Guide til alle våre koreanske serum

Et serum er hudpleierutinens superstjerne, og en nødvendighet om du ønsker å gi huden ordentlig næring og pleie. I koreansk hudpleie inneholder serum gjerne en høy konsentrasjon av gode og innovative ingredienser som bekjemper alt fra kvisearr til aldringstegn. På SkinSecret har vi et bredt spekter av ulike serum, og under har vi laget en oversikt slik at du lettere kan finne frem til det rette serum for deg og dine hudutfordringer. Vi har også filmet en ny episode på SkinTV hvor Sanja viser frem sine favorittserum, så sørg for å ta en titt under her for å se hvilke hun har valgt:

Fuktserum

Hvis du har en tørr hudtype, eller blir dehydrert i huden av ulike årsaker som f.eks. temperaturforskjeller, medisiner, eller sesongendringer, vil du ha nytte av et serum som gir mye fuktighet. Slike serum inneholder gjerne fuktighetsgivende ingredisenser som hyaluronsyre eller beta-glucan.

ACWELL Betaglution Ultra Moisture Milk Oil

Har du en tørr hud som mangler mye fuktighet, men føler ansiktsoljer blir for fete, bør du prøve dette hybridserumet fra Acwell. Selv om dette er en ansiktsolje, har det en kremete og lett konsistens som trekker raskt inn i huden. Med pleiende planteekstrakter og olje fra salvie, patchouli, soya, havre, bygg og ris gir oljen fukt og pleie til tørr og sliten hud.

BY ECOM Honey Glow Ampoule

Har du hud som er gusten, tørr og stram vil Honey Glow Ampoule gi deg honninghuden og gløden du leter etter! Med niacinamide og kollagen vil serumet gi spenst og en jevnere hudtone, mens antioksidantene fra propolis og bjørnebær vil nøytralisere frie radikaler som kan skade hudcellene.

COSRX Hydrium Triple Hyaluronic Moisture Ampoule

Er du opptatt av å tilføre huden mye fuktighet, har du nok hørt om hyaluronsyre. Dette serumet inneholder ulike versjoner av hyaluronsyre slik at det både pleier det øverste laget, og trenger dypt. Perfekt for deg som sliter med dehydrert hud, og vil også passe fetere hudtyper som mangler fukt i form av vann.

IUNIK Beta-Glucan Power Moisture Serum

IUNIK sitt betaglukan serum inneholder 98% betaglukan som gir opp til 20% mer fukt enn hyaluronsyre! Betaglukanet er en plantebasert ekstrakt som blir hentet fra sopp, og har egenskapen til å både trekke til seg og holde på fuktighet. I tillegg har betaglukan antioksidanter, som beskytter huden mot frie radikaler. Perfekt for alle hudtyper som sliter med dehydrering.

THE PLANT BASE Waterfull Moist Balanced Hyaluronic Acid 100

Dette serumet består utelukkende av hyaluronsyre. Dette gjør serumet til et allsidig serum som kan brukes på forskjellige måter. Du kan for eksempel bruke det alene som et serum, blande det med fuktighetskremen eller sminke for ekstra fukt.

LADOR La-Pause Blue Marine Hydro Ampoule

Nøkkelingrediensen i Ladors serum er sacran-ekstrakt utvinnet fra alger, en ingrediens som holder på fuktigheten 5 ganger bedre enn hyaluronsyre. Ikke bare fukter den i dybden, men vil også forme en hinne på huden slik at fukten ikke fordamper. Et særdeles godt serum hvis du er dehydrert og får sår og irritert hud som følge.

SO NATURAL Signature Face Oil

Svært tørr hud mangler oljeproduserende talgkjertler, og må derfor tilføre huden ekstra olje for at den skal føles myk og smidig. Signature Face Oil er lettvektig og trekker raskt inn i huden uten å etterlate en fet hinne. Har du også sår hud som følge av tørrhet vil denne ansiktsoljen med sine kaldpressede oljer fra solsikkefrø, jojoba og tigernøtter berolige og pleie huden.

SO NATURAL Skin Booster Milk Oil Serum

Skin Booster Milk Oil Serum er et hybridserum, en mellomting mellom ansiktsolje og et serum. Tørr hud vil få fuktigheten den trenger fra geranium-, grapefrukt-, og basilikumoljer, mens dehydrert hud blir pleiet med ekstrakter fra melkeproteiner som vil holde på hudens fuktighet. Samtidig vil niacinamide og adenosine jobbe med å holde hudtonen og hudteksturen jevn. Dermed vil dette være et fint serum i en anti-aging rutine, eller for de som aldri har prøvd en ansiktsolje før.

Serum til kvise- og akneutsatt hud

Serum kan gjøre underverker for kviser, akne og arrene man får etter et utbrudd. Disse serumene inneholder ofte ingredienser som niacinamide og tetre som balanserer talgproduksjonen og reduserer risikoen for ytterligere utbrudd. Niacinamide har også en lysnende effekt på selve arrene som danner seg i huden, og vil føre til en jevnere hudtone.

I’M SORRY FOR MY SKIN Relaxing Ampoule

Dette beroligende serumet har hele 72% bladvann fra centella asiatica, og er spesielt utviklet for å motvirke ytre stress fra forurensing, byliv og eksos. Ved hjelp av grønn te og tea tree balanseres huden, mens algeekstrakter og ceramider beskytter og pleier hudbarrieren. Samtidig vil også centella asiatica virke anti-inflammatorisk på aktive akneutbrudd.

SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum

Med både centella asiatica og tetrevann vil dette serumet både lindre sår hud og redusere kviser og urenheter. Syrene AHA, BHA og PHA sørger for å skånsomt fjerne døde hudceller som kan tette porene, samtidig som plantebaserte oljer og ekstrakter gir dehydrert hud fukt og pleie.

IUNIK Tea Tree Relief Serum

Tetre-serumet til IUNIK er også spesielt utviklet for de med sensitiv og akneutsatt hud. Tretre har som kjent antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaper, og dette serumet inneholder 67% tetrevann. Det er altså tetrevann, og ikke olje som er hovedingrediensen her, og er derfor ekstra mild mot sensitiv hud. I tillegg inneholder det centella-vann som også forhindrer infeksjoner, samtidig som det roer ned huden.

IUNIK Rose Galactomyces Synergy Serum

Overproduksjon av olje er ofte en grunn til kviseutbrudd. Sliter du derfor med ubalansert hud og ujevn oljeproduksjon vil dette serumet med fermenterte ingredienser og rosevann kontrollere talgprduksjonen samt redusere synligheten av store porer.

Anti-aging serum

Det er ingen tvil om at serumer er gode på å behandle aldringstegn. I koreansk hudpleie er ingredienser som snegleslim, gull, trøffel og kaviar mye brukt i anti-aging.

D’ALBA PIEDMONT White Truffle Intensive Ampoule

Hvit trøffel er proppfull av mineraler, vitaminer og aminosyrer som minimerer aldringstegn. Dette serumet er derfor en kraftfull ampull som i tillegg til trøffel også inneholder kaviar, og er perfekt for de som ønsker å jevne ut hudtonen og hudteksturen. Vår go-to anti-aging serum både for voksen hud, men også for de som ønsker å bremse hudens aldring.

LADOR La-Pause Time Tox Pause

Nøkkelingrediensen er idebenone, en ingrediens som har 4 ganger større effekt på pigmentflekker enn vitamin C. I tillegg jobber dette serumet aktivt med å glatte ut fine linjer, mens ingredienser som hvit trøffel og propolis gir glød og spenst. Dette anti-aging serumet passer alle, men særlig de som vil forebygge aldring fra tidlig alder.

D’ALBA PIEDMONT White Truffle Prestige Watery Oil

Ettersom vi eldes produserer huden mindre olje, og da kan det være lurt å tilføre huden olje i form av et serum eller ansiktsolje. Denne lettvektige oljen inneholder både hvit trøffel og propolisekstrakt, og vil derfor både behandle aldringstegn og gjøre huden spenstig og smidig. I tillegg har den kapsler med vitamin E som løses opp på huden, en kraftig antioksidant som beskytter huden mot frie radikaler og solskader – bruk derfor gjerne produktet i morgenrutinen.

SIORIS Bring The Light Serum

Har du sensitiv hud men fortsatt ønsker å bremse aldringsprosessen, er Bring The Light serumet for deg. Serumet består av 99% naturlige ingredienser som sammen med niacinamide og drueolje sørger for dyp og vedvarende fukt, jevnere hudtone og spenst. Et supert alternativ for de som ønsker naturlig hudpleie.

THE PLANT BASE Time Stop Collagen Ampoule

Dette anti-aging serumet er basert på soppens kraftfulle egenskaper, og med hele 76,53% soppkollagen  vil dette serumet både gi fukt og pleie, men også spenst og elastisitet. I tillegg har den planteekstrakter som lakrisrot, morbærbark og kaktus som beskytter mot ytre stress og frie radikaler. Bruk gjerne Time Stop i kveldsrutinen for å la de gode ingrediensene jobbe over natten.

IUNIK Noni Light Oil Serum

Noni Light Oil er nok et hybridserum, det vil si en blanding mellom ansiktsolje og serum. I tillegg til pleiende oljer fra jojoba, macadamia, argan og oliven, har serumet over 40% ekstrakt fra noni-frukten som er rik på vitamin A og C. Dette er vitaminer som vil øke cellefornyelsen og jevne ut huden. Er du nysgjerrig på ansiktsoljer men ønsker å starte med noe lettere, er dette det perfekte utgangspunktet.

Vitamin/brightening-serum

Vitamin C og andre utjevnende vitamintyper er veldig i vinden. Vitaminserum vil kunne hjelpe med å fjerne pigmentflekker og hissige kvisearr, men har du mer sensitiv hud bør du se etter naturlige ingredienser som tindved (sea buckthorn) og lakrisrot.

NEOGEN DERMALOGY Real Vita C

Vitamin C, mest kjent som askorbinsyre, er en effektiv antioksidant som bekjemper pigmentflekker i huden, samtidig som den beskytter mot frie radikaler som forårsaker tidlig aldring. Dette serumet fra Neogen har hele 22% c-vitamin, og vil lysne pigmentflekker, redusere arr og glatte ut rynker og fine linjer, samt stimulere kollagenproduksjonen. Bruk om morgenen for å nøytralisere frie radikaler, eller om kvelden for å behandle hudutfordringene du har.

PURITO Pure Vitamin C Serum

Puritos C-vitaminserum inneholder 10% askorbinsyre og 84% syre, og er derfor et bra alternativ hvis du ønsker å ha et C-vitamin i hudpleierutinen din selv om du har sensitiv hud. Som en ekstra bonus kan serumet brukes under øynene sammen med øyekrem for å lysne mørke sirkler.

NEOGEN Real Ferment Micro Serum

Dette er serumversjonen av Neogens populære Real Ferment Micro Essence. Med over 60% fermenterte ingredienser vil dette serumet både pleie og styrke hudbarrieren, samtidig som huden får mer elastisitet, fukt og en mer balansert oljeproduksjon. Ingredienser som niacinamide og et lavt nivå av aksorbinsyre vil sørge for en jevn og glødende hudtone. Bruk sammen med essensen for ekstra god effekt.

ACWELL Licorice pH Balancing Advance Serum

Lakrisrot er viden kjent innen koreansk hudpleie som den skånsomme måten å behandle pigmentflekker på. Dette serumet er basert på nettopp lakrisrotekstrakt, som sammen med niacinamide og adenosine fjerner pigmentflekker og kvisearr, og som holder fine linjer og rynker i sjakk. Naturlig AHA-syre vil også stimulere kollagenproduksjonene og skånsomt holde døde hudceller unna. Har du sensitiv hud men likevel ønsker å starte med anti-aging, er dette serumet for deg.

IUNIK Black Snail Restore Serum

Dette serumet inneholder hele 70% snegleslim, i tillegg til centella asiatica, og er dermed et kraftfullt anti-aging serum. Sammen jobber disse to ingrediensene med å øke cellefornyelsen og kollagenproduksjonen i huden, og resultatet blir et glattere uttrykk og spenstigere hud. Fordi snegleslim har anti-inflammatoriske egenskaper, kan serumet også brukes av akneutsatte hudtyper.

IUNIK Propolis Vitamin Synergy Serum

I tillegg til 70% propolisekstrakt inneholder serumet også 12% tindvedekstrakt, som er rik på fettsyrene omega 3, 6, 7 og 9, samtidig som det er proppfull av vitaminer. Innholdet av tindvedekstrakt og niacinamide jevner ut hudtonen og reduserer pigmentflekker og ujevn hudtekstur. Dette er dermed et effektivt serum, samtidig som propolis roer ned huden. Ønsker du å motarbeide aldringstegn selv om du har sensitiv hud, vil dette serumet være et godt valg.

JUMISO All Day Vitamin Serum

Ønsker du et serum som har “litt av alt” når det kommer til vitaminer, er Jumiso sitt All Day Vitamin Serum et godt valg. Det inneholder hele 86,14% tindvedekstrakt, som er naturlig rik på vitamin A, C og E, i tillegg til at det inneholder niacinamide. Sammen utgjør dette en mikstur for alle hudtyper som ønsker å øke cellefornyelsen og jevne ut hudtonen. Ekstrakt fra centella asiatica roer ned huden, og innholdet av hyaluronsyre gir ekstra fukt.

Beroligende serum

Hudtyper som sliter med ømfintlighet, rødhet, eksem, o.l. bør bruke serum som inneholder beroligende ingredienser. Dette kan blant annet være ekstrakter fra urteplanten centella asiatica, propolis fra bikubene, eller andre antioksidanter som styrker en svekket hudbarriere som kan oppleves som rød, vond og kløende.

BY ECOM Pure Calming Ampoule

Pure Calming er et lettvektig serum med centella asiatica, tetre og portulakk, i tillegg til EGF som aktiverer cellefornyelsen og gi en jevnere hud. Dette er et supert serum å bruke for de med sensitiv akneutsatt hud da det også vil minske arrdannelser etter kviser.

Purito Centella Green Level Buffet Serum

Nesten halvparten av dette serumet er ekstrakt fra centella asiatica, som gjør det til et utmerket produkt for sår og irritert hud. Vitamin B3 (niacinamide) komplementerer centellaekstraktet godt, og tilfører også fukt sammen med panthenol. Sliter du spesielt med sensitiv hud eller svekket hudbarriere, vil serumet jobbe med å motvirke dette.

Purito Centella Unscented Serum

Centella Unscented Sun har de samme gode egenskapene som Centella Green Level Buffet Serum, men er i tillegg helt fri for parfyme og essensielle oljer. Har du derfor ekstra sensitiv hud, er dette et godt alternativ.

COSRX Hydrium Centella Aqua Soothing Ampoule

For de som sliter med hissig og irritert hud, vil dette centella asiatica-serumet være et godt valg. Panthenol (vitamin B5) hjelper også med å trekke til seg og holde på fuktighet. Fungerer for alle hudtyper, og spesielt de med sensitiv kombinasjonshud.

SIORIS A Calming Day Ampoule

Dette serumets hovedoppgave er å lindre irritert hud og gi gløden tilbake til gusten hud, som det gjør ved hjelp av ulike typer fruktvann fulle av næring, antioksidanter og vitaminer. I tillegg har produktet en optimal pH-verdi på rundt 5.5, og balanserer dermed talgproduksjonen til de som blir litt oljete i løpet av dagen. Serumet passer spesielt de som ønsker å tilføre fuktighet til sensitiv hud uten at huden føles for fet.

COSRX Full Fit Propolis Light Ampoule

Propolis (produsert av bier, også kjent som “bielim” da det brukes til å tette åpninger i bikuben) er, i likhet med honning, kjent for å være en helende, anti-bakterielle og anti-inflammatorisk ingrediens. Og det er nettopp disse egenskapene som gjør dette til et godt serum for de med skadet hud. To-tre dråper av denne kraftfulle miksturen er nok til å gi både fukt og næring som varer!

Kort oppsummert

Serum er behandlingssteget i en koreansk hudpleierutine, og det finnes et serum for de fleste hudutfordringer, enten du skulle slite med fine linjer, tørrhet eller kvisearr. Det fine med koreanske serum er at du kan legge de lagvis på huden og bekjempe flere problemområder samtidig. Om du fortsatt er usikker på hvilket serum som passer deg kan du sende en henvendelse til en av våre K-beautyeksperter og få en gratis personlig produktveiledning.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *