Fysisk vs. kjemisk solkrem – hva er forskjellen?

Er det en ting vi stadig prater om så er det viktigheten av å bruke solfaktor hver eneste dag, året rundt. Vi får ofte mange spørsmål om solkrem, og et av dem er hva forskjellen på kjemisk- og fysisk solkrem er. Er du nysgjerrig på å lære mer? Les videre her!

Hvorfor koreansk solkrem?

Å bruke solkrem i Korea er like vanlig som å pusse tennene om morgenen, og dette gjelder både kvinner og menn. Det finnes uttallige solkremer på markedet, og alle forsøker å utvikle det absolutt beste produktet. Felles for de alle er at de som regel har en mild eller nøytral duft, i tillegg til en lett konsistens som absorberes raskt og som er behagelig på huden. Solkremene beskytter både mot UVA- og UVB-stråling. Solfaktor (vanligvis mellom 15 og 50) viser bare til beskyttelsen mot UVB-stråling, men til forskjell fra vestlige solkremer har asiatiske solkremer også en merking mot UVA-stråling, nemlig PA-merking. Jo flere plusstegn, jo høyere grad av UVA-beskyttelse.

Hva er forskjellen på fysisk- og kjemisk solfilter?

Alle solkremer inneholder er type filter, og det er det som beskytter huden vår mot UV-stråler og som forebygger solskader. De fleste solkremer har enten et kjemisk filter eller et fysisk filter, men noen har også en kombinasjon av fysisk- og kjemisk filter. Begge typer solkrem beskytter godt mot UV-stråler, og det er ingen av filtrene som er noe bedre eller dårligere enn det andre.

Kjemisk filter

Kjemisk solkrem har det som kalles et kjemisk filter, som vil si at UV-stråling absorberes. Det betyr at kjemisk filter absorberer de skadelige strålene, og gjør dem om til uskadelig infrarød stråling, eller varme. Kjemiske solkremer har ofte en lettere konsistens, og trekker raskere inn i huden. De etterlater sjeldent white cast, eller et hvitt lag på huden. Disse solkremene vil ofte legge seg penere under sminke for eksempel, og er derfor supre å bruke i hverdagen.

Fysisk filter

Fysiske solkremer har et fysisk filter som reflekterer strålingen, som regel i form av titanoksid og sinkoksid. Du kan for eksempel se for deg at de fysiske filtrene fungerer litt som et speil, og vil reflektere UV-strålene bort fra huden, uten å endre dem. Fysiske solkremer skaper en barriere på huden og det kan derfor hende at man må jobbe litt ekstra for å få smurt det ordentlig inn, men mange med svært sensitiv hud sverger til denne typen. En positiv side ved fysiske solkremer er at det ofte er lettere å se hvor du har smurt på solkrem. I’M FROM Rice Sunscreen har for eksempel fysisk filter.

Kombinasjon av fysisk og kjemisk filter

Det finnes også solkremer som er en kombinasjon av både kjemisk og fysisk filter. Disse vil ofte trekke like godt inn i huden som en solkrem som hun inneholder kjemiske filtre.

Hvorfor velge koreansk solkrem?

Å bruke solkrem i Korea er like vanlig som å pusse tennene om morgenen, og dette gjelder både kvinner og menn. Det finnes uttallige solkremer på markedet, og alle forsøker å utvikle det absolutt beste produktet. Felles for de alle er at de som regel har en mild eller nøytral duft, i tillegg til en lett konsistens som absorberes raskt og som er behagelig på huden. Solkremene beskytter både mot UVA- og UVB-stråling. Solfaktor (vanligvis mellom 15 og 50) viser bare til beskyttelsen mot UVB-stråling, men til forskjell fra vestlige solkremer har asiatiske solkremer også en merking mot UVA-stråling. Du har kanskje lurt på hva PA-merkingen på solkremene våre er? Det betyr at de også beskytter mot UVA-stråler, og jo flere plusstegn, jo høyere grad av UVA-beskyttelse. Les mer om UVA- og UVB-stråler her!

Oppsummering

Kort fortalt så har vi to ulike filtre i solkrem: fysisk eller kjemiske. Kjemisk filter absorberer de skadelige strålene, og gjør dem om til uskadelig infrarød stråling, eller varme. Fysiske solkremer har et fysisk filter som reflekterer strålingen, som regel i form av titanoksid og sinkoksid. Du kan for eksempel se for deg at de fysiske filtrene fungerer litt som et speil, og vil reflektere UV-strålene bort fra huden. Noen solkremer inneholder enten kjemiske filter, eller fysiske filter, eller en kombinasjon av begge. Det viktigste å huske er at begge filtrene gir god beskyttelse mot solen. Alle solkremer beskytter mot UVB-stråler. Koreanske solkremer er også merket med PA, som viser til hvor god beskyttelse de har mot UVA-stråler.

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *