Hva er dobbelrens?

Dobbelrensen står veldig sentralt innenfor koreansk hudpleie og er noe av det aller beste man kan gjøre for å oppnå en sunn, ren og balansert hud. Men hva er dobbelrens og hvordan gjør man det? Det svarer vi på i denne artikkelen!

Hva er dobbelrens?

Som navnet tilsier, går dobbelrens ut på at man renser huden i to omganger. Først en gang med en oljebasert rens, og så en gang til med en vannbasert rens. En oljerens er til for å smelte bort sminke, solkremrester og smuss som kan tette porene og forårsake akne, fra huden. Etter å ha renset med en oljebasert rens, går man videre til en vannbasert rens. Disse er til for å rense huden og porene mer i dybden og forebygge urenheter. Kombinasjonen av en olje- og en vannbasert rens er at det både vil fjerne sminke og solkremrester, fjerne smuss og overflødig olje fra huden og gi en helt ren hud som er klar for resten av rutinen din. 

Hvordan dobbelrense huden?

Som nevnt består dobbelrensen av to steg: en oljebasert rens, og en vannbasert rens. Men hvordan bruke dem riktig?

Oljerens

Oljerensen kommer gjerne enten i en flytende- eller en balmlignende form, som omdannes til en olje når den kommer i kontakt med vann. Ta en passende mengde av produktet før du masserer rensen inn på tørr hud, før du væter hendene med litt vann og masserer ytterligere. Avslutt med å skylle av med vann. 

Vannbasert rens

Steg to er en vannbasert rens, og denne er ment til å trekke lenger inn i huden for å rense porene i dybden. Den fjerner også alt smuss som ikke oljerensen fikk tatt bort. Her er det lurt å velge en rens som er spesielt tilpasset din hudtype og hudtilstand, for å oppnå best resultat. 

Etter en dobbelrens rutine vil huden føles helt ren, balansert og hydrert. Nå er også huden klar for resten av rutinen din. En ren hud tar nemlig bedre opp resten av produktene i rutinen din, og er et viktig steg for en sunn og frisk hud!

Dobbelrens for ulike hudtyper

Sensitiv hud

For sensitiv hud anbefaler vi å styre unna sterke produkter som kan skape irritasjon, men heller se etter milde ingredienser. En god oljerens for sensitiv hud er BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Purifying. Denne inneholder primroseolje, arganolje, kamilleekstrakt og lakrisekstrakt som roer ned rødlig og irritert hud. Videre anbefaler vi å bruke en mild vannbasert rens, som PURITO From Green Deep Foaming Cleanser. Denne består av naturlige ingredienser, i tillegg til at den er uten parfyme og essensielle oljer. Med et høyt innhold av beroligende planteekstrakter fra centella asiatica og tebusk, sørger den for at at huden ikke irriteres, men etterlater den myk og hydrert.

Kombinasjonshud

For kombinasjonshud anbefaler vi en klassisk vinnerkombinasjon: Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm og Cosrx Low pH Good Morning Gel Cleanser. Sammen er disse to supre for kombinasjonshud fordi oljerensen fjerner all overflødig talg og etterlater en frisk følelse, mens den vannbaserte inneholder planteekstrakter og tetreekstrakt som virker balanserende, beroligende og rensende slik at eventuelle kviser ikke oppstår.

Moden hud

Når det kommer til moden hud er det alfa og omega å tilføre huden tilstrekkelig med fuktighet fordi huden ofte blir litt tørrere med årene. Dette er også viktig for å forebygge dannelsen av aldringstegn som rynker og fine linjer. En passende oljerens er derfor BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Purifying, som fjerner alt av sminke lekende lett samtidig som primrose olje, arganolje, kamilleekstrakt og lakrisekstrakt gir beroligende fuktighet. Sammen med Beauty Of Joseon Green Plum Refreshing Cleanser som inneholder mungbønneekstrakt og plommevann og effektivt fjerner døde hudceller og overskudd av olje, er dette en super kombinasjon for moden hud.

Akneutsatt hud

Akneutsatt hud har godt av produkter som renser på et dypt nivå og samtidig motvirker irritasjon. BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Revitalizing har reservatol som sin nøkkelingrediens og den hjelper derfor til med å glatte huden og motvirke bakterieinfeksjoner, altså akne. Når du er ferdig med oljerensen kan du gå videre med COSRX AC Collection Calming Foam Cleanser. Denne inneholder også BHA-syre som passer særlig godt for å både motvirke og forebygge akne, mens laurinsyre og kokosolje roer ned irritasjon og betente områder.

Fet hud

BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Pore Clarifying er den perfekte oljerensen for deg med fet hud! Den inneholder både AHA, BHA og LHA som sammen gir en dyprens av porene og fører til at synligheten av disse reduseres med tiden. I tillegg inneholder også tetreekstrakt, tetreolje og bambusekstrakt som sørger for å balansere talgproduksjonen og minimere urenheter som kviser og akne. Dette gjør den til utmerket match for fet hud samtidig som den vasker vekk sminke, smuss og støv fra luftforurensing. Kombiner gjerne med BANILA CO Clean it Zero Foam Cleanser Pore Clarifying fra samme serie, som ved hjelp av sin Tri-Peel Acid Blend og kaolinleire dyprenser porene, minimerer synligheten av dem og motvirker overprodukjson av olje og talg.

Tørr hud

Når man skal velge en rens for tørr hud er det viktig å velge en som er mild mot huden og som ikke stripper den for viktige, naturlige oljer. BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Nourishing påføres ved hjelp av den medfølgende spatelen og masseres utover tørr hud. Den har en sorbetaktig konsistens på lik linke som de andre Banila oljerensene, og inneholder både bidronning-gelé og ginseng som enkelt fjerner sminke og smuss samtidig som fuktigheten ivaretas. Følg opp med REAL BARRIER Cream Cleansing Foam som inneholder panthenol, madecassoside og allantoin som sammen roer ned, beskytter huden og styrker din naturlige hudbarriere

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *