Når det kommer til å mykne opp fine linjer og få huden til å se sunn og hydrert ut, er hyaluronsyre en populær hudpleieingrediens. Ingrediensen er en del av mange sin hudpleierutine og er gjerne å finne i alt fra serum og fuktighetskremer til sheetmasks og øyekremer. Men hva er egentlig hyaluronsyre, og hva gjør den for huden? I denne artikkelen forklarer vi alt du trenger å vite om ingrediensen!

Først: hva er egentlig hyaluronsyre? 

Hyaluronsyre finnes faktisk naturlig i kroppen vår. Det er et sukkermolekyl som kan holde opptil 1000 ganger sin egen vekt i vann, og bidrar til å holde huden vår hydrert og myk. Det meste av kroppens hyaluronsyre finnes i huden og i øynene våre, men også i brusk, bein, sener, leddbånd og lepper. Etter hvert som vi blir eldre, produserer kroppen mindre av stoffet, og aldringstegn som fine linjer kan bli mer synlige.

Hyaluronsyre som er utviklet til topisk bruk har også evnen til å binde og holde på fuktighet, noe som gjør det til en super ingrediens å tilføre i enhver fuktighetsgivende hudpleierutine. Hvis ingrediensen brukes riktig, gir den en sunn og plumpet hud med en frisk glød. 

Hvordan bruke hyaluronsyre?

Har du opplevd at huden kan føles tørr og stram etter å ha påført hyaluronsyre? Det er fordi hyaluronsyre ikke er en fuktighetsgivende ingrediens i seg selv. Den vil altså ikke tilføre fuktighet; men den vil trekke til seg og binde fuktigheten i huden. 

For å oppnå best effekt av ingrediensen, bør du derfor påføre den på hud som allerede er fuktig. Pass derfor på at du ikke tørker huden helt etter rens, men klapp eller forsiktig over med et håndkle eller la huden lufttørke. Deretter kan du påføre hyaluronsyre i form av toner eller serum, mens huden fremdeles er fuktet.

Hyaluronsyre fungerer også best i lag med andre produkter, så det er lurt å bruke en god fuktighetskrem etter du har påført toner eller serum. Kremen vil fungere som en barriere over hyaluronsyren og “lukke” alt inn i huden. Hvis du gjør dette, sørger fuktighetskremen for at fukten ikke trekkes ut fra huden, men at hyaluronsyren får gjøre jobben sin med å binde fuktigheten og gi en glowy og hydrert hud! Hyaluronsyre passer også fint med ceramider og glyserin, så gjerne etter en fuktighetskrem med disse ingrediensene. 

Hvem passer ingrediensen for?

De fleste hudtyper vil ha glede av å bruke hyaluronsyre, spesielt hvis huden din trenger fukt i form av vann. Har du dehydrert hud kan ingrediensen være redningen, da den vil hjelpe med å få tilbake spenst og glød. Bare husk å bruk den på fuktig hud og lukk inn fuktigheten med en fuktighetskrem tilpasset din hudtype. Har du veldig tørr hud som trenger fukt i form av olje, kan du også bruke en pleiende olje sammen med hyaluronsyre. Denne fra Aromatica er for eksempel en fin match. 

Våre favoritter med hyaluronsyre! 

Serum 

The Hyaluronic Acid 3 Serum fra COSRX er en favoritt hos oss! Serumet inneholder 3% høykonsentrert hyaluronsyre som sammen med ceramider og aminosyrekompleks bidrar til en styrket hudbarriere. Serumet passer til alle hudtyper. 

Toner

Isntree har en helt egen serie der hyaluronsyre er hovedingrediensen. ISNTREE Hyaluronic Acid Toner gir masse fukt og er fin å legge lagvis på huden for å få en ekstra fuktighetsboost. Denne passer fint til fet og normal hud samt dehydrert hud, men har du veldig tørr hud kan du prøve ut ISNTREE Hyaluronic Acid Toner Plus

Fuktighetskrem 

Hyaluronsyre tilsettes også ofte i kremer, og den er ofte en del av ingredienslisten til fuktighetskremer. Isntree har to herlige fuktighetskremer med hyaluronsyre som vi elsker! Har du normal til tørr hud er ISNTREE Hyaluronic Acid Moist Cream god, men har du fet hud eller opplever at huden din er dehydrert vil ISNTREE Hyaluronic Acid Aqua Gel Cream være det beste valget.

Solkrem 

Ingrediensen er som nevnt ganske populær, og den er også å finne i solkrem! ISNTREE Hyaluronic Acid Watery Sun Gel 50+ og PA++++ inneholder hele 8 ulike typer hyaluronsyre som sørger for å binde fuktigheten i huden og motvirke fuktighettap. Solkremen inneholder også ceramider, centella asiatica- og fikenfrukt-ekstrakt. Denne er helt super om du har tørr- eller dehydrert hud!

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *