Derfor elsker vi tamanuolje

Du har kanskje hørt om You Look So Young Night Cream fra Sioris? Vi har iallfall snakket mye om den både på Instagram og her på bloggen, og det er det en riktig god grunn til! Denne kremen inneholder nemlig vidunderingrediensen tamanuolje som med sin lange liste med fordeler har gjort at kremen på kort tid har sust opp på favoritt-listene våre.

Hva er tamanuolje?

Tamanuolje stammer fra nøttene til treet calophyllum inophyllum, og har lang tradisjon for å brukes både medisinsk og kosmetisk i Sørøst-Asia og Polynesia. I sin originale, reneste form er oljen tykkflytende, mørk grønn i fargen og har en distinktiv nøtteduft. Fordi den er så tykk, er den også okklusiv, som vil si at den har vanskelig for å trekke skikkelig inn i huden. Derfor anbefales det at den brukes i passe mengder som ingrediens i hudpleieprodukter, i stedet for 100% ren olje rett på huden. SIORIS You Look So Young Night Cream inneholder fem prosent tamanuolje.

Gir mye fukt

Noen av hudoverflatens essensielle byggeklosser er fettsyrer, som øker hudens fuktighet og holder den smidig, og tamanuoljen er rik på dette. I tillegg har studier vist at oljen fremmer produksjonen av kollagen og glykosaminoglykaner (hvorav en kjent type er hyaluronsyre), som binder og holder på hudens naturlige fuktighet.

Anti-aging og hyperpigmentering

For at huden skal holde seg ung og rynkefri, er det viktig at den tilføres rikelig med fuktighet. Som nevnt øker tamanuolje hudens produksjon av kollagen og glykosaminoglykaner, og nettopp derfor blir denne oljen gjerne brukt i anti-aging produkter. Den fornyer altså hudcellene og reduserer aldringstegn som fine linjer og rynker. Har du i tillegg kvisearr etter utbrudd eller sliter du med pigmentflekker ellers? Da kan tamanuoljen hjelpe her også. Den er naturlig rik på antioksidanter, og mange tilhengere av tamanuolje bruker denne ingrediensen spesifikt fordi de ønsker å fjerne mørke flekker i ansiktet.

Hjelper mot akne

Studier viser at tamanuolje har anti-bakterielle og anti-inflammatoriske egenskaper, i tillegg til at den hjelper med å lege sår. Dermed kan produkter med tamanuolje brukes i en hudpleierutine for de som sliter med betente kviser.

Kort oppsummert

Tamanuoljen har en rekke egenskaper som gjør at vi har blitt svært begeistret for denne ingrediensen, og det er nettopp derfor Sioris’ You Look So Young Night Cream har blitt en av våre favoritter. I tillegg til fem prosent tamanuolje, inneholder den også økologisk fruktvann, macademiaolje og ekstrakter fra grønn te og centella asiatica, som også er kjent for å roe ned rød og irritert hud. Kremen passer for alle hudtyper, og spesielt for de som har tørr, irritert og ujevn hud.

Har du prøvd Sioris You Look So Young Night Cream? Kommentér under!

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *