5 grunner til å elske propolis!

Mange har kanskje hørt om honning eller bivoks som ingrediens i hudpleieprodukter. Men visste du at bier også produserer propolis, som er helt fantastisk for huden? Kvinner i Korea sverger til denne ingrediensen, og den har blitt superpopulær innenfor K-beauty de siste årene. Vi forklarer hvorfor vi elsker propolis og deler våre beste produkter som inneholder denne enestående ingrediensen!

Hva er propolis?

Propolis er et voks-lignende stoff, og er en blanding av sevje, bivoks og pollen som bier bruker til å konstruere bikubene sine. Det kan også refereres til som bielim og har blitt brukt innenfor naturmedisin i mange år, blant annet som et sårhelende og antimikrobielt middel. I tillegg tar mange gjerne propolis som kosttilskudd for å motvirke forkjølelsessymptomer og styrke immunforsvaret.

Propolis i hudpleie

Etterhvert har propolis også satt sine røtter innenfor koreansk hudpleie. På grunn av sine kraftfulle egenskaper jobber denne unike ingrediensen aktivt, og sørger for en sunn og plettfri hud. Propolisen og dens ekstrakt er nemlig svært allsidig, og hjelper til med å bekjempe de aller fleste hudproblemer. Med tanke på at dette er en helt naturlig ingrediens vil produkter som inneholder en høy konsentrasjon av propolis-ekstrakt ofte variere litt fargen. Dette er likevel bare et tegn på kvalitet, og vitner om at produktet er rikt på denne godbiten av en ingrediens!

Fordeler

Beroligende

Når vi sier at propolis har en beroligende effekt, er dette virkelig ingen overdrivelse. Med sine antibakterielle, anti-inflammatoriske og soppdrepende egenskaper vil den umiddelbart roe ned irritasjon, kviseutbrudd og eksem. Hudens tilstand vil også bli roligere på et generelt nivå, og nye bakterier som kan forårsake akne bekjempes effektivt.

Mykgjørende og fuktighetsgivende

På grunn av propolisens evne til å generere produksjon av nye celler, vil den også gi nytt liv til hudoverflaten, og gjøre den glatt og silkemyk. I tillegg vil huden tilføres deilig fuktighet, samtidig som fuktighetsbalansen opprettholdes, og dehydrert hud forebygges.

Helbredende

En av egenskapene propolis er mest kjent for, er sin unike helbredende kraft. Ingrediensen kan nemlig betegnes som bioaktiv, fordi den er antiseptisk og hindrer bakteriespreding. Dette vil forebygge irritasjon og betennelse, og gjør det lettere for huden å reparere seg selv. Ikke nok med det, propolis stimulerer også den naturlige sårhelingsprosessen og skadet hud vil derfor fortere hjelpes tilbake til normal tilstand. Det er med andre ord en utmerket ingrediens dersom man for eksempel har blitt solbrent!

Beskyttende

Ikke bare virker propolis effektivt for å reparere skadet hud, men den er også helt super for å forebygge nye skader. Propolis er nemlig rik på antioksidanter, og hjelper derfor til med å beskytte huden mot skader fra frie radikaler som finnes blant annet i solstråler og forurenset luft. Samtidig vil antioksidantene komplementere solfaktoren, og gi bedre beskyttelse mot UV-stråler. Dette bidrar igjen til å forebygge rynker, fine linjer og misfarging, og propolis er derfor en helt ypperlig anti-age ingrediens.

Balanserer olje- og talgproduksjon

Sist men ikke minst har propolis en balanserende effekt på hudens olje-og talgproduksjon. Den hjelper altså til med å opprettholde en sunn balanse, og forebygger overproduksjon som kan føre til kviser, tette porer og fet hud.

Våre produkter med propolis

COSRX Full Fit Propolis

COSRXs propolis-serie består av Full Fit Propolis Synergy Toner, Propolis Light Ampoule og Full Fit Propolis Light Cream. De tre produktene består av toner, serum og fuktighetskrem, er lettvektige og  inneholder over 65% propolis fra sorte bier. De passer helt utmerket for sliten og tørr hud som trenger en skikkelig boost. Skadde hudceller repareres, arr og misfarging fades ut, og resultatet er en avslappet hud med en sunn glød. Implementer gjerne alle tre produktene i din rutine for maksimal effekt, og opplev en plumpet og ren hud som stråler hele dagen. Som en ekstra bonus vil sminken også sitte helt perfekt etter disse produktene – vi elsker!

Iunik Propolis Vitamin

IUNIK Propolis Vitamin Synergy Serum er Iuniks propolis serum, og er et mirakelprodukt for dersom man har en svekket hudbarriere. Serumet har lenge vært en storfavoritt hos SkinSecret, og er skånsomt selv mot de med svært sensitiv hudtype. I tillegg til hele 70% propolisekstrakt finner vi tindved (sea-buckthorn), som hjelper til med å bevare hudens ungdommelighet og motvirke aldringstegn.

Denne ingrediens-kombinasjonen finner vi også i IUNIK Propolis Vitamin Eye Cream, som på toppen av det hele inneholder både niacinamid og vitaminer. Dette gjør øyekremen svært effektiv når det kommer til å motvirke fine linjer og lysne mørke områder. Øyekremen kan også brukes andre steder i ansiktet som trenger ekstra pleie. Er det ingrediens som virkelig gjør gjør underverker for den delikate huden rundt øynene, er det propolis!

Til slutt har vi  IUNIK Propolis Vitamin Sleeping Mask, som gir huden den ultimate behandling over natten. Sammen vil propolis, tindved, niacinamid og centella asiatica gi en revitalisert, jevn og beroliget hud full av næring og fuktighet. Gjør deg klar til å våkne opp med en glatt, silkemyk og glødende hud hver eneste dag! Kan også brukes som dagkrem.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *