Hva er bakuchiol?

Retinol er godt kjent blant de fleste hudpleieentusiaster, men har du hørt om bakuchiol? Denne plantebaserte ingrediensen blir ofte referert til som bio-retinol, og er en effektiv ingrediens i hudpleieprodukter. I denne artikkelen kan du lese mer om ingrediensen, hvor den stammer fra og hvilke effekter den har på huden!

Hva er bakuchiol?

Har du ønsket deg en ingrediens som vil gi samme resultater som retinol, men uten bivirkningene? Da er bakuchiol verdt å teste ut. Ingrediensen utvinnes fra frøene på den østasiatiske planten Psoralea Corylifolia og har lenge vært brukt innenfor Ayurveda for å lindre plager knyttet til PMS og overgangsalder. Ingrediensen har de siste årene blitt mer populær innenfor hudpleie på grunn av de mange gode egenskapene den har på huden. 

Egenskapene til bakuchiol

Bakuchiol blir som nevnt kalt for bio-retinol eller naturens retinol fordi den har så og si de samme effektene på huden, bare uten de negative bivirkningene til retinol. Bakuchiol er derfor et supert alternativ til retinol om du har sensitiv hud!

Noen av egenskapene til ingrediensen:

Stimulerer kollagenproduksjonen

I likhet med retinol vil bakuchiol bidra til å stimulere og øke kollagenproduksjonen i huden din. Dette gjør at aldringstegn som fine linjer og rynker vil jevnes ut og huden vil føles mer “plump”. Som resultat kan fine linjer og rynker bli mindre synlige på huden. 

Mildere mot huden

Retinol er kjent for å både tørke ut og irritere huden når man først begynner med den. Bakuchiol derimot er mildere mot huden, og har derfor ikke de samme bivirkningene som retinol har på huden. 

Styrker og pleier huden

Ved å øke celleproduksjonen kan ingrediensen bidra til en sunnere, spenstigere og mykere hud. 

Jevner ut hudtonen

Sist, men ikke minst, vil ingrediensen også bidra til å jevne ut hyperpigmentering og kvisearr, og gi en jevnere hudtone. 

Hvordan bruke ingrediensen?

Bakuchiol kan brukes daglig, og i motsetning til retinol som bør brukes på kvelden, kan du påføre det både morgen og kveld. Selv om ingrediensen er effektiv, kan det være lurt å mikse den med enten Vitamin C eller AHA- og BHA-syre for å få enda bedre resultater. 

En enkel rutine med ingrediensen kan for eksempel være:

  1. Rens
  2. Toner med AHA, BHA eller Vitamin C
  3. Bakuchiol serum
  4. Fuktighetskrem
  5. Solfaktor

Purito Bakuchiol Timeless Bloom Revitalizing Serum

Purito sitt Timeless Bloom Revitalizing Serum inneholder både bakuchiol og peptider, som sammen bidrar til å redusere rynker, fine linjer og pigmentering. I tillegg bidrar serumet til en forbedret elastisitet og hudtekstur! Serumet passer alle hudtyper, og er helt supert om du ønsker lignende resultater som retinol, uten bivirkningene.

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *