Fordeler med mirakelingrediensen tetre

En ingrediens som har vist seg å ha utmerket effekt på akne og urenheter i huden er tetre, som kanskje er mer kjent ved det engelske navnet tea tree. Dette er en velbrukt ingrediens både i Asia og i den vestlige delen av verden. Men hvorfor er den egentlig så bra? Vi forklarer!

Hva er tetre?

Tetreslekten består av over 200 arter busker og trær med opprinnelse i Australia. Det er spesielt tetreolje (tea tree oil), en eterisk olje som utvinnes fra arten Melaleuca alternifolia som forbindes med denne planten, men også bladvann blir brukt som et mildere alternativ. Tetreolje har helt siden oldtiden blitt brukt av aboriginene i Australia som medisin. Bladvannet er det som kalles hydrolat eller blomstervann, og er et biprodukt ved produksjonen av eteriske oljer.

Mange liker å bruke tetreolje rett på huden, men det anbefales ikke da en så sterk konsentrasjon kan skape irritasjon. Velg heller tetre (i form av olje eller bladvann) som ingrediens i nøye formulerte hudpleieprodukter som har gått gjennom kliniske tester.

Fordeler med tetre

Antibakteriell og anti-inflammatorisk

Tetre har lenge blitt brukt til å hele kutt og sår, nettopp på grunn av dens antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaper. Dette gjør tetre til en utmerket ingrediens å ha med seg i din kvisebekjempende rutine. En australsk studie fra 1990 som sammenlignet tetreolje med benzoylperoksid fant ut at de to er like gode til å behandle mild til moderat akne. Benzoylperoksid vil gjerne fungere litt raskere, men tetreolje er naturlig alternativ med potensielt færre bivirkninger.

En av våre tretre-favoritter når det kommer til kviser er COSRX Original Clear Pad. Den inneholder både 1% BHA som eksfolierer og løser opp smuss, samt tetreolje som behandler kvisene.

Beroliger huden

Fordi tetre virker anti-inflammatorisk kan den også lindre irriterte og kløende hudtilstander. Har du veldig sensitiv hud kan du i stedet for tetreolje se etter bladvann av tetre, som et er mer skånsomt alternativ til den eteriske oljen, men som fortsatt har plantens gode egenskaper. På ingredienslisten vil det da stå tea tree leaf water eller Melaleuca alternifolia leaf water.

Er du en av de som ønsker en skånsom kvisebehandling, så anbefaler vi IUNIK sin Tea Tree Relief-serie. Både IUNIK Tea Tree Relief Toner og IUNIK Tea Tree Relief Serum har hele 67% bladvann fra tetree, i tillegg til centella asiatica, grønne spirer og planter som beroliger og fukter huden. Ikke minst har de også niacinamide til å balansere talgproduksjonen og minske synligheten av kvisearr. Produktene er uten parfyme, og kan brukes av alle hudtyper, ikke bare de med aknehud.

Og ønsker du å gi huden en ekstra beroligende behandling spesielt når huden er ekstra rød og stresset anbefaler vi en sheetmaske med tetre i seg, som ARIUL 7 Days Plus Tea Tree og MULDREAM Vegan Green Mild Tea Tree Pore Mask.

Fjerner flass

Det trengs fortsatt mer forskning på tetre i hårpleieprodukter, men de resultatene som er ute nå tyder på at tetreolje i shampoo kan redusere både irritasjon, kløe og fett hår. Vi er i hvert fall ekstremt begeistret for LADOR Scalp Scaling Spa som eksfolierer hodebunnen og fjerner resteprodukter slik at håret føles fresh og ekstra renset.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *