Ukens ingrediens: Allantoin

Allantoin kommer vanligvis fra botaniske ekstrakter som finnes i roten til valurt-planten, men også i aloe vera, kamille, lotus, og i snegleslim. I Norge ble valurten trolig innført som medisinplante allerede i middelalderen, og allantoin har blitt en allsidig, effektiv og sikker ingrediens som lenge har vært brukt i både vestlig og koreansk hudpleie.

Fordeler med allantoin

Allantoin har en rekke gode egenskaper for huden vår. Den bidrar blant annet med å øke cellefornyelsen, slik at døde huceller reduserers og dannelsen av nytt friskt vev blir stimulert. Dette fører til en myk, jevn og balansert hud. Ved at det ytre hudlaget (epidermis) holdes fritt for døde hudceller kan huden absorbere mer fuktighet.

Med sine lindrende, helende og beroligende egenskaper er den svært fordelaktig for deg med en sår, sensitiv og irritabel hud, men også for deg som har eksem og psoriasis. Med sine ikke-irriterende egenskaper vil den styrke og beskytte hudbarrieren og gjøre den mer motstandsdyktig for ytre påvirkninger.

Akne og dehydrert hud

Har du nettopp gått på sterke akne-medisiner og sliter med en dehydrert hud med arr, vil jeg anbefale å inkludere COSRX Oil-Free Moisturizing lotion  i din hudpleierutine. Ved at den naturlige cellefornyelsen blir stimulert vil arrene bli helbredet og jevnet ut, samtidig som du får en god fuktfaktor til tørr og sensitiv hud.

To andre produkter som vil jobbe med å redusere akneutbrudd er toneren Natural BHA Skin Returning A-Sol Toner  og den ultralette fuktighetsemulsjonen Natural BHA Skin Returning Emulsion fra COSRX.  Disse inneholder begge allantoin og BHA syre som sammen vil bekjempe urenheter, uten å etterlate huden stram og tørr.

Om du sliter med arr etter kviser og akne anbefales hudpleieprodukter med snegleslim, for disse inneholder allantoin. To produkter du kan legge til i din hudpleierutine er COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence og COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream. Disse vil naturlig redusere synligheten av både kvisearr og andre flekker.

Kort oppsummert

På grunn av sine cellefornyende egenskaper er allantoin en ingrediens absolutt alle hudtyper har nytte av. Den vil bidra til en mykere, jevnere og mer glødende hud. Spesielt hvis du har sensitiv, irritabel med eller uten akne er dette en svært gunstig ingrediens å inkludere i din hudpleierutine.

Produkter omtalt i artikkelen

Skrevet av

SkinSecret logo

SkinSecret

SkinSecret tilbyr kvinner og menn de aller beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og vakker hud, og vårt mål er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *