3 produkter for rød hud

Det er ikke morsomt å måtte håndtere oppblussing av rødhet i ansiktet. Likevel er det et vanlig problem, og rødhet har en tendens til å blusse opp spesielt langs kinnene, nesen og noen ganger til og med haken og pannen. For mange kan røde områder i ansiktet oppleves som både frustrende og sjenerende, og å sminke over disse partiene er heller ikke alltid en lett oppgave.

For å gjøre saken enda verre blir denne typen rødhet ofte lett forverret, gjerne av de minste ting (som for eksempel sminke). Dette er altså mildt sagt et utfordrende hudproblem, men heldigvis er ikke alt håp ute. Vi tipser deg om noen av våre aller beste skånsomme og beroligende produkter som demper rødhet og hjelper til med å jevne ut ujevnhetene.

Styr unna sterke produkter

Om du er en av dem som jevnlig opplever at huden blusser opp og får røde områder, er det lurt å styre unna produkter som er veldig sterke mot huden. For eksempel kan produkter som inneholder alkohol og syntetisk parfyme være med på å skape irritasjon. I ingredienslister er parfyme gjerne listet opp som parfum eller fragrance, mens alkohol gjerne listes opp som SD alcohol eller alcohol denatured.

En annen ting som er lurt å være oppmerksom på, er å unngå overeksfoliering. Uansett om det er en fysisk skrubb eller kjemisk peeling som er din go-to, kan eksfoliering slite på hudbarrieren. Dette er et supert steg for glatt og sunn hud, men det kan faktisk bli for mye av det gode. Sensitiv hud har i tillegg gjerne lavere toleranse enn andre hudtyper, og vi anbefaler ikke å eksfoliere oftere enn 1-2 ganger i uken uansett hva slags hudtype du har. Om du mistenker at rødheten er et resultat av et eksfolierende produkt bør du gi huden en liten pause.

3 anbefalinger for rød hud

Ingredienser som derimot er bra dersom du ønsker å behandle rødhet, er for eksempel aloe vera, lakrisvann, centella asiatica og tindved. Felles for disse er at de er naturlige og skånsomme, og vil ha en beroligende og lindrende effekt på både irritasjon og rødhet.

ACWELL Licorice pH Balancing Cleansing Toner

Denne toneren fra Acwell er en stor SkinSecret-klassiker, noe som er vel fortjent. Ikke bare får huden en boost av fuktighet, den blir umiddelbart jevnere og mer glødende. Dette er takket være en høy konsentrasjon av lakrisvann og peonekstrakt som gir synlige resultater, og samtidig skånsom pleie. Over tid vil også arr og pigmentering viskes ut, og huden får et sunt og frisk utseende.

JUMISO Super Soothing Cica & Aloe Serum

Kombinasjonen av aloe vera og centella asiatica er gull verdt for rød hud. Serumet virker kraftig beroligende og lindrende, samtidig som det også hjelper til med å bekjempe urenheter, nupper og kløe. Med andre ord er dette et superprodukt som alle med sensitiv hud bør ha på lur.

PURITO Sea Buckthorn Vital 70 Cream

En annen ingrediens som gjør underverker for rødhet, er som sagt tindved. Dette er et planteekstrakt som er rikt på vitamin C (og dermed også antioksidanter) og sunne fettsyrer (omega 3,6,7 og 9). Puritos populære fuktighetskrem inneholder hele 70% av denne godbiten og gir huden plenty med næring og fuktighet. Perfekt når huden trenger å hjelpes tilbake i balanse og roes ned!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *