Hvordan få en jevnere hudtone

En ujevn hudtone er ganske vanlig og noe de fleste av oss opplever i en aller annen form. Når vi snakker om ujevnheter kan dette for eksempel være pigmentflekker, arr eller en gusten hudtone. Det er flere grunner til at huden kan bli ujevn. Blant annet spiller gener og alder en stor rolle, men hormoner, solen og miljøet rundt deg kan også bidra til å skape ujevnheter i huden.

Selv om det det er ganske vanlig med ujevnheter i huden, kan det være frustrerende for mange. Det kan være vanskelig å finne ut hva som egentlig fungerer og hvordan man kan redusere synligheten av ujevnheter i huden. I denne artikkelen har vi samlet 3 tips for en jevnere hudtone!

Eksfolier huden jevnlig 

Når døde hudceller samler seg på huden kan man oppleve en ujevn og gusten hudtone. Derfor kan det være lurt å inkludere eksfoliering i rutinen din 1-2 ganger i uken. Eksfoliering hjelper til med å fjerne døde hudceller fra overflaten av huden din, i tillegg til å rense porene for smuss som renseproduktene dine kan ha gått glipp av. Å eksfoliere huden har også mange andre fordeler, som å redusere forekomsten av urenheter og hjelpe resten av hudpleieproduktene dine med å penetrere dypere inn i huden. 

Beauty Of Joseon sin Apricot Blossom Peeling Gel eksfolierer huden skånsomt ved hjelp av cellulose fra bomull. Den fjerner døde hudceller slik at huden din både vil se og føles jevnere og glattere ut. Peelinggelen passer til alle og kan også brukes hvis du har sensitiv hud. 

Jevnere hudtone med Vitamin C

Hvis du ønsker en jevnere hudtone kan det være verdt å teste ut superingrediensen Vitamin C! Antioksidanten er kjent for å gi huden masse glød, samtidig som den beskytter mot frie radikaler. 

C vitamin bidrar også til å fremme kollagenproduksjonen. Kollagen er det som holder huden spenstig og elastisk, og ved å øke kollagenproduksjonen kan Vitamin C redusere synligheten av fine linjer og rynker. I tillegg kan det bidra til å lysne pigmentflekker og minske sjansen for nye pigmenteringer i huden. 

Purito Pure Vitamin C Serum inneholder 5% vitamin C, og passer perfekt til alle med sensitiv hud eller som er nye til ingrediensen. I tillegg inneholder serumet hyaluronsyre og niacinamide, som sammen gir masse fukt og beskytter huden. Serumet gir også en jevnere hudtone med masse glød!

Husk solfaktor for en jevnere hudtone

De fleste av oss vet at vi må bruke solkrem for å beskytte huden mot solskader, føflekk- og hudkreft, men visste du at den også bidrar til å holde hudtonen sunn og jevn? Når du bruker solkrem hver dag, reduseres synligheten av pigmentflekker samtidig som solfaktor forebygger fine linjer, rynker og pigmentering i huden.

En solkrem som både beskytter og inneholder mange gode ingredienser for huden er Klavuu UV Protection Fresh Sun GEL SPF 50+ PA++++. Solkremen beskytter mot både UVA- og UVB-stråler og inneholder blant annet sjøgress, alger, sjøperler og dypt havvann. Den etterlater ikke huden fet eller klissete, og er superfin under sminken!

Skrevet av

thale-skinsecret

Thale

Innholdsprodusent

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *