Er veganske hudpleieprodukter noe for deg?

I Korea har det de siste årene vært mer fokus på å utvikle veganske produkter og produkter som ikke er testet på dyr, i tråd med økt bevissthet rundt dyrenes velferd og bærekraftig produksjon. I dag tar jeg for meg hva som skiller vegansk hudpleie fra annen hudpleie, og om dette er noe for deg og din hud.

Hva er vegansk hudpleie?

Vegansk hudpleie baserer seg på hudpleieprodukter uten animalske ingredienser, det vil si ingredienser som stammer fra dyreverdenen. Eksempler på dette kan være snegleslim, bievoks og melkeekstrakter. Veganske hudpleieprodukter ansees som “mildere” enn andre hudpleieprodukter, men det betyr ikke at disse produktene er mindre effektive. Det som gjør vegansk hudpleie til et mildere alternativ for huden er mildere ingredienser og at de sjeldent inneholder kjemiske fargestoffer, syntetiske ingredienser, parfyme og parabener. Men det gjør heller ikke flertallet av koreanske produkter, og mange produkter er derfor naturlige uten nødvendigvis å være veganske. Man kan også argumentere for at vegansk hudpleie er mer bærekraftig ved at den ikke inneholder animalske ingredienser.

Er vegansk hudpleie noe for deg?

Du trenger ikke leve en vegansk livsstil for å bruke vegansk hudpleie. Alle som ønsker å bruke produkter som ikke inneholder animalske ingredienser kan gjøre det. Det finnes dog hudtyper som vegansk hudpleie egner seg bedre for, som f.eks allergisk og sensitiv hud. Hvis du i tillegg har eksemhud eller aknehud kan det også være en god idé å bytte til vegansk hudpleie. Hvis du er på utkikk etter å starte med vegansk hudpleie har vi en hudpleieserie fra det koreanske merket Olivarrier som kun baserer seg på veganske ingredienser. Produktene fra Olivarrier er registrert som godkjent av PETA, som vil si at produktene ikke testes på dyr, og hovedfokuset er bruk av ingrediensen squalan som de på naturlig vis utvinner fra oliven. Denne ingrediensen fører til økt elastisitet i huden, den virker antibakteriell og antiinflammatorisk, samt hydrerer og styrker hudbarrieren. I tillegg er deres produkter så milde at de er trygge for bruk på baby- og barnehud.

Prøv vegansk hudpleie du også!

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *