Ceramider i hudpleie

Ceramider som ingrediens i hudpleie blir hyllet av hudpleieeksperter verden over, og for alle som ønsker sunn og balansert hud er dette absolutt en ingrediens å merke seg. Men ceramider er ikke bare på finne på produkters ingrediensliste; det er også et stoff som finnes naturlig i huden. Mange lurer kanskje derfor på hvorfor det er nødvendig å tilføre ceramider gjennom produkter. Vi gir deg svaret på nettopp dette og gir en kort innføring hvordan denne superpopulære ingrediensen brukes.

Hva er egentlig ceramider?

Ceramider utgjør omtrent 50% av hudbarrieren og er det som kalles for lipider, altså oljer, og finnes naturlig i huden. For å forstå ceramidenes funksjon kan en se for seg at det ytterste hudlaget (stratum corneum) er laget av murstein. Hudcellene fungerer som mursteiner, mens lipidene fungerer som mørtel og er materialet som binder mursteinene sammen. Ceramider utgjør med andre ord en viktig del av en sunn hudbarriere og er en essensiell byggesten i huden vår.

 

Egenskaper i hudpleie

  • Gjenoppretter hudbarrieren: Tap av ceramider, uansett om det er på grunn av overeksfoliering, aldring eller andre årsaker, kan føre til en svekket hudbarriere. Ved å tilføre ceramider gjennom hudpleierutinen vil barrieren holdes sunn og fungere slik den skal.
  • Lukker inne fuktighet: En velfungerene hudbarriere vil også bidra til lukke fuktighet inne i huden og forhindre evaporering (tap av fuktighet) og tørrhet.
  • Anti-aging: Ceramider bidrar også til å beskytte huden mot ytre stressfaktorer, som for eksempel luftforurensing. De frie radikalene i forurenset luft vil nemlig kunne føre til dannelse av tidlige aldringstegn, og en sterk hudbarriere er viktig for å beskytte og vedlikeholde huden.
  • Forebygger inflammasjon: Når hudens beskyttelsesbarriere ikke fungerer som den skal, vil huden være mer utsatt for en rekke hudproblemer. For eksempel kan den lettere bli dehydrert og irritert, og det vil også være større sannsynlighet for å oppleve inflammasjon i form av akne, eksem og rosacea.

Slik brukes ceramider

Som med mange andre stoffer i huden minkes også nivåene av ceramider etterhvert som vi blir eldre. Dette fører igjen til at hudbarrieren blir svakere, og huden kan derfor blir både mer sensitiv og tørrere tilsynelatende ut av det blå. Å implementere produkter som inneholder ceramider er derfor ingen dum idé om man ønsker å nyte godt av de gode egenskapene til denne superingrediensen. Som oftest er ingrediensen å finne i fuktighetskremer, men den brukes også i serum, renser og tonere.

Kan ceramider kombineres med andre aktive ingredienser?

Ceramider passer godt sammen med de aller fleste ingredienser. Ofte er faktisk eksfolierende syrer (AHA og BHA) en ypperlig match sammen med ceramider, fordi syrene fjerner døde hudceller og bidrar dermed til at ceramidene kan penetrere dypere ned i huden. Også ved bruk av retinol vil det være gunstig å for eksempel velge en fuktighetskrem med ceramider for å opprettholde hudens fuktighetsbalanse og forebygge tørrhet.

 

Våre favorittprodukter med ceramider

Rens

DR. ALTHEA Amino Acid Gentle Bubble Cleanser kombinerer ulike aminosyrer og ceramider med en lav pH-verdi. Huden blir renset godt uten at det går utover hudbarrieren, og resultatet blir en ren men balansert hud. Den er derfor en ypperlig rens for både fet, sensitiv og akneutsatt hud.

Serum

For deg som virkelig ønsker det beste av anti-age er THANK YOU FARMER Miracle Age Repair Serum et serum for deg. Huden tilføres godt med fuktighet, samtidig som den gjøres mykere, glattere og jevnere. En annen cermide-godbit er NEOGEN Probiotics Double Action Serum, som faktisk består av 2 ulike serum i 1! Noen av de andre nøkkelingrediensene er probiotika, hyaluronsyre og niacinamide som sammen jobber for en hydrert, frisk og balansert hud. Den doble pumpen gir deg valget mellom å bruke serumene hver for seg eller sammen, og det passer perfekt for alle hudtyper.

Fuktighetskrem

DR. ALTHEA Resveratrol 345NA_Intensive Repair Cream er rik på antioksidanten reservatol, og er derfor den perfekte anti-age krem. Den har en lettvektig og gel-aktig konsistens, og kan derfor enten brukes som en vanlig fuktighetskrem av fetere hudtyper eller under en annen fuktighetskrem om man ønsker ekstra med fukt.

Dersom sensitiv hud og tørrhet er dine store utfordringer, anbefaler vi PYUNKANG YUL ATO Cream Blue Label. Fuktighetskremen er faktisk så skånsom at den kan brukes av babyer! Noen av ingrediensene som kombineres med ceramidene er hyaluronsyre, macadamiaolje, sheasmør og ekstrakt fra japansk kaprifol. Denne cocktailen virker beroligende og fuktende, og alle former for irritasjon forebygges.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *