5 tips for å gjenopprette en svekket hudbarriere med AXIS-Y

Har du en svekket hudbarriere? Da er du ikke alene. De fleste av oss opplever dette fra tid til annen, og selv om det er svært frustrerende, finnes det heldigvis mange løsninger for å gjenopprette hudbarrieren. AXIS-Y har spesialisert seg på å styrke hudbarrieren, og har derfor mange godbiter for deg som ønsker å gjenopprette en svekket hudbarriere! 

Hvorfor må vi styrke hudbarrieren?

En svekket hudbarriere gjør at huden vår kan bli mer sensitiv, produkter som påføres kan skape svie og kløe, og vi blir mer utsatt for akneutbrudd og dehydrert hud. Å styrke hudbarrieren er derfor viktig for en sunn hud, og for å forebygge ubehag. Du kan lese mer om hvorfor hudbarrieren er så viktig her. 

AXIS Y – produkter for å gjenopprette en svekket hudbarriere 

Når man har en svekket hudbarriere bør man unngå sterke syrer og eksfolierende produkter. Fokuser heller på fukt og pleiende ingredienser som centella asiatica. Under har vi samlet 5 tips du enten kan bruke sammen, eller hver for seg, som vil bidra til å gjenopprette hudbarrieren din om den er svekket!

1. Bruk en mild vannbasert rens

Sunday Morning Refreshing Cleansing Foam er en mild rens med pH-verdi på 5.5 Denne vil ikke strippe huden for fukt eller gjøre den mer sensitiv. Med ingredienser som Aquaxyl sørger den for å etterlate huden hydrert, ren og balansert, og er super for en svekket hudbarriere.

2. Plei huden med en fuktighetsgivende ansiktsmaske

Ingenting er så deilig som er beroligende og pleiende ansiktsmaske når huden ikke er helt i balanse. Vi har blitt superfans av New Skin Resolution Gel Mask som tilføre rmassevis av fukt og glød. Med ingredienser som hjerteblad føles den beroligende på huden, og hjelper til med å gjenopprette og styrke hudbarrieren. 

3. Se etter serum med styrkende ingredienser

Artisjokk er nok ikke en superkjent ingrediens i hudpleie for oss i vesten, men dette er faktisk nøkkelingrediensen i Artichoke Intensive Skin Barrier Ampoule. Serumet er spesielt utviklet for å reparere og styrke hudens naturlige barriere og forebygge irritasjon. På ingredienslisten finner du også pleiende hawkweed-ekstrakt, som har anti-inflammatoriske egenskaper, sammen mer beroligende centella asiatica og aloe vera.

4. Tilfør nok fukt 

Å tilføre nok fukt er et viktig steg for å styrke og pleie hudbarrieren din. Heartleaf My Type Calming Cream har både hjerteblad og centella asiatica på ingredienslisten sin, og vil pleie, roe ned og styrke sensitiv, irritert og dehydrert hud. Supergod krem! Hvis du har veldig tørr hud, kan du påføre en krem som gir fukt i form av olje over. 

5. Beskytt huden med høy solfaktor 

Selv om det er herlig å ligge i solen nå som våren endelig har meldt sin ankomst, er det ikke til å legge skjul på at UV-stråler kan forårsake en svekket hudbarriere. Beskytt huden din med høy SPF hver gang du skal være ute for å forebygge svekket hudbarriere, samt beskytte mot ulike solskader. AXIS-Y Complete No-Stress Physical Sunscreen V3 er en fysisk solkrem som inneholder 2% niacinamide og squalane. Sammen vil disse ingrediensene beskytter mot skadene som UVA- og UVB-stråler kan forårsake, samtidig som de vil styrke hudbarrieren din. 

Oppsummering

En svekket hudbarriere kan alle oppleve fra tid til annen. Får du plutselig sviende hud som klør, eller opplever akneutbrudd og dehydrert hud, kan det være at hudbarrieren din er svekket. Heldigvis er det mange produkter som er utviklet for å styrke hudbarrieren. AXIS-Y tilbyr mange produkter som er spesielt utviklet for å gjenopprette en svekket hudbarriere. I dag har vi samlet fem tips og produkter for å styrke hudbarrieren med AXIS-Y!

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *