Hva gjør egentlig en toner?

Enkelte steg i hudpleierutinen får mer oppmerksomhet enn andre. Mens serum og essens ofte er produkter som får mye buzz, er ikke toner nødvendigvis det produktet som blir snakket mest om. Toner har imidlertid vært et på hudpleiemarkedet lenge og er et av de grunnleggende stegene i manges rutine. Steget har kanskje ikke alltid en umiddelbart synlig effekt, slik som ansiktsmasker og høykonsentrerte serum, men likevel kan riktig toner bidra til å forbedre hudkvaliteten i lengden. Ofte får vi spørsmål om hva en toner egentlig gjør, og nå får du svaret!

Toner 101

Toner påføres etter rens, og noen har en vannaktig konsistens mens noen er tykkere. Tradisjonelt har toner ofte blitt brukt til å fjerne overflødig olje fra huden, og vært spesielt nyttige for behandling av akne. Tidligere har denne typen produkter gjerne inneholdt høye konsentrasjoner av alkohol, spesielt i vesten, og rett og slett tørket ut huden. Koreanske tonere derimot, inneholder heller naturlige og milde ingredienser med ulike egenskaper. For eksempel kan en toner hjelpe til med å berolige, hydrere og eksfoliere huden.

I tillegg til å tilføre ekstra næring, gjør tonere en god jobb med å balansere hudens pH-verdi. Koreanske tonere har nemlig også en lav pH-verdi som likner hudens egen, og vil derfor forebygge irritasjon og ubalanse. Samtidig vil en toner hjelpe til med å forberede huden for påfølgende produkter, slik at disse absorberes bedre.

Finn riktig toner til din hud!

Fet hud: SNP Prep Clayronic Pore Toner

Dersom du har fet hud som fort blir blank, lønner det seg å velge en rensende toner som forebygger at olje blir liggende i porene. En av hovedingrediensene i SNP Prep Clayronic Pore Toner, er pulverisert kaolinleire, som effektivt trekker til seg og absorberer overflødig olje.

Dehydrert hud: PURITO DermHA-3 Liquid

Dehydrert hud har behov for fuktighet i form av vann, og da er hyaluronsyre en ypperlig ingrediens. PURITO DermHA-3 Liquid inneholder hyaluronsyre med tre ulike molekylære størrelser, som hydrerer huden på flere nivåer. Resultatet blir en friskere og mer balanser hud!

Akneutsatt hud: COSRX Pure Fit Cica Toner

Mange av dem som opplever akneutbrudd tenker kanskje umiddelbart at det beste valget er en sterk toner som tar knekken på kvisene. Vi anbefaler imidlertid ikke å gå for sterke tonere som inneholder uttørkene alkohol, da dette kan irritere huden ytterligere. Velg heller en toner som er mild mot huden og heller beroliger og lindrer det betente kviseutbruddet. COSRX Pure Fit Cica Toner tilfører huden den fuktigheten den trenger, samtidig som den umiddelbart roer ned inflammasjon og betennelse.

Moden hud: ACWELL Licorice pH Balancing Cleansing Toner

ACWELL Licorice pH Balancing Cleansing Toner er en av våre store favoritter. Denne toneren er faktisk en god match for alle hudtyper, men gjør seg spesielt godt om man ønsker å forbedre hudens spenst og elastisitet. I tillegg hjelper din til med å jevne ut misfarging og arr, og bidrar til en sunn og glødende hud.

Tørr hud: I’M FROM Rice Toner

Med 77,78% risekstrakt, er I’M FROM Rice Toner en super toner for tørr hud. Risekstrakt er nemlig svært næringsrik, og har mange gode egenskaper som forbedrer huden. Blant annet tilføres huden godt med pleie og fuktighet, samtidig som tørre og flassende områder behandles.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *