Har du en av disse hudtilstandene? Da bør du lese dette.

Jeg opptatt av å være oppdatert på hvilke produkter og ingredienser som behandler ulike typer hudtyper og hudtilstander. En hudtype er noe man er født med og er uforanderlig, mens en hudtilstand kan variere etter hva den blir utsatt for. Det er derfor mulig å behandle og endre en hudtilstand i stor grad. I denne artikkelen forklarer jeg de vanligste hudtilstandene og gir mine tips til hvordan du kan behandle disse på en skånsom og naturlig måte med koreansk hudpleie.

Dehydrert hud

Mange som tror de har tørr hud, har ikke tørr hud, men har det vi kaller dehydrert hud. Den store forskjellen er at tørr hud mangler fuktighet i form av olje, mens dehydrert hud mangler fuktighet i form av vann. Dette er en av de vanligste hudtilstandene som finnes, og kan ramme alle. Dehydrert hud vil ofte føles stram og kan noen ganger flasse, og noen opplever til og med å få fine linjer på grunn av fuktighetstapet. Dehydrert hud kan også lide av urenheter ved bruk av feil produkter, som kommer av av at talgproduksjonen økes fordi huden prøver å beskytte seg mot fuktighetstapet. For å behandle denne hudtilstanden bør du passe på å drikke nok vann, og bruke produkter som inneholder fuktighetsgivende ingredienser som hyaluronsyre. Hvis du ønsker en reddende pakke anbefaler jeg Low pH PHA Duo-settet fra Cosrx, eller så kan du gå for en enkel og kjapp løsning med sheetmasken Hyaluronic Aqua Mask fra Dr. Oracle. Denne gir deg en øyeblikkelig boost med fukt.

Hud med rødhet/Rosacea

Rosacea er ansett som en hudsykdom og er en kronisk betennelse som oftest i kinn, hake og panne. Om du har rosacea har du tydelig rødhet i huden, tydelige blodkar, nupper og betennelseskuler i huden. Du rødmer lett og er følsom for solen. Dette er en veldig vanlig hudtilstand hos de som har lysere og mer sensitiv hud. Man kan ikke bli kvitt rosacea, men man kan lindre symptomene ved å bruke riktige produkter tilpasset ømfintlig hud. Jeg hadde anbefalt å ha en god hudpleierutine med milde produkter som roer ned og reduserer rødhet. En kombinasjon av COSRX One Step Original Clear Pads og COSRX Centella Water Toner.  I tillegg er det helt avgjørende med høy solfaktor. COSRX Shield Fit All Green Comfort Sun SPF 50+ PA++++ inneholder også beskyttelse mot infrarød stråling som trenger dypere inn i huden og fører til tap av elastisitet og kollagen.

Akne/uren hud

Dett er en av de vanligste hudtilstandene som kan ramme både yngre og eldre hud. Huden har betente røde flekker og kviser, med eller uten puss. Hudteksturen er ujevn og kjennes som små kuler, og du kan fort bli varm i huden. I tillegg kan du få flere hvite og sorte hudormer på nese, hake og rundt munnpartiet. Denne hudtilstanden kan skyldes hormonelle forandringer, usunt kosthold, dårlig hudpleierutine, feil hudpleieprodukter, og lignende. For å behandle akne og urenheter må du innføre en god hudpleierutine som består av rens, behandling og fukt. Vårt 5-Stegs Hudpleiesett Kviser/Akne er en enkel måte å komme i gang med en god hudpleierutine, og det består av en effektiv dobbelrens, en praktiske toner-og eksfolieringspads, en essens med snegleslim som behandler og reduserer akne, og en fuktighetskrem uten tilsatte oljer som roer ned og fukter i dybden. I tillegg får du gjennomsiktige kviselapper du kan klistre direkte på kvisene for å behandle betennelsen.

Sensitiv hud

Sensitiv hud reagerer lett på temperaturforskjeller, tørr luft og friksjon. Huden er tynn og har ofte synlige og utvidede kapillærer. Sensitiv hud kan også lett bli rød og irritert av alkohol, koffein og medisiner. Ofte en arvelig hudtilstand men kan også forekomme grunnet sykdom. Bruk produkter som kun inneholder naturlige ingredienser, og som vil behandle huden din på en veldig skånsom måte. Vårt 5-stegs hudpleiesett for sensitiv hud er en en pakke med milde produkter for de med allergisk hud som reagerer på det meste. Et annet produkt jeg anbefaler er I’M FROM Honey Mask som pleier i dybden uten å irritere, og etterlater huden glødende, babymyk og jevnere.

Moden hud

Moden hud har rynker og fine linjer flere steder i ansiktet. Tap av elastisitet, dårlig sirkulasjon, tørrhet og grov hudtekstur er noen av hovedproblemene til moden hud. Solen er hudens verste fiende og står for 80% av aldring i huden, så husk alltid å påføre et lag med solfaktor før du går ut av døren, uansett vær og årstid. Jeg anbefaler COSRX Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++  som både fukter og roer ned huden med aloe vera og beskytter med SPF 50+ og PA+++ som indikerer den høyeste graden av UVA og UVB beskyttelse. Andre faktorer som bidrar til tidlig aldring er indre påvirkninger som stress og lite søvn, og ytre påvirkninger som forurensning, så husk å stresse ned, vær aktiv hver dag ved å gå tur eller gjøre yoga. Dette bidrar til bedre blodsirkulasjon og vil lettere føre bort avfallstoffer fra kropp og ansikt. Bruk også aktive anti-aging ingredienser, som ginseng, som vil ha en oppløftende effekt på ditt ansikt og bekjempe frie radikaler som kan bidra til ytterligere aldring av huden. I’M FROM Ginseng Mask har en naturlig varmende effekt på huden, og gir slapp og grå hud spenst og fylde.

Ujevn hudtone/pigmentering

Pigmentert hud lider enten av hyperpigmentering i form av brune flekker, eller hyperpigmentering i form av hvite flekker. Man får som oftest pigmentering av huden ved UV-skader, hormonforandringer, med alderen, eller ved bruk av medisiner. Det er ingen hemmelighet at snegleslim er et vidundermiddel mot de fleste hudutfordringer, men den er eksepsjonelt god på å redusere pigmentflekker. Jeg anbefaler vår bestselger COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence, med hele 96% filtrert snegleslim fra COSRX sin egen sneglegård. I tillegg kan du bruke sneglekremen COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream som en dagkrem under sminken, eller en behandlingskrem under en fetere krem om du har tørr og flassete hud.

Store porer

Store og synlige porer henger ofte sammen med en fet hudtype eller en fet t-sone (panne, nese og hake). Man får også ofte større og mer synlige porer med alderen. En måte å behandle porer på er å bruke produkter som renser og strammer. Hvis du etter oljerens renser med D’Alba Piedmont Peptide No-Sebum Mild Gel Cleanser og bruker COSRX BHA Blackhead Power Liquid vil du etter en stund kunne se forskjellen. I tillegg er det viktig å jevnlig eksfoliere huden. Jeg anbefaler en skånsom eksfoliering med NEOGEN Green Tea Gauze Peeling Skrubb.

Solskadet hud

Solskadet hud har dype kryssrynker og tykkere hud enn vanlig. Huden er gusten og slapp, og har ofte pigmentflekker på kinnene og hudormer rundt øynene. Først og fremst bør du bruke solkrem med høyeste faktor for å forhindre ytterligere skader av huden. Deretter bør du investere i produkter som mykner opp og gir liv og spenst tilbake til huden. Jeg anbefaler I’M FROM Honey MaskI’M FROM Ginseng Mask. Honning mykner og behandler ru og gusten hud, mens ginseng inneholder saponin som forhindrer UV-stråler i å danne flere pigmentflekker og skader på huden.

Kort oppsummert

Uansett hvilken hudtilstand du sliter med skal du vite at det er mulig å gjøre noe med det. Med riktige produkter og pleie vil du kunne lindre symptomene og i mange tilfeller behandle hudtilstanden din. Har du et hudproblem du ønsker hjelp til, eller trenger du hjelp til å finne produkter som passer til din hud? Få en gratis personlig konsultasjon av vår autoriserte hudterapaut her.

Skrevet av

Sanja Skinsecret

Sanja

Grunnlegger av SkinSecret
Jeg startet SkinSecret for å kunne tilby kvinner og menn de beste og mest unike hudpleieprodukter fra Sør-Korea. Naturlig skjønnhet starter med sunn og naturlig flott hud, og mitt mål med SkinSecret er å få så mange som mulig til å se viktigheten av å ta vare på huden sin.

Sanja