Almas vinterrutine

Siden vi i team SkinSecret er lidenskapelig opptatt av hud, synes vi det er ekstra gøy å kunne dele personlige favoritter og erfaringer. I dag debuterer vår kundeserviceansvarlig Alma på bloggen! Les videre for å høre mer om hennes opplevelse med en svekket hudbarriere og hvordan hun fikk huden tilbake i balanse.

Min hud

Jeg har kombinasjonshud som lett blir dehydrert. Jeg slet mye med akne i tenårene, men begynte etterhvert å lære mer og mer om hudpleie. Tidlig i 20-årene begynte jeg å finne ut av hva som fungerte for min hud og fikk etterhvert mye mer balansert hud.

I høst la jeg til Retinol i rutinen min. Siden jeg ikke har særlig sensitiv hud til vanlig og huden min pleier å tåle å bytte ut produkter uten å oppleve særlig mye skin purging, kjørte jeg på med retinol annenhver kveld. Flere av kveldene jeg ikke brukte retinol, bruke jeg også AHA- og BHA-syre. Denne kombinasjonen førte til skikkelig et akneutbrudd, lik de jeg hadde i tenårene, noe jeg ikke har opplevd på mange år. Jeg tok da en pause fra både retinol og produkter med eksfolierende syrer, og måtte fokusere på å styrke hudbarrieren min igjen. Huden min er nå på bedringens vei, og jeg har funnet meg noen nye favorittprodukter for å roe ned og behandle irritert hud.

Almas vinterrutine for balansert og frisk hud

Rens: ISNTREE Hyaluronic Acid Low-pH Cleansing Foam

ISNTREE Hyaluronic Acid Low-pH Cleansing Foam er superdeilig å vaske huden med på morgenen! Den har en herlig kremete konsistens og etterlater ikke huden min tørr og stram. Har testet ut en del ulike renser, men denne har vært min go-to morgenrens siden i sommer. Fungerer like fint nå på vinteren som på sommeren, elsker den!

Toner: I’M FROM Rice Toner

I’M FROM Rice Toner er en herlig toner som gir huden min masse fukt og hjelper til med å jevne ut hudtonen.

Essens: COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence har blitt et holy grail-produkt for meg. Jeg får lett arr etter kviser og de blir ofte værende på huden lenge. Etter å ha brukt denne en stund har de arrene som dukker opp forsvunnet mye fortere enn før. Jeg er også opptatt av å forebygge tidlige aldringstegn og da er denne super å ha i rutinen sin!

Serum: ACWELL Licorice pH Balancing Advance SerumI’M FROM Honey Serum

Acwell-serumet jevner ut arr etter kviser, og er fantastisk i kombinasjon med snegleessensen fra COSRX! Har brukt dette serumet i flere omganger og kommer alltid tilbake til det. Liker at det jobber med anti-aging, jevner ut hudtonen og hjelper med å nøytralisere frie radikaler i huden for å unngå at huden blir slapp og mangler glød.

I’M FROM Honey Serum har jeg brukt helt siden vi fikk det inn i høst, og jeg elsker absolutt dette serumet. Huden min trenger masse ekstra fukt nå på vinteren ,og dette gir huden det den trenger for å unngå at huden blir dehydrert og stram i løpet av dagen. Konsistensen er litt tykkere og det føles så deilig på huden. Super under sminke!

Øyekrem: ACWELL Licorice pH Balancing Intensive Eye Cream

Jeg har litt mørke ringer under øynene, og derfor bruker denne øyekremen som inneholder både grønn te-ekstrakt og koffein. Disse hjelper med å lysne opp under øynene og jobber også med å forebygge aldringstegn!

Spot-treatment: SNP Prep Salironic Spot Gel

Jeg hadde faktisk helt glemt at jeg hadde denne spot-behandlingen liggende, fram til for noen få uker siden. SNP Prep Salironic Spot Gel har hjulpet masse med kvisene som fortsatt dukker opp etter den overdrevne retinolbruken. Bruker den både morgen og kveld, og trenger ikke å bruke kviseplastre like mye som før, da kvisene blir mindre etter at jeg har brukt denne.

Fuktighetskrem: COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream

COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream har hjulpet masse med å berolige huden min! Fuktighetskremen inneholder nemlig ceramider og Centella asiatica som har bidratt til å styrke hudbarrieren min. Den føles så bra ut på huden, og er kjempefin å bruke på morgenen da den gir meg nok fukt og får sminken til å sitte kjempefint!

Solfaktor: THANK YOU FARMER Sun Project Shimmer Sun Essence SPF30 PA++

På sommeren bruker jeg alltid en solkrem med SPF 50. Men nå som det er vinter og vi har hatt utrolig lite sol, har jeg brukt denne som inneholder SPF 30. Solkremen er også en kjempefin base under sminke, og den gir en kjempefin glød til huden Perfekt for min hud som lett blir dehydrert! På sommeren bruker jeg ofte denne på ettermiddagen når solen ikke er like sterk, etter å ha brukt SPF 50 tidligere på dagen.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *