Hudpleierutinen for deg med rosacea

Rosacea er en kronisk betennelse i ansiktet som fører til varig rødfarge, utvidede blodkar og ofte også små kviser. Huden kan føles sensitiv, sår og konstant irritert. Det er heller ikke uvanlig å oppleve at huden blir verre etter å ha utsatt den for sollys, kulde eller hete, eller etter å ha spist eller drukket sterke krydder, koffein og alkohol. Dessverre finnes det ikke en permanent behandling, og det beste man kan gjøre er å bruke milde produkter og solkrem, samt finne triggere og unngå de.

Vi liker å anbefale anti-inflammatoriske og beroligende ingredienser som centella asiatica, aloe vera og propolis, i tillegg til styrkende ingredienser som ceramider og niacinamide. Her har vi satt opp en enkel 5-stegsrutine med skånsomme produkter uten parfyme. Husk alltid å avslutte morgenrutinen med din favoritt-solkrem.

Rutinen for rosacea-hud:

Oljerens: Purito From Green Cleansing Oil

Ved en irritert hudtilstand som rosacea er det lurt å rense ansiktet så lite som mulig. Med mindre huden produserer mye olje over natten bør du derfor holde dobbelrensen til kveldsrutinen. Purito From Green Cleansing Oil er en duftfri flytende oljerens som er utrolig mild mot huden, men likevel fjerner sminke og produktrester lekende lett.

Vannbasert rens: Purito From Green Deep Foaming Cleanser

From Green Deep Foaming Cleanser er også duftfri. Den har en ideell pH-verdi på 5.5, samt beroligende ingredienser som centella asiatica og kamelia slik at huden ikke irriteres mer enn nødvendig. Du trenger så absolutt ikke være redd for at denne rensen etterlater huden stram eller ubehagelig. Vi elsker!

Toner: COSRX Pure Fit Cica Toner

Tilfør huden fuktighet med Pure Fit Cica Toner fra COSRX, en lettvektig toner basert på centella asiatica. Med hele 81% centella-ekstrakt vil denne toneren berolige inflammert og irritert hud, og fordi den har en såpass tynn konsistens kan du gjerne legge den i flere lag for en ekstra fuktighetsboost.

Serum: Jumiso Super Soothing Cica & Aloe Serum

Jumiso sitt nyeste serum med aloe vera og centella asiatica virker ikke bare beroligende på huden, den styrker også hudbarrieren med niacinamide, ceramide og hyaluronsyre. Den har en herlig konsistens som ikke virker klissete på huden, og vil være et utmerket valg for deg med rosascea-hud. Serumet er parfymefritt, og er også vegansk.

Fuktighetskrem: COSRX Pure Fit Cica Cream

Avslutt alltid hudpleierutinen med en god og pleiende fuktighetskrem, og til rosascea hud vil vi anbefale Pure Fit Cica Cream fra COSRX, som tilhører samme serie som toneren i denne rutinen. Denne tykke fuktighetskremen inneholder 76% centella asiatica, samt hyaluronsyre, bievoks og pleiende oljer som lukker fukten inn i huden.

Rosasceahud kort oppsummert:

Rosascea er en inflammatorisk tilstand i ansiktet. Huden blir rød, irritert og sensitiv, og påvirkes lett av ytre faktorer. Hold derfor hudpleierutinen skånsom og styrkende, og se gjerne etter ingredienser som aloe vera, centella asiatica, niacinamide og ceramider. Er du fortsatt utsikker på hvilke produkter som er rette for deg, kontakt vår autoriserte hudterapeut for personaliserte råd.

Skrevet av

Ingeborg Skinsecret

Ingeborg

Innholdsprodusent
Jeg har vokst opp med K-beauty og en koreansk hudpleierutine har vært en selvfølge så lenge jeg kan huske. Mitt mål er å formidle kunnskapen jeg har om koreansk hudpleie til flest mulig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *