Hva er Gua Sha?

Dette er gua sha

Gua sha (uttale: gwa-sha) er en tradisjonell kinesisk massasjeteknikk, også kjent som scraping eller coining. Med denne metoden benytter man et redskap for å stimulere både blodsirkulasjonen og lymfesirkulasjonen i huden slik at hudens generelle helse forbedres. Ved å øke blodsirkulasjonen får hudcellene næring og holder seg sunne. Blodstrømmen sørger nemlig for at kroppen og huden får oksygenet og næringen den trenger, i tillegg til at den også frakter bort avfallsstoffer og frie radikaler. Gua betyr å skrape og sha betyr feber, som på kinesisk vil si å skrape vekk sykdommen i huden.

Fra gammelt av ble det ofte brukt keramikkskjeer, mynter eller dyrebein til å massere huden. Nå har massasjeredskapene utviklet seg til å ha forskjellige former og er gjerne laget av vakre steiner som kvarts eller jade. Gua sha kan utføres på hele kroppen for å løse opp muskulatur og hjelpe dreneringen av lymfevæske, og kan derfor etterlate store og mørke blåmerker. I dag er det mest kjent som en avslappende skjønnhetsbehandling og regnes som en skånsom massasjeteknikk.

Historien bak

Bruken av gua sha strekker seg tilbake til kinesisk steinalder, og siden Ming-dynastiet (fra midten av 1300-tallet) har gua sha også systematisk blitt brukt i medisinsk behandling. Innenfor tradisjonell kinesisk medisin er qi (chi) helt fundamentalt. Du kan se på det som en slags livsenergi som finnes både i mennesker og i alt rundt oss. Når flyten av energi i kroppen blir blokkert eller hindret, vil det ifølge den tradisjonelle filosofien oppstå helseproblemer. Dette kan være alt fra smerte og stivhet i musklene til fordøyelse- og pusteproblemer. Hensikten med tradisjonell kinesisk medisin er altså å behandle disse blokkeringene slik at energien igjen flyter fritt, eksempelvis gjennom akupunktur eller massasje.

Om akkurat dette er noe du tror på eller ikke er selvsagt opp til deg selv. Men sliter du med stivhet i nakke etter lange dager på kontoret eller du biter tenner og har anspente kjever, så er gua sha-massasje absolutt å anbefale. Foruten å øke blodsirkulasjonen i huden, noe som er bra for hudens generelle helse, og støtte opp om kroppens naturlige lymfedrenering for å bli kvitt hovenhet, vil gua sha hjelpe med å gi slipp på spenninger i ansiktet, kjeven og nakken.

Hvordan bruker jeg gua sha?

Gua sha-steinene kan brukes på flere forskjellige måter ut ifra hvilken variant du velger. Les mer om de ulike versjonene her:

  1. Gua Sha Heart
  2. Facial Roller
  3. Mushroom
  4. 3-in-1 Beauty Lifter

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *