Fra nupper til glød – slik forandret koreansk hudpleie Henriks hud!

Hvem er du, Henrik?

Jeg er en 29 (snart 30) år gammel mann fra Bergen som elsker koreansk hudpleie!

Hva er din hudhistorie?

Helt siden ungdomsskolen har jeg slitt med store porer rundt nesa og på panna. Jeg pleide å få mange små røde nupper, og brukte tusenvis av kroner på dyre hudpleiemerker uten at det hjalp. Jeg kontaktet også fastlegen min for å få hjelp til riktig behandling, men produktene jeg fikk anbefalt funket ikke på meg. Uansett hvilke produkter jeg prøvde virket det som om huden min aldri ble bedre, og teksturen i panna og på kinnene var utrolig ujevn. Jeg var frustrert og holdt på å miste håpet – jeg har jobbet 12 år i butikk og er mye stresset, og klarer ofte ikke slappe av. Jeg ble demotivert, fikk dårlig selvtillit og vanskeligheter med å finne troen på meg selv.

Hvordan oppdaget du SkinSecret?

Jeg har alltid likt koreansk mat, K-drama og K-pop, og det var også slik jeg oppdaget koreansk hudpleie. Kusinen min har alltid vært opptatt av å ta vare på huden sin, og det var gjennom henne at jeg ble anbefalt SkinSecret. Jeg tok en sjanse og kontaktet personen bak nettbutikken, nemlig Sanja. Hun var kunnskapsrik og hadde lang erfaring med produktene. Jeg fikk en gratis konsultasjon av henne for å finne ut hvilken hudtype jeg hadde og hva slags utfordringer jeg hadde med huden min. Ikke bare hadde jeg store porer i t-sonen, huden var også kløende, uten fukt og aldeles uttørket. I tillegg reagerte jeg lett på parfyme.

Hva var din første koreanske hudpleierutine?

Av Sanja fikk jeg anbefalt en enkel 5-stegssrutine med rens, skrubb, fuktighetskrem, øyekrem og solkrem. Dessverre ble huden min verre før den ble bedre. Men dette var jeg forberedt på så jeg ga ikke opp, og jeg fortsatte å bruke produktene. Etter hvert begynte jeg også å lese litt mer ingredienser og hvordan de fungerer for huden. Nå kan jeg enkelt ta egne produktvalg helt tilpasset mine behov og hvordan huden min forandrer seg gjennom sesongene. Sannheten er at jeg har brukt lang tid på å finne ut av hva huden min trenger, og nå etter flere år føler jeg at koreansk hudpleie virkelig har hjulpet huden min.

Hva er dine beste hudpleietips?

Aldri legg deg til å sove med sminke, husk å rense huden både morgen og kveld. Jeg er fan av dobbelrensen, altså en oljerens først og så vannbasert rens, og anbefaler den til alle. Et annet tips jeg ønsker å dele er at dyre merker ikke nødvendigvis indikerer kvalitet! Velg produkter ut ifra dine behov og se etter ingredienser som passer deg ved å sjekke ingredienslisten. Personlig liker jeg naturlige ingredienser.

Hva er rutinen din nå?

Her kommer hudpleierutinen jeg bruker om morgenen!

Rens

Jeg starter med den vannbaserte rensen Purito From Green Deep Foaming Cleanser. Så bruker jeg toneren Acwell Licorice pH Balancing Cleansing Toner.

Essens og serum

Jeg bytter mellom mine to favorittessenser: Neogen Real Ferment Micro Essence og Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence, alt etter dagsformen. Det samme gjelder serumsteget. Her bytter jeg mellom Ariul Watermelon Hydro Glow Serum og Neogen Dermalogy Real Vita C Serum.

Øyekrem, fuktighetskrem og solkrem

Videre bruker jeg Purito Centella Green Level Eye Cream i øyeområdet, og avslutter med enten Isntree Hyaluronic Acid Moist Cream eller Purito Deep Sea Pure Water Cream. Det siste (og viktigste!) steget er solkrem. Jeg bruker Cosrx Aloe Soothing Sun med solfaktor 50.

Ekstra

Trenger jeg ekstra fukt bruker jeg Cosrx Real Fit Vitamin E Serum E-20, et helt fantastisk oljeserum! Har jeg behov for å eksfoliere litt på morgenen bruker jeg Neogen Bio-Peel Gauze Peeling Green Tea, som etterlater huden silkemyk.

Noen avsluttende ord?

Jeg har lenge ønsket å takke Sanja og det fantastiske SkinSecret-teamet! Jeg har fulgt Instagram-kontoen @skinsecretno siden 2018, det er lenge, det. Jeg husker fremdeles godt de første produktene jeg kjøpte. Nå som jeg har en fast rutine som passer min hud godt, vil jeg gjerne dele min kunnskap og erfaring videre. Og til beste Sanja: du har gitt meg selvtilliten tilbake og et nytt liv – tusen takk, gode deg!

Skrevet av Henrik, 29 år

Ønsker du å dele en positiv erfaring med koreansk hudpleie eller SkinSecret? Ta kontakt, da vel!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *