Er renseservietter skadelige for huden?

Renseservietter er svært populære og mange bruker disse til å fjerne sminke. I dag skal jeg forklare hvorfor disse serviettene er så populære og hva slags påvirkning de har på huden din.

Hvorfor er renseservietter så populære?

I dag er det mange som bruker renseservietter som sin renserutine fordi det går raskt å rense huden. De er enkle, billige og en lettvint løsning når man er sliten, det er sent, man ikke orker å rense huden, man er ute og reiser, eller ikke har andre alternativer tilgjengelig. Dessuten har de store hudpleieprodusentene gjort renseservietter attraktive ved å markedsføre de som noe “raskt og enkelt” som tar vekk alt av sminke og smuss med et sveip. Jeg har selv brukt renseservietter store deler av mitt liv, helt til jeg begynte med koreansk hudpleie og fikk vite hvor skadelig renseservietter kan være for huden.

Høyt innhold av alkohol

Renseservietter inneholder som regel en del alkohol og parabener slik at beholderen serviettene ligger i ikke skal bli infisert av bakterier og til slutt mugne. Se for deg bomullsservietter som ligger våte i en plastbeholder i romtemperatur, det er bare et spørsmål om tid før de blir en bakteriebombe. Denne typen av alkohol er som regel ikke bra for huden, og serviettene kan derfor virke uttørrende på huden og i verste fall føre til flere hudutfordringer. Dessuten er parabener hormonforstyrrende og noe de færreste ønsker å gni inn i huden.

Tette porer og tidlig aldring

En renseserviett gir huden en umiddelbar følelse av renhet, og hva er vel mer tilfredstillende enn å se sminken komme av på servietten. Det som i realiteten skjer på hudoverflaten din er at sminken ikke kommer av, den blir heller forflyttet rundt på ansiktet og presset dypere inn i huden. Dette skyldes at mange renseservietter ikke inneholder ingredienser som er egnet til sminkefjerning, som f.eks pleiende oljer.

Ved at sminken blir liggende på huden etter at man har brukt en renseserviett, vil porene bli tette og man kan oppleve både hudormer, forstørrede porer og betent akne. Å gni en serviett i ansiktet både morgen og kveld vil også føre til tidlig aldring ved at man fysisk dytter og drar i huden. Hvis du bruker slike renseservietter ofte har du stor sannsynlighet for å få markante linjer under øynene, som et resultat av at huden blir strukket på når du gnir av øyesminken.

Pigmentering

Gnir man en renseserviett mot huden daglig vil dette kunne føre til rød og irritert hud, som i det lange løp fører til varig pigmentering. Dette er en av de største utfordringene jeg sitter igjen med etter mange år med flittig bruk av renseservietter; misfarging og pigmentering på store deler av ansiktet, spesielt kinn.  I tillegg vil du risikere at huden din blir tynnere og dermed mer sensitiv. Innholdet av alkohol og andre konserveringsmidler i renseservietter vil føre til at huden bli ytterligere irritert og skadet, og med dette ender man opp med en svekket og sårbar hudbarriere som kan være utfordrende å styrke igjen.

Hvordan fjerne sminken?

Den eneste måten å fjerne alt av sminke før man legger seg er å dobbelrense huden. I stedet for å bruke renseservietter, bruker man en oljerens eller oljebalm man masserer utover ansiktet som løser opp alt av sminke. Videre skyller man alt bort med lunkent vann og fortsetter med en vannbasert rens på fuktig hud. Etter at man har forsiktig massert inn den vannbaserte rensen skyller man også denne av med lunkent vann.

Om du føler for å sveipe over ansiktet en siste gang, kan du ta rensevann på en myk bomullspad som ikke loer, og stryke over ansiktet. Rensevannet inneholder ingredienser som ikke tørker ut huden og virker forfriskende på huden. Jeg liker å bruke BOOM DE AH DAH Pure Cleansing Water i min renserutine før jeg går videre til toner.

I det siste har jeg stokket litt om på rekkefølgen av rensestegene og begynt med BOOM DE AH DAH Pure Cleansing Water for å få vekk det øverste laget av pollen som har lagt seg på hudoverflaten, før jeg går videre og masserer inn oljebalmen BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Purifying og avslutter med en god vannbasert rens. Min favoritt for tiden er DR ORACLE A-Thera Cleansing Foam, og jeg har ikke hatt en eneste kvise siden jeg begynte å bruke denne regelmessig.

Start å rense huden med vårt DOBBELRENS Kit:

Eller vårt TRIPPELRENS Kit:

Ut og reise? Se vårt Mini Dobbelrenskit:

Hva med deg? Bruker du renseservietter i din hudpleierutine?

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *