7 grunner til at du får kviser

Det er mange grunner til at man får kviser. Foruten gener, medisiner og hormoner (mensenkviser, anyone?) så har mange av oss også dårlige vaner som gjør at kvisene popper opp støtt og stadig. Her har vi samlet sammen 7 feil som mange gjør, og som kan være årsaken til at du ikke blir helt kvitt kvisene.

1. Du renser ikke huden godt nok

Vi får ikke sagt det nok: å rense huden er kanskje det viktigste steget i hele hudpleierutinen. I løpet av dagen samler det seg opp olje, svette, skitt og smuss fra forurensing (spesielt hvis du bor i en by), og dette må fjernes hver kveld. En sminkeserviett er ofte ikke nok! Vi anbefaler å dobbelrense, altså at man først bruker en oljerens før man går inn med en vannbasert rens. Rensen skal ikke etterlate huden stram eller tørr, så det er viktig å velge en mild rens tilpasset din hudtype.

Prøv et av våre dobbelrens kit:

2. Du bruker helt feil produkter

En vanlig myte blant de som sliter med akne er at man trenger sterke produkter som «tørker» ut kvisene. Dette er så absolutt ikke sant! Dehydrert hud forårsaker utrolig mange hudproblemer, og selv de med fet akneutsatt hud bør bruke fuktighetskrem hver dag. Hvis man i tillegg til uttørkende produkter også bruker mange syrer, retinol og harde skrubber er det ikke rart at huden er helt i ubalanse. Velg i stedet milde produkter med beroligende ingredienser som centella asiatica, grønn te og burot, og velg deg 1-2 sterkere aktive ingredienser som f.eks. en kjemisk eksfoliering med BHA-syre som renser ut av porene. Vi elsker Isntree Green Tea Fresh Toner med grønn te, I’m From Mugwort Essence med burot og The Plant Base AC Clear Pure N Skin Toner med centella.

3. Hårprodukter som tetter porer

Sjampo, balsam og stylingprodukter er alle ting som kan bli liggende på huden og tette porene dine slik at kviser oppstår – både i ansiktet og på kroppen. Bruker du leave-in produkter unngå hårlinjen, og bruk de helst bare i lengdene. Et tips er å alltid vaske huden etter at du har sjamponert og hatt i balsam (med lunkent vann! Er det for varmt tørkes huden ut). Bruker du stylingprodukter må du være nøye med å rense huden om kvelden, og vær særlig oppmerksom rundt hårfestet.

4. Svettefest

Er du den som stikker hjem rett fra trening bør du virkelig ta deg et par minutter ekstra til å fjerne bort svetten. Svette som får tørke kan nemlig tette porene dine. Samtidig er det ikke bra for hudbarrieren at den renses for mye, så vi anbefaler heller en mer lettvint løsning: ha med COSRX One Step Green Hero Calming Pad med i treningsbagen. De kommer i en praktisk boks slik at de er enkle å frakte med seg, og det blir heller ikke noe søl.

Les også: Dette bør du ha med i treningsbagen

5. Du bytter ikke putetrekk ofte nok

Visste du at kviser kan oppstå ved mekanisk friksjon? Dette kalles acne mechanica, og kan oppstå når huden gnis eller kommer i klyp. Dette er vanlig både i ansiktet og på overkroppen. Noen får det kanskje av en skitten mobiltelefon, gnagende briller eller til og med av munnbind. Kanskje har du også opplevd å få kviser på ryggen av sports-bhen? Dette gjelder også putetrekk. I tillegg til at huden gnis mot puten hele natten er putetrekket også fullt av skitt og olje som bygger seg opp. Du kan godt vaske trekket et par ganger i uken.

6. Stress, stress, stress!

Noen ganger føles det som om man har en million ting man skulle gjort og at man helst skulle hatt 30 timer i døgnet. Ikke bare synes målstreken å være milevis unna, men så får man typisk også en gigantisk kvise midt i ansiktet. Høres det kjent ut? Da kan det kanskje hjelpe å prøve å stresse ned. Stress er ikke en direkte årsak til at kviser oppstår, men kan faktisk gjøre kvisene verre. Stress øker hormonnivået, noe som kan føre til at talgkjertlene produserer mer olje enn vanlig. Ikke få panikk! Fremfor å finne frem sterke produkter som kan gjøre vondt verre, anbefaler vi heller eksempelvis kviseplaster som både dekker og behandler kvisene samtidig.

Les også: Forskjellen på våre COSRX kviseplastre

7. Har du vasket sminkekostene dine?

Vær ærlig med deg selv: hvor lenge siden er det du vasket beautyblenderen og sminkekostene dine? I likhet med putetrekket ditt er det både smuss og gammel olje på kostene som du ikke vil overføre til huden. Makeupartister anbefaler at man vasker sminkeredskapene minst 1 gang i uken.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *