jeg har helt siden jeg var liten slitt med kuldeeksem både på- og rundt leppene, og har derfor hatt veldig tørre og såre lepper hver eneste vinter. COSRX Full Fit Propolis Lip Sleeping Mask har virkelig vært redningen min denne vinteren! Jeg smører på ett godt lag på kvelden og våkner opp med myke lepper. Trenger jeg litt ekstra fukt utover dagen bruker jeg COSRX Balancium Ceramide Lip Butter Sleeping Mask som er litt tynnere og passer perfekt til dagtid.

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *