Vitamin C – hvorfor er det så bra?

Vitamin C har blitt en superpopulær ingrediens innenfor hudpleie, men det er absolutt ikke uten grunn! Vitamin C er en ingrediens med dokumentert effekt på huden, og det er mange gode fordeler ved å inkludere den i hudpleierutinen din. Vi har samlet fire grunner til hvorfor vi elsker vitamin C!

Hvorfor Vitamin C er så bra

Vitamin C beskytter mot frie radikaler 

Du har kanskje hørt at det anbefales å bruke vitamin C på morgenen? Grunnen til det er at antioksidanten vil forbedre beskyttelsen fra solkremen din, og redusere forekomsten av solskader som for eksempel pigmentflekker og rynker. Hvorfor? Fordi vitamin C er en kraftig antioksidant som beskytter huden mot skader fra frie radikaler. Frie radikaler eksponeres vi for daglig, og disse kan bidra til å skade det ytterste laget på huden. Vitamin C + solkrem er derfor en super kombinasjon å inkludere i morgenrutinen din!

En super anti-age ingrediens 

Vitamin C stimulerer kollagenproduksjonen i huden, som gjør den til en ypperlig anti-age ingrediens. Kollagen er et bindestoff som er med på å opprettholde struktur og fasthet i huden, og gi oss en ungdommelig og spenstig hud. Kroppen produserer dette naturlig, men i takt med at vi blir eldre minsker produksjonen, og huden kan gjerne bli slappere. Ved å tilføre vitamin C i rutinen din vil produksjonen vedlikeholdes lenger, og rynker og fine linjer forebygges.

Reduserer synligheten av pigmentflekker 

Vitamin C hjelper til med å jevne ut huden og lysne mørke flekker og pigmentering etter for eksempel kvise- og aknearr. Samtidig vil den også hjelpe til å forebygge ny misfarging på huden. 

Gir en glowy hud 

Ikke nok med at ingrediensen jevner ut huden, beskytter mot frie radikaler og er en effektiv anti-age ingrediens: den etterlater også huden med en strålende og frisk glød! Siden ingrediensen øker kollagenproduksjonen vil det raskere produseres friske celler som gjør at huden fremstår glowy og frisk!

Våre favoritter med vitamin C

COSRX The Vitamin C 23 og 13 Serum

Ønsker du et serum er COSRX The Vitamin C 23 Serum midt i blinken! Serumet inneholder 23% høykonsentrert vitamin C, i tillegg til hyaluronsyre og vitamin E, og vil gi masse pleie og fukt samtidig som det behandler fine linjer, pigmentflekker og rynker. Ønsker du et litt mildere serum kan du prøve ut COSRX The Vitamin C13 Serum, som har en litt lavere konsentrasjon av vitamin C, men som fortsatt er super-effektivt!

Ønsker du å prøve ut vitamin C i hudpleierutinen din? Les vår guide til alle våre produkter med superingrediensen her!

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *