Den store solkremguiden

Er det en ting vi stadig prater om så er det viktigheten av å bruke solfaktor hver eneste dag, året rundt. Nå i sommermånedene hvor solen skinner ekstra sterkt blir vi daglig kontaktet av kunder som ønsker å finne den rette solkremen til deres hudtype. I dagens SkinTV introduserer Sanja alle våre solkremer og deres egenskaper.

Hvorfor koreansk solkrem?

Å bruke solkrem i Korea er like vanlig som å pusse tennene om morgenen, og dette gjelder både kvinner og menn. Det finnes uttallige solkremer på markedet, og alle forsøker å utvikle det absolutt beste produktet. Felles for de alle er at de som regel har en mild eller nøytral duft, i tillegg til en lett konsistens som absorberes raskt og som er behagelig på huden. Solkremene beskytter både mot UVA- og UVB-stråling. Solfaktor (vanligvis mellom 15 og 50) viser bare til beskyttelsen mot UVB-stråling, men til forskjell fra vestlige solkremer har asiatiske solkremer også en merking mot UVA-stråling, nemlig PA-merking. Jo flere plusstegn, jo høyere grad av UVA-beskyttelse.

Fysisk vs. kjemisk solkrem

Det finnes to typer solkremer, fysisk og kjemisk. Kjemisk solkrem har det som kalles et kjemisk filter, som vil si at UV-stråling absorberes og forvandles til varme. Kjemiske solkremer har ofte en lettere konsistens. Fysiske solkremer har et fysisk filter som reflekterer strålingen, som regel i form av zinkoxid og titandioxid. Fysiske solkremer skaper en barriere på huden og det kan derfor hende at man må jobbe litt ekstra for å få smørt det ordentlig inn, men mange med svært sensitiv hud sverger til denne typen. Det finnes også solkremer som er en kombinasjon av både kjemisk og fysisk filter, og det er viktig å påpeke at det ikke er en type som er bedre enn den andre. Det viktigste er å finne en solkrem som føles komfortabel på din hud, og en som du faktisk bruker hver dag.

Våre solkremer

COSRX Aloe Soothing Sun Cream

Kort fortalt: nøkkelingrediensen er beroligende aloe vera
Passer til: tørr og dehydrert hud

 

COSRX Shield Fit Snail Essence Sun

Kort fortalt: inneholder snegleslim for jevnere og klarere hud
Passer til: kombinasjonshud på den tørre siden, sensitiv hud

 

COSRX Shield Fit All Green Comfort Sun

kort fortalt: fysisk solkrem med litt tykkere i konsistensen enn Snail Essence-solkremen, og må jobbes litt med for å få den inn i huden. Har en matt finish
Passer til: sensitiv hud, fet/kombinasjonshud, trøblete hud

 

PURITO Centella Green Level Safe Sun & Unscented Sun

Nøkkelingrediens: begge er svært like i konsistens, men Unscented Sun er helt duftfri og fri for essensielle oljer. Lettvektig konsistens som trekker raskt inn
Passer til: kombinasjonshud, fet hud, sensitiv hud

 

NYHET! PURITO Comfy Water Sun Block

Kort fortalt: en unik og lettvektig fysisk solkrem, også uten essensielle oljer
Passer til: fet/kombinasjonshud, sensitiv hud

 

ISNTREE Sensitive Balancing Sun Protection

Kort fortalt: fysisk solkrem med en veldig matt finish, anbefales ikke til tørre hudtyper
Passer til: fet hud

 

D’ALBA PIEDMONT UV Essence Waterfull Sun Cream

Kort fortalt: en anti-aging solkrem med lettvektig konsistens
Passer til: kombinasjonshud som blir tørr i løpet av dagen, dehydrert hud, moden hud

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *