3 grunner til å bruke solkrem hele året!

Å bruke solkrem er et enkelt og viktig steg for å ta vare på huden. De fleste av oss er flinke til å bruke solkrem på sommerhalvåret, men visste du at det er lurt å bruke det resten av året også? Vi alle vet at det er viktig å bruke solkrem om sommeren for å beskytte huden mot solskader og redusere sjansen for hudkreft. I denne artikkelen har vi derimot samlet tre gode grunner til å bruke solfaktor hver dag – hele året!

3 gode grunner til å bruke solkrem hele året!

1. Beskytt huden mot UVA og UVB

Selv om vi ikke ser så mye til solen på vinterhalvåret her i Norge, så vil fremdeles UV stråler påvirke huden vår. Vi har flere kategorier av UV stråler – UVA og UVB. UVB er strålene som gjør at vi blir solbrente, men UVA forårsaker også celleskade og tidlig aldring av huden. I tillegg kan de gi solskade som kan bli synligere senere i livet. 

På sommeren er både UVA og UVB strålene sterke, men på vinteren er det UVA-strålene vi bør beskytte huden mot. UVA-stråler er til stede hele året, selv om det er overskyet ute. Alle våre solkremer beskytter både mot UVA og UVB, og er supre å bruke hele året!

2. Forebygger for tidlig aldring av huden 

Mellom 80-90% av hudens aldring skyldes solskader. Selv om disse ikke er synlige nå, kan solskadene bli synlige over tid. UVA strålene som kan fremskynde aldringsprosessen, er som nevnt like sterke på vinteren som på sommeren. Det betyr at disse strålene kan forårsake fine linjer, pigmentflekker og rynker også når solen ikke er på sitt sterkeste. Å påføre solkrem hver dag, hele året, er det beste du kan gjøre for å forebygge solskader og tidlig aldring av huden. 

3. Solkrem bidrar til en jevn og sunn hudtone 

Siden solkrem beskytter mot UVA-strålene som er tilstede hele året, vil solkrem hjelpe til å opprettholde en jevn og sunn hudtone. Dette er fordi solfaktor kan forhindre misfarging og mørke flekker fra solskader, og reduserer sjansen for pigmentering i huden. Solkrem er derfor det viktigste steget i hudpleierutinen for å opprettholde en jevn hudtone året rundt. 

Noen tips til å huske solkremen

Du har helt sikkert opplevd solkremer som etterlater “white cast” på huden, piller av under sminken eller gir urenheter på huden. Hvis du har opplevd en av disse, frister det nok ikke så veldig mye å smøre ansiktet med et lag solkrem hver eneste dag. Vi har samlet noen få tips til deg som opplever en eller flere av disse: 

 1. Koreanske solkremer er utviklet  til hverdagsbruk hele året – så disse vil ikke legge seg som et hvitt slør over huden, men trekke godt inn. 
 2. Solkremene legger seg også pent på huden, gir godt med fukt og flere av dem fungerer fint som primer under sminken. 
 3. Opplever du kviser eller urenheter av solkrem? Husk å dobbelrense huden hver kveld! Da får du fjernet alt av solkremen og renset huden godt, og solkremen blir ikke liggende på huden over natten. Hvis rester av solkrem blir værende på huden over natten, kan du oppleve tette porer og urenheter.

Her kan du se hele utvalget vårt av koreanske solkremer!

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

2 svar til “3 grunner til å bruke solkrem hele året!

 • Lea

  Har et spørsmål angående dette med solkrem, jeg bruker solkrem hver dag og prøver å påføre igjen så ofte jeg husker det. Men jeg har en tendens til å også påføre solkrem før jeg sminker meg for å gå ut på kvelden. Er det nødvendig med solkrem når det er kveld og nesten eller helt mørkt ute?

  Svar
  • Thale Fjeldstad

   Hei! Du trenger ikke å bruke solfaktor på kveldstid på denne tiden av året, eller når det er mørkt ute. Om du syntes solkremen du bruker gjør at sminken sitter bedre for eksempel så er det ikke noe galt i å påføre på kveldstid også, men det er ikke noe du må. Skal du ut en sommerkveld og sitte i kveldssolen kan det være greit å påføre solkrem uansett 🙂

   Svar

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *