Har du prøvd hudpleietrenden slugging?

For en tid tilbake var hudpleietrenden slugging å se overalt, og den var særlig populær på TikTok. Er slugging helt nytt for deg eller registrerte du kanskje bare trenden uten å tørre å prøve det ut selv? Uansett om du tilhører førstnevnte eller sistnevnte gruppe er vi her for å forklare hva slugging egentlig er, og om det er så bra for huden som enkelte hevder!

Dette er slugging

Trenden som omfatter slugging kommer faktisk fra Korea, og handler om å påføre et jevnt lag med vaselin eller andre petrolatum-baserte produkter som siste steg i hudpleierutinen på kvelden. Man utfører altså kveldsrutinen som vanlig, med serum og fuktighetskrem, før man legger et lag med vaselin over. Grunnen til at det kalles slugging er rett og slett fordi vaselin-laget minner om slimet som hjelper snegler med å holde seg glatte og fuktige til enhver tid.

Men fungerer det?

I utgangspunktet er slugging en effektiv måte å sørge for å bevare hudens fuktighet gjennom natten. Vaselin er det vi kaller for et okklusivt produkt, og legger seg som et beskyttende lag som “lukker” produkter inne i huden og forhindrer fuktighetstap. Okklusive ingredienser har lenge blitt brukt i salver og kremer for å behandle skadet hud og eksem. Slugging vil derfor kunne fungere fint for de som sliter med tørrhet og som trenger massevis og fuktighet og pleie, særlig i det ytterste hudlaget.

Når det er sagt, kan vaselin potensielt tette igjen porene og gjøre det vanskeligere for huden å kvitte seg med døde hudceller. Det vil si at fetere hudtyper og de som er utsatt for akneutbrudd, bør være litt mer forsiktige med å kaste seg på trenden. Lege Andrea Birketvedt skriver på Maja.no at slugging generelt kan ha en positiv effekt på å behandle tørr hud og en svekket hudbarriere. Hun påpeker imidlertid at fet, oljete og akne-utsatt hud bør styre unna trenden.

Alternativer til slugging

Alt håp om glatt hud og langvarig fuktighet er heldigvis ikke ute dersom du fortsatt skulle være skeptisk til slugging eller ha en fetere hud. Det finnes gode alternativer som fungerer på liknende vis, men som er noe lettere å bruke i praksis. For eksempel kan man implementere en ansiktsolje som siste steg av rutinen. Da har du muligheten til å velge en som er mer tilpasset din hudtype, og som har en mer lettvektig konsistens.

PURITO Plainet Squalane Oil 100

For deg som har moden hud og ønsker en olje som mykgjør huden og reduserer aldringstegn, er PURITO Plainet Squalane Oil 100 midt i blinken. Den kan også brukes ved å blandes inn i fuktighetskremen, og er mild og skånsom mot huden!

AROMATICA Tea Tree Green Oil

AROMATICA Tea Tree Green Oil er utviklet for å behandle kviser og irritasjon. Denne er derfor en god match for deg som har fet og oljete hud, og som ønsker en balansert og fuktet hud uten tette porer.

KLAVUU Special Care Face Treatment Oil

For tørr hud er argan-, jojoba-, og avokadoolje helt supre. Dersom dette er din største hudutfordring, anbefaler vi derfor KLAVUU Special Care Face Treatment Oil. I denne næringsrike oljen finner vi nemlig alle de tre godbitene, kombinert med perleekstrakt som gir en ekstra glød!

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *