Cica i hudpleie – hvorfor er det så populært?

Uansett hva slags hudtype man har er superingrediensen cica virkelig verdt å få med seg. Dette er en ingrediens som stadig blir mer populær, og med svært god grunn. Den er å finne i alt fra kremer til rens og gjør underverker for sensitiv, rød og irritabel hud. Men hva er egentlig cica og hvilke egenskaper har den i hudpleie?

Dette er cica

Selve navnet cica er faktisk et kallenavn på planten centella asiatica, som er dens vitenskapelige navn. På ingredienslister er det som oftest dette vitenskapelige navnet som brukes, men planten går også under navnene gotu kala og tigergress. Den vokser naturlig i frodige områder i blant annet store deler av Asia, og har lenge blitt brukt innenfor tradisjonell kinesisk medisin. Også vesten har lagt sin elsk på denne mirakelplanten med årene, nettopp fordi den har helt fantastiske fordeler for huden!

Egenskaper i hudpleie

Beroligende

Cica er kanskje aller mest kjent for sine beroligende egenskaper og evne til å lindre irritasjon. Med tanke på at vi alle kan ha sensitiv hud fra tid til annen og at både forurensing, stress og UV-stråler kan skape irritasjon, er dette noe de aller fleste kan dra nytte av. I tillegg virker cica anti-inflammatorisk, og gjør derfor en formidabel jobb med å både roe ned og forhindre kviseutrbudd og rødhet.

Anti-aging

Forurenset luft og UV-stråler kan ikke bare gjøre huden mer sensitiv, de kan også forårsake tidlige aldringstegn på grunn av skader fra frie radikaler. Cica er heldigvis rik på antioksidanter som er med på å nøytralisere disse og dermed beskytte hudcellene mot denne typen skader som kan forårsake rynker, misfarging og pigmentering. Cica er derfor helt supert å implementere i morgenrutinen for å holde huden sunn og ungdommelig!

Reparerende

I tillegg inneholder cica også madecassoside, som jobber godt sammen med antioksidantene og booster blodsirkulasjonen og styrker hudbarrieren. Dette fører igjen til at skadde hudceller som følge av sår eller eksem kan reparere seg selv raskere, og synligheten av arr vil minimeres.

Næringsrik

På toppen av det hele er superplanten også rik på en haug av gunstige næringsstoffer som huden elsker. Blant annet finner aminosyrer, fettsyrer, betakaroten og vitamin B og C som er viktige for en sunn og spenstig hud. Ikke minst inneholder cica også et stoff kalt asiaticoside som hjelper til med å stimulere hudens produksjonen av kollagen. Alle disse stoffene vil jobbe med forskjellige hudutfordringer og sammen bidra til en hud som er glatt, elastisk, jevn og harmonisk.

 

Våre cica-favoritter

Purito SEOUL Centella

Purito sin Centella Line inneholder alt fra 10-50% centella asiatica ekstrakt, og består av ulike produkter som har centella som nøkkelingrediens. Disse vil alle og vil både roe ned, fukte og pleie huden. Serien passer alle hudtyper, men spesielt godt til deg med sensitiv kombinasjonshud eller deg med svekket hudbarriere som trenger lindring og pleie. Rødhet vil roes ned, hudtonen jevnes ut og huden får godt med fuktighet nedover i hudlagene. Alle produktene er skånsomme og milde, og består av Purito SEOUL Centella Green Level Calming Toner, Purito SEOUL Centella Green Level Buffet Serum, Purito SEOUL Centella Green Level Recovery Cream og Purito SEOUL Centella Green Level Eye Cream.

SKIN1004 Madagascar Centella

SKIN1004 har virkelig blitt populære de siste årene, mye takket være dere høye innhold av ren centella asiatica hentet fra Madagascar. Alle produktene er nemlig tilsatt en høy andel av centella asiatica og er utviklet for å være milde, beroligende, lette og ikke-komedogene. Målet er at alle produktene skal la huden puste og ikke føles klissete på huden. Med høyt innhold av centella asiatica er de beroligende på huden og SKIN1004 har utviklet serier for ulike hudtyper.

Kort oppsummert

Cica er kallenavnet på den populære planten centella asiatica og har helt supre beroligende og lindrende egenskaper. Dette gjør ingrediensen godt egnet til sensitiv og akneutsatt hud, men den kan gjerne brukes av alle hudtyper. I tillegg til sin beroligende effekt er den også rik på antioksidanter og andre fantastiske næringsstoffer som motvirker aldringstegn og bidrar til en frisk, jevn og spenstig hud.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *