Hormonell akne: hva er det og hvordan bekjempe det?

Hormonell akne er en av de vanligste årsakene til kviseutbrudd i voksen alder. Selv om det kanskje er lett å tenke at kviser er noe som hører puberteten til, rammes faktisk 50% av damer i alderen 20 til 40 av akne. Ofte kan kvisene være både betente og smertefulle, og danne seg i små klynger rundt omkring i ansiktet. Les videre for en nærmere forklaring av hva det er og hva man kan gjøre for å bekjempe hormonell akne.

Hva er hormonell akne?

Hormonell akne er i all enkelhet akneutbrudd som kommer som følge av blant annet hormonelle svingninger i kroppen. Kanskje opplever man utbrudd en gang i måneden sammen med menstruasjon, eller i sammenheng med bruk av p-piller. Det er også andre ting som kan være med på å påvirke hormonene i kroppen, for eksempel stress og kosthold. Genetikk spiller også en rolle, da dette er med på å bestemme hvor mye talg og olje huden vil produsere naturlig.

Slik kjennetegnes hormonell akne

Dersom du er usikker på om du har hormonell akne finnes det noen kjennetegn å som kan indikere at det er det det er snakk om. Her er de aller vanligste kjennetegnene:

  • Oppstår oftest hos aldersgruppen 20 til 40 år.
  • Lokalisert på nedre del av ansiktet, spesielt rundt kinnene og kjevepartiet.
  • Utbruddene kan komme i sykluser, for eksempel en gang i måneden.
  • Kommer ofte i perioder med mye stress.
  • Kvisene er store og betente, og noen opplever at de likner vonde cyster.

Hvordan behandle det?

Dersom du opplever kraftige utbrudd og mistenker hormonell ubalanse bør du oppsøke legen din og finne ut hva slags behandling som er aktuell for deg. For noen kan hormonbehandling, livsstilsendringer eller reseptbelagte medisiner være et alternativ. I tillegg finnes det også noen grep som kan gjøres i hudpleierutinen for å hjelpe til med å bekjempe hormonell akne.

Våre produkter mot hormonell akne

Når det kommer til å behandle hormonell akne ved hjelp av hudpleieprodukter kan man gjerne se etter ingredienser som hjelper til med å både behandle og roe ned utbruddet. For eksempel er aktive syrer som AHA og BHA effektive for å rense hudoverflaten og porene slik at nye infeksjoner forebygges. Beroligende ingredienser som tetre, centella asiatica og grønn te er også svært gunstige og gir behagelig lindring, samtidig som huden leges fortere. I tillegg er det viktig å sørge for å tilføre nok fuktighet for å unngå at huden havner i en dehydrert tilstand. Vi har satt sammen en liten rutine som bidrar til å både roe ned og forebygge kviseutbrudd, og harmonisere huden på et generelt grunnlag.

Oljerens: BANILA CO Clean It Zero Cleansing Balm Pore Clarifying

Vannbasert rens: COSRX AC Collection Calming Foam Cleanser

Toner: PURITO Centella Green Level Calming Toner

Serum: SOME BY MI AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum

Fuktighetskrem: COSRX AC Collection Lightweight Soothing Moisturizer

Solfaktor: THANK YOU FARMER Sun Project Skin Relief Sun Cream SPF50+ PA+++

Ekstra behandling

COSRX Acne Pimple Master Patch

Kviselappene fra COSRX et godt tilskudd for å forkorte levetiden til betente kviser. Lappene kommer i forskjellige størrelser og sitter godt på huden slik at de kan brukes dagen lang, til og med under sminken. Utbruddene behandles ved at puss og talg dras ut av selve kvisen, samtidig som bakterieinfeksjonen elimineres i dybden.

Er du fortsatt usikker på hvor utbruddene kommer fra og hvilke produkter du bør velge? Kontakt vår autoriserte hudterapeut Michaela for en gratis personlig konsultasjon.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *