Hudpleiemyter du må slutte å tro på

I jungelen av informasjon og produkter kan det være vanskelig å forstå hva som faktisk stemmer når det kommer til hudpleie. Bør man påføre solkrem hvis det ikke er sol? Trenger man egentlig å bruke fuktighetskrem hvis man har fet hud? Kan anti-age produkter ha motsatt effekt dersom man begynner å bruke dem for tidlig? Vi slår ned på 7 vanlige hudpleiemyter og gir deg svaret på disse spørsmålene!

Myte #1: Man trenger ikke solkrem hvis det er overskyet

Vi starter med å slå ned på en myte som er rungende feil. Solkrem bør brukes hver dag hele året, både for å ta vare på hudhelsen, men også for å forebygge tidlige aldringstegn. Dette gjelder spesielt om sommeren, da UV-strålene kan være svært sterke og fort gi solskader selv om det er overskyet. For best mulig beskyttelse anbefaler norske helsemyndigheter å bruke en solkrem med minst faktor 30.

Myte #2: Solkrem i ansiktet gir deg kviser

Siden det er sommer har vi valgt å ta for oss enda en myte som gjelder solkrem. Selv om enkelte kanskje har dårlig erfaring med tykke solkremer som tetter porene i ansiktet, er ikke alle solkremer slik. Koreanerne stiller høye krav til sine solkremer, og dermed er de koreanske solkremene både skånsomme og lettvektige, samtidig som de ofte gir en fin og glødende hud. Det finnes med andre ord ikke lenger noen unnskylding for å droppe solbeskyttelsen.

Prøv gjerne noen av våre solkremfavoritter som THANK YOU FARMER Sun Project Water Cream SPF50+ PA+++ eller KLAVUU UV Protection Fresh Sun Gel SPF 50+ PA++++.

Myte #3: Fet hud trenger ikke fuktighet

Dessverre er det vanlig å tro at fet hud ikke trenger like mye fuktighet, og mange som sliter med fet hud styrer unna fuktighetsgivende produkter og forsøker å løse problemet ved å tørke ut huden. Dette kan fort føre til at huden faktisk begynner å produsere mer olje for å gjøre opp for mangelen på fuktighet. For å få balansere oljeproduksjonen bør man faktisk først og fremst sørge for å gi huden nok fuktighet, men man kan gjerne se etter produkter som passer spesielt godt for fet hud. For eksempel er fuktighetskremen ISNTREE Hyaluronic Acid Aqua Gel Cream godt egnet for fet hud, samtidig som den gir godt med fuktighet.

Myte #4: Tørr hud er det samme som dehydrert hud

Selv om det er lett å dra denne slutningen, stemmer det faktisk ikke. Tørr hud er en hudtype og innbærer at huden mangler fukt i form olje eller fett fordi den ikke har like mange talgproduserende kjertler. Hudtypen kjennetegnes gjerne ved at huden ser og føles tørr ut, ofte kan den også klø eller flasse. Dehydrert hud derimot er en tilstand alle kan oppleve, uavhengig av hudtype, og oppstår på grunn av ytre faktorer. Her mangler huden fukt i form av vann, og det er vanlig å oppleve fet og uren hud ettersom huden gjerne begynner å produsere mer olje.

Myte #5: Øyekremen kan droppes

Dersom man ønsker å forebygge aldringstegn og holde huden rundt øynene så spenstig som mulig, er det ingen god idé å droppe øyekremen. Fuktigheten fra en fuktighetskrem er nemlig ikke alltid nok. Huden rundt øyepartiet er svært tynn og delikat, og det er ofte her de første aldringstegnene dukker opp. Derfor kan det altså være lurt å gi dette området litt ekstra fuktighet og pleie. Velg gjerne en øyekrem som motvirker både fine linjer, rynker og mørke ringer, for eksempel KLAVUU White Pearlsation Completed Revitalizing Pearl Eye Cream.

Myte #6: Anti-age produkter er kun for de med aldringstegn

Koreansk hudpleie dreier seg like mye om å forebygge hudproblemer som å behandle dem. Det gjelder så klart også for aldringstegn, og for å holde huden ung og spenstig er det absolutt lurt å begynne med forebyggende arbeid tidlig. Hudens kollagenproduksjon begynner faktisk å avta allerede i 25-års alderen! Dette betyr ikke at man etter fylte 25 kun kan bruke produkter med anti-aging i stor skrift, men se gjerne etter produkter som er rike på vitaminer, antioksidanter, hyaluronsyre og ceramider. Noen av våre favoritter er blant annet ABIB Lumionius Serum Melting Vita og KLAVUU White Pearlsation Enriched Divine Pearl Cream.

Myte #7: Jo sterkere eksfoliering, jo bedre

Uansett om man velger å eksfoliere huden ved hjelp en kjemisk peeling eller fysisk skrubb, bør man ikke overdrive. Dersom man gjør dette for ofte kan nemlig hudbarrieren svekkes og føre til ubalanse. Det er likevel mange fordeler som kommer med å fjerne døde hudceller så lenge det gjøres riktig. Holder man eksfolieringen til kveldsrutinen og begrenser det til 1 -2 ganger i uken, har man et supert utgangspunkt.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *