Hårpleierutine for deg med tynt hår

For å opprettholde et sunt og glansfullt hår, er det viktigste å finne hårpleie som er tilpasset din hårtype. Uansett hvilken hårtype du har, vil produktene du bruker i din daglige rutine være med på å påvirke håret ditt. I denne artikkelen har vi satt sammen en rutine som passer fint til deg med tynt hår!

Forskjellen på tynt og fint hår 

Tynt og fint hår blir gjerne omtalt som det samme, men dette er faktisk to ulike hårtyper. Fint hår er diameteren på hårstråene – altså hvor tykke hvert enkelt hårstrå er. Tynt hår derimot referer til tettheten av hår, altså hvor mange hårstrå som vokser fra hodebunnen og hvor tett disse vokser. Noen har både tynt og fint hår, mens andre kan ha tykkere hårstrå selv om de har tynt hår. 

Rutine for deg med tynt hår

Tynt hår er mer utsatt for å føles fett og oljete ut, spesielt hvis du i tillegg har fine hårstrå. En av grunnene til det er at vi gjerne bruker produkter som er for tunge for hårtypen vår, og dermed tynger det ned. Har du tynt hår bør du fokusere på styrkende og pleiende produkter som gir volum, fremfor tykke oljer og stylingprodukter. 

Shampoo: AROMATICA B5+Biotin Fortifying Shampoo 

Har du tynt hår bør du først og fremst velge en styrkende og pleiende shampoo. I tillegg til å bli raskere oljete, er også tynt hår mer utsatt for å bli tørt og slitt. En shampoo som både renser bort olje og smuss fra hodebunnen, men også tilfører godt med fukt er derfor et godt valg. 

AROMATICA B5+Biotin Fortifying Shampoo er en styrkende shampoo som inneholder biotin og panthenol. Shampooen tilfører næring til både hodebunnen, hårsekker og hårstrå og vil bidra til et fyldig og friskere hår med mindre splittede tupper. 

Balsam: AROMATICA Rosemary Hair Thickening Conditioner

Når du skal velge balsam er det fint å velge en som gir godt med fukt, uten at den tynger ned håret. For å unngå at håret raskt blir oljete og få mer volum bør balsam ikke påføres i hodebunnen, men kun i lengdene. 

Rosemary Hair Thickening Conditioner fra AROMATICA passer fint til tynt hår. Med høyt innhold av olje- og ekstrakter fra rosmarinblader tilfører den masse fukt og bidrar til at hårstråene blir mer slitesterke. I tillegg motvirker den slitte og brukne tupper, så håret ser og føles sunt og friskt ut. 

Fjern build up med LA`DOR Dermatical Shampoo Brush

Når smuss og produktrester samler seg opp på hodebunnen kan det resultere i livløst og flatt hår. For å eksfoliere hodebunnen skånsomt og få bort døde hudceller og produktrester, kan du teste ut LA`DOR Shampoo Brush. Denne gjør hårvasken om til et beroligende og avslappende ritualet, samtidig som den stimulerer blodsirkulasjonen og fremmer sunn hårvekst. 

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *