Forskjellen på COSRX AHA og BHA Power Liquid

Det har blitt mer og mer populært å kjemisk eksfoliere huden fremfor å bruke en fysisk skrubb, og som følge av dette har vi fått mange spørsmål om to av COSRX sine bestselgende kjemiske eksfolieringstonere, AHA 7 Whitehead Power Liquid og BHA Power Liquid. I dagens artikkel forklarer vi forskjellen og hvilken som passer deg best.

Forskjellen på AHA- og BHA-syre

Hovedforskjellen mellom disse tonerene er syren de består av. AHA 7 Whitehead Power Liquid bruker, som navnet tilsier, AHA-syre (alpha hydroxy acid), som også er den mest vanlige syren i hudpleie. Noen matgrupper inneholder denne syren helt naturlig, og COSRX sin toner bruker eplevann og glykolsyre. BHA Power Liquid inneholder BHA-syre i form av seljebarkvann og betaine salicylate, et mildere derivat av salisylsyre. Begge syrene vil fjerne døde hudceller gjennom en kjemisk prosess, men AHA-syre er vannløselig og jobber derfor overfladisk, mens BHA-syre er fettløselig og har dermed evnen til å trenge ned i porene og løse opp talg og smuss.

Bruk AHA 7 Whitehead Power Liquid hvis…

…du sliter med overfladiske hvite hudormer (whiteheads). Alle hudtyper kan bruke AHA 7 Whitehead Power Liquid, men da AHA-syre har evnen til å binde fukt, er dette et utmerket valg for tørr eller sensitiv hud. Eksfoliering med AHA er også fint hvis du har moden hud med tegn til aldring da den øker cellefornyelsen.

Bruk BHA Blackhead Power Liquid hvis…

…du har akneutsatt hud eller sliter med sorte prikker og hudormer. Fordi BHA-syren har evnen til å trenge ned i porene og løse opp oljeplugger, i tillegg til at den har anti-inflammatoriske og anti-bakterielle egenskaper, gjør dette BHA Blackhead Power Liquid til en effektiv eksfoliering mot både urenheter og døde hudceller. Alle hudtyper kan bruke denne.

Slik bruker du syrer

Begynn i det små, bare med én gang i uken på kveldstid før du gradvis øker til anbefalt mengde. AHA 7 Whitehead Power Liquid brukes 1-2 ganger i uken for de med sensitiv hud, og opptil 4 ganger i uken hvis du har normal, fet eller kombinasjonshud. BHA Blackhead Power Liquid brukes 1-4 ganger i uken etter behov, og hvis du har veldig sensitiv hud kan du påføre eksfolieringstoneren i 20 minutter før du skyller den av med lunkent vann. Husk solfaktor hvis du bruker syrer i morgenrutinen, dette gjelder særlig AHA-syre som kan gjøre huden solsensitiv.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *