Velg riktig øyekrem som gir resultater

Et av de oftest stilte spørsmålene vi får er om man virkelig trenger å bruke øyekrem. Svaret vi vanligvis gir er at dette selvsagt er helt opp til deg selv, men det er noe vi også anbefaler på det sterkeste. Som med andre hudpleieprodukter, er det likevel viktig å finne den øyekremen som best passer din hud. Så hvilken av våre øyekremer passer deg best? Les videre for å finne ut!

Hvorfor øyekrem?

Hvorfor er det så viktig å bruke øyekrem, lurer du kanskje på? Ikke bare er huden rundt øynene opptil fem ganger tynnere enn resten av ansiktet, men den har heller ikke like mange oljeproduserende talgkjertler som gir sårt tiltrengt fukt. Dette fører til at underøyeområdet ofte er det første stedet som viser tegn på aldring – uttørket hud fører nemlig til at rynker og fine linjer vises tydeligere. Når man eldes produseres også mindre kollagen, og huden mister elastisitet, glød og spenst. Derfor anbefales næringsrike og fuktighetsgivende øyekremer som behandler aldringstegn eller som forhindrer dem hvis du ikke har merket dem allerede. Vi anbefaler å bruke øyekrem så tidlig som mulig; det er alltid lettere med preventive tiltak enn etterbehandling!

So Natural Cera + Peptide Eye Smooth Cream

So Naturals Cera + Peptide øyekrem er full av ceramider, også kjent som hudens naturlige byggesten. De holder sammen hudcellene, og styrker derfor hudbarrieren mot utvendig stress og hindrer den fra å tørke ut. Å tilføre huden ceramider gjør at den kjennes mykere, glattere og mindre irritert. Samtidig inneholder øyekremen også 1% argirelin, en type peptid, som strammer opp rynkete og slapp hud, og gir huden rundt øynene elastisitet. Kremen har en luftig tekstur som ikke føles fet eller klissete, men gir likevel dyp fukt til trette øyne med sine fem typer hyaluronsyrer.

Nøkkelingredienser: ceramider, argireline
Passer til:
alle hudtyper, spesielt tørr og dehydrert hud

Isntree TW-Real Eye Cream

Serien som TW-Real Eye Cream er en del av er basert på probiotiske fermenterte ingredienser, og som sammen med vitamin E sørger for at hudbarrieren holder seg frisk og beskyttet. Isntrees øyekrem lysner mørke områder med niacinamide og plumper opp fine linjer med adenosine og EGF, IGF og FGF. Sistnevnte kalles vekstfaktorer og har som oppgave å reparere skadet hud og promotere hudcellevekst gjennom å stimulere produksjonen av kollagen og elastin. Samtidig har øyekremen også en tekstur som er spesielt utviklet for å holde på fuktigheten, og er dermed et ypperlig valg til de med et alderspreget og dehydret underøyeområde, eller for de som ønsker å forhindre tidlig aldring. Denne øyekremen kan du også bruke på andre områder i ansiktet hvor du ønsker mer spenst. Eksempler på dette kan være på overleppen, i munnvikene og i panneområdet.

Nøkkelingredienser: probiotiske ingredienser, EGF/IGF/FGF, niacinamide
Passer til:
alle hudtyper, særlig alderspreget og dehydrert hud

Purito Centella Green Level Eye Cream

Purito sin øyekrem kommer i en praktisk tubeforpakning og inneholder 49% ekstrakt fra centella astiatica, en superplante med anti-inflammatoriske egenskaper, som også er rik på aminosyrer og fettsyrer. Centella roer og pleier irritert hud, samtidig som peptidene, dvs. kjeder av aminosyrer, stimulerer produksjonen av nye hudceller og kollagen slik at huden strammes opp. Hyaluronsyren og panthenolen trekker til seg og holder på fuktigheten, slik at øyeområdet blir mykt og spenstig. Kremen har en lett konsistens som absorberes raskt, og en mild mint-lignende duft.

Nøkkelingredienser: centella asiatica, panthenol (vitamin B5), hyaluronsyre
Passer til:
alle hudtyper, men særlig sensitiv, fet og kombinasjonshud

Acwell Licorice pH Balancing Intensive Eye Cream

Acwell er kjent for å bruke lakrisrot i sine produkter, og denne øyekremen er intet unntak. Både ekstrakt og vann fra lakrisrot benyttes til å jobbe med mørke ringer og hyperpigmentering under øynene, mens ekstrakter fra blåbær og grønn te gir huden antioksidanter som beskytter mot frie radikaler og solskader. For et ekstra våkent uttrykk inneholder øyekremen også koffein som virker avkjølende og beroligende på hevelser. En klar favoritt for alle hudtyper.

Nøkkelingredienser: lakrisrot, koffein, grønn te, blåbær
Passer til:
alle hudtyper, selv de med sensitiv hud

IUNIK Propolis Vitamin Eye Cream

IUNIKs øyekrem inneholder hele 40% pleiende propolis som styrker og beskytter den tynne huden rundt øynene. I tillegg har den også 9% ekstrakt fra superbæret tindved (sea buckthorn), en helt naturlig ingrediens rik på vitamin A, B, C og E – den ultimate anti-aging kombinasjonen som gir næring og fukt til huden. Disse vitaminene vil sammen med niacinamide og adenosine også jobbe aktivt med å redusere mørke ringer og minske synligheten av fine linjer og rynker. Øyekremen har en lettvektig konsistens og oppleves både avkjølende og oppstrammende på huden. Den kan brukes både i et nedsunket øyeparti samt andre steder i ansiktet hvor du har fine linjer, som for eksempel pannen og ved munnviken.

Nøkkelingredienser: propolis, tindved (sea buckthorn)
Passer til:
alle hudtyper, spesielt dehydrert moden hud som mangler spenst

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *