Ukens ingrediens: Bjørkesevje

Vi snakker mye om hva som har blitt brukt i asiatisk tradisjonell medisin og hvordan dette har påvirket koreansk hudpleie, men hva med skandinavisk medisin? Ukens ingrediens har i lange tradisjoner blitt brukt i helsekost i Norden, og finnes nå titt og ofte i hudpleie, nemlig bjørkesevje.

Vidundertreet

Det praktfulle treet med hvit og sort bark har blitt kalt “livets tre”, og det av god grunn. Den har flere miljøvennlige egenskaper, og evner å rense luften for forurensning. Noe som er like fascinerende er at langt inne i trestammen på et bjørketre lages det ren og tyntflytende sevje som utvinnes, tappes og selges på flaske i helsekostbutikker. På grunn av sine ingredienser som ulike vitaminer, mineraler, proteiner og aminosyrer har sevjen blitt brukt som helsedrikke i lange tider.

Bjørkesevje i hudpleie

Nå når vi har avdekket at bjørkesevje er bra for naturen og for fysisk helse, er det på åtide å avdekke hvorfor den har blitt en så populær ingrediens i både asiatisk og vestlig hudpleie. Bjørkesevje går under flere navn i hudpleie: birch sap og betula platyphylla japonica juice. Det har utrolig anti-inflammatoriske, pleiende og hydrerende egenskaper. COSRX Oil-Free Moisturizing Lotion inneholder 70% bjørkesevje og egner seg godt til overstimulert, sensitiv, akneutsatt hud. Resultatet er jevnere og klarere hud med mer fukt og spenst. Bjørkesevje inneholder også vitamin B3 og vitamin C som reduserer kvisearr og pigmentflekker og beskytter huden mot frie radikaler. I tillegg holder den på fukten i huden og balanserer talgproduksjonen, noe dehydrert og fet hud vil ha mye glede av.

Bjørkesevje og pollenallergikere

Du har ingenting å frykte om du er bjørkepollenallergiker. Hudpleieprodukter med bjørkesevje inneholder ikke et snev av pollenet til treet, men kun sevjen som produseres langt inne i trestammen. Så du kan trygt smøre deg uten grunn til bekymring.

Våre produkter med bjørkesevje

 

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja