De beste produktene for tørt hår

Tørt, flokete, frizzy, kløende, irritert hodebunn – er det noe av dette som beskriver håret og hodebunnen din?

Mange har kanskje nailet hele den koreanske 10-stegsrutinen, men sliter fortsatt med å finne en god rutine som funker for håret. Det inkluderer oss på kontoret! Likevel er vi veldig heldige som har muligheten til å teste så mange bra hårprodukter, og til dere som sliter med tørt hår og tørr hodebunn har vi samlet sammen våre favorittprodukter til denne hårtypen. 

Steg 1: fuktighetsgivende vask

Som med hudpleie, så starter også en god hårrutine med en skikkelig (men ikke uttørkende) vask. La’dor-produktene Moisture Balancing Shampoo og Moisture Balancing Conditioner er spesielt utviklet for en tørr og kløende hodebunn. Disse to produktene sørger for å gi godt med fukt, samtidig som de virker balanserende og beroligende på irriterte hodebunner. Shampooen og balsamen inneholder heller ikke silikon. 

Tips! Ikke bruk for varmt vann i dusjen, det kan være uttørkende for både hud og hår!

Steg 2: behandling

Etter vask liker vi å bruke en form for hårbehandling for å gi ekstra fukt og pleie til håret. Dette kan være snakk om lettere produkter som trekker raskt inn, eller tyngre håroljer. Felles for hårbehandlingen er at den skal gjøre håret mykere og mer håndterlig.

For deg med veldig tørt og skadet hår anbefaler vi at du bruker La’dor Keratin Power Glue, en håressens med keratin, kollagen og snegleslim, i kombinasjon med British M Annatto Hair Oil, som er en lettvektig hårolje. Annatto Hair Oil lukker skjellaget i hårstråene og forhindrer slitt og avbrukket hår, samtidig som den beskytter håret mot UV-stråler. Disse bruker du i håndkletørt (ikke klissvått!) hår, og resultatet blir et mykere og mer glansfullt hår. 

Hvis du har et mindre skadet hår, men fortsatt ønsker å gi det godt med fukt og pleie, anbefaler vi at du bruker British M Hydrate Hair Butter. Hydrate Hair Butter har en noe tykkere konsistens enn La’dors Keratin Power Glue, og kan derfor brukes alene. Også dette produktet påføres i håndkletørt hår. 

Steg 3: regelmessig hårkur

Det kan være lurt å bruke en hårkur omtrent 1 gang i uken. Dette gjelder spesielt på vinteren, når luften er tørrere enn vanlig, men det er et råd vi følger hele året.

Den store favoritten her er La’dor Perfect Hair Fill-Up, som gir deg en tilnærmet profesjonell salongbehandling i ditt eget hjem. Hårkuren bruker du før vanlig hårvask ved å blande den 1:1 med vann og lar virke i 3-10 minutter. Perfect Hair Fill-Up tilfører håret styrkebyggende keratin, kollagen, silkeprotein og ceramide, og effekten varer i hele 7 dager.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *