Hvordan behandle tørr og flassende tenåringshud?

Tenåringshud forbindes ofte med akne og kviser, men dette er ikke det eneste hudproblemet som kan oppstå i ungdomsårene. Mange opplever hud som er tørr og flassende, spesielt i de kaldere månedene, uansett hvilken alder man befinner seg i. Vi forklarer hvordan man behandler tørr og flassende hud som tenåring!

Derfor blir huden tørr og flassende

Det kan være flere ulike grunner til tørr hud, og en av dem er hudtype. Mange opplever at oljeproduksjonen blir forhøyet på grunn av hormonforandringer i ungdomsårene, men dette er individuelt og henger også sammen med hvilken hudtype man er født med.

Dersom du er født med en tørr hudtype produserer huden generelt mindre olje, og huden har gjerne behov for ekstra fuktighet og olje i hudpleierutinen. Samtidig finnes det flere faktorer som kan bidra til å gjøre huden mer tørr.

For eksempel er værforandringer, tørr luft, varme dusjer og uttørkende produkter vanlige årsaker til at huden strippes for de nødvendige oljene, som kalles lipider. Disse lipidene fungerer som en slags fyllmasse mellom hudcellene, og ved mangel på disse vil huden kunne begynne å flasse.

Enkel hudpleierutine for tørr og flassende tenåringshud

Som tenåring er man som regel ny til hudpleie, og har kanskje ikke vært vant med å følge en hudpleierutine. Dersom man opplever hudutfordringer som for eksempel akne eller tørrhet, kan det imidlertid være lurt å begynne med noen enkle steg. Vi har satt sammen et forslag til en rutine i 4 steg som passer fint for deg som er tenåring, og som trenger å behandle tørr og flassende hud.

1. Rens: COSRX Good Morning Gel Cleanser

Ofte markedsføres renseprodukter for tenåringer med en “anti-akne” effekt. Disse kan fungere godt for fet og akneutsatt hud, men er ikke nødvendigvis den beste matchen for tørr hud da de kan inneholde sterke ingredienser som potensielt kan tørke ut huden. For tørr hud er det derfor best å gå for en skånsom rens som ivaretar og pleier huden.

Vi anbefaler COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser som både er mild og renser godt. Den gjør en god jobb med å holde urenheter og kviser unna, samtidig som den også passer godt for både tørr og sensitiv hud.

2. Eksfoliering: COSRX One Step Moisture Up Pad

For å bli kvitt partier med flassende hud, er det viktig å fjerne døde hudceller slik at ny og frisk hud kommer til overflaten. Derfor bør man eksfoliere huden jevnlig, men ikke for mye. Velg heller en mild eksfoliering som ikke er for sterk, og tilpass etter behov.

COSRX One Step Moisture Up Pad hjelper til med å fjerne døde hudceller samtidig som hudens fuktighet boostes. Dette er tonerpads som er skånsomme nok til daglig bruk, og som etterlater huden glattere og mykere.

3. Serum: THANK YOU FARMER True Water Deep Serum

Å velge riktig serum kan virkelig hjelpe til med å utgjøre en forskjell på hudkvaliteten. For å behandle tørrhet kan man med fordel bruke et fuktighetsgivende serum som hydrerer huden i dybden.

Et godt valg er THANK YOU FARMER True Water Deep Serum EX. Dette serumet passer til de aller fleste, men gjør en spesielt god jobb med å tilføre intens fuktighet og etterlate huden behagelig og balansert.

4. Fuktighetskrem: PURITO Deep Sea Pure Water Cream

Til slutt avsluttes rutinen med en fuktighetskrem, som faktisk er det aller viktigste for tørr hud.

PURITO Deep Sea Pure Water Cream tilfører huden massevis av god fuktighet uten å bli fet eller tette igjen porene. fuktighetskremen inneholder en rekke gode ingredienser, blant annet niacinamide, som bidrar til en glattere, jevnere og friskere hud.

Skrevet av

Natalie Skinsecret

Natalie

Innholdsprodusent

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *